Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 26/6/2011

Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

kremastra


Αυτήν την εβδομάδα πηγαίνει στη βουλευτή του ΚΚΕ και πασίγνωστη δημοσιογράφο Λιάνα Κανέλλη, η οποία ενεπλάκη σε άλλο ένα θυελλώδες τηλεοπτικό πολιτικό kanelishow, αποδεικνύοντας πως ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί της ξέρει άριστα πως να φέρνει τον «εχθρό» σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

Καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο του Mega κατάφερε να βγάλει έξω από τα ρούχα του τον «comme il faut» Μανώλη Καψή, ο οποίος της εκσφενδόνισε το περίφημο «Ντροπή σας και ντροπή του ΚΚΕ που σας ανέχεται».

Από εκεί και πέρα το δελτίο πήρε φωτιά και το χειμαρρώδες ταμπεραμέντο της, κατευνάστηκε μόνο με τις παρεμβάσεις της Όλγας Τρέμη και τις ...πυροσβεστικές αβρότητες μεταξύ τους.

Γεννημένη στο ζώδιο των Ιχθύων, πιθανότατα με έναν ωροσκόπο, που ο κυβερνήτης του συμμετέχει σε καθοριστικές όψεις. Ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ήλιο της, αντίθεση με Δία και τρίγωνο με Πλούτωνα, την τροφοδοτεί με πάθος, υπερβολή και μαχητικότητα. Η Αφροδίτη από τον Κριό σε αντίθεση με τη Σελήνη από το Ζυγό και σε τετράγωνο με τον Ουρανό, προσπαθεί να στριμώξει ιδεαλισμό και ευαισθησία μέσα σε έναν ασυμβίβαστο και εκρηκτικό χαρακτήρα. Το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο, είναι αυτό που συγκροτεί το λόγο και τη σκέψη της, απολαμβάνοντας πολλές φορές να την ακούμε, όταν έχει παραμερίσει τις συγκρουσιακές της λεκτικές αντεκδικήσεις. Ο Ποσειδώνας κυβερνήτης του Ήλιου της, είναι σε τρίγωνο με το Δία, επηρεάζοντας θετικά (έστω και ανοιχτά) την αντίθεση Άρη – Δία. Η τρυφερότητα που εκπέμπει όταν δεν επιλέγει τις ριζοσπαστικές της ακρότητες, είναι αυτή που με το διεισδυτικό λόγο, της χαρίζουν την τόση δημοτικότητα και αποδοχή.Βραβείο χρυσής κρεμάστρας λοιπόν, για την extraordinaire βουλευτή, για να κρεμάσει τις καθόλου επιχρυσωμένες ατάκες της.

Amy Winehouse – Η diva με την παιδική ψυχή δεν αντέχει την αντίθεση

amy_winehouseH φωνή - έκπληξη με την αλλόκοτη συμπεριφορά και την εύθραυστη παρουσία παραμένει δέσμια των εξαρτήσεων που της κοστίζουν πολλά περισσότερα από όσα λαμβάνει.

Η Amy Winehouse ακύρωσε όλες τις συναυλίες που είχε προγραμματίσει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, μαζί και αυτήν της Αθήνας, που επρόκειτο να γίνει στις 22/6. Μετά την τραγική της εμφάνιση της στο Βελιγράδι στην οποία τραύλιζε και σκόνταφτε από τις ουσίες που είχε χρησιμοποιήσει, θα της δοθεί όσος χρόνος απαιτείται για να επανέλθει στον παλιό καλό της εαυτό. Γι’ αυτήν την συναυλία της και παρά την παραμονή της για 70’ στη σκηνή, δεν δέχτηκε να πληρωθεί.

Το 27χρονο κορίτσι που μπαινοβγαίνει χρόνια τώρα σε κλινικές αποτοξίνωσης, εναλλάσσοντας το χαμόγελο με τη θλίψη, θα βρίσκεται «back to black» μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Η είσοδος του Κρόνου στο Σκορπιό σε σύνοδο με τον Κρόνο της δεν θα ακούσει μόνο τη φωνή της να λέει «You know I’m no good» αλλά θα την αναγκάσει να δώσει ένα τέλος σε μια επίπονη διαδικασία που ευχόμαστε να μην είναι η καριέρα της.Το τετράγωνο του Ερμή κυβερνήτη του ζωδίου της, αλλά και του Ήλιου της με τον Ποσειδώνα, συμπεριλαμβάνουν όλη την καλλιτεχνική της φύση, αλλά και την εξάρτησή της από τις ουσίες. Η Σελήνη στον Τοξότη, σε πιθανότατη σύνοδο με τον Ποσειδώνα, την κάνει να «φεύγει» ακόμα πιο πολύ, με τρελή παρέα τη σύνοδο Αφροδίτης – Άρη στο Λέοντα.Η σύνοδος Δία – Ουρανού στον Τοξότη, την έκανε στα 20 της χρόνια να πρωταγωνιστεί από τη μια μέρα στην άλλη σε όλα τα πρωτοσέλιδα, εξορίζοντάς την σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές. Την θέλουμε πίσω σαν φανατικοί θαυμαστές της, δημιουργική, πρωτότυπη και πληθωρική και χωρίς τίτλους σαν αυτόν του «Love is a losing game».

Mel Gibson – Αληθινός Braveheart σε διεθνή ποικιλία

Gibson_-_mouziΟ ηθοποιός με την πλούσια καλλιτεχνική καριέρα, τα δεκάδες βραβεία, την πολύμορφη και ταραχώδη ζωή, υπήρξε ένας πιστός σύζυγος και αφοσιωμένος πατέρας, ως το 2006 που έκανε στροφή 180 μοιρών.

Άφησε τα 8 παιδιά του και τα 26 χρόνια γάμου του με την Robyn Denise Moore μεθώντας εκτός από το αλκοόλ που συνήθιζε, με το άρωμα της Ρωσίδας πιανίστριας Οksana Grigorieva αποκτώντας άλλο ένα παιδί. Χώρισαν τον Ιούνιο του 2010 και η φετινή χρονιά, τον βρίσκει με μια Ελληνίδα μοντέλο και φωτογράφο.Το όνομά της Στέλλα Μουζή και γνωρίστηκαν στο φεστιβάλ φετίχ, που έγινε τον Απρίλιο στο Los Angeles. Εκείνη βρισκόταν εκεί ως μοντέλο, αλλά και ως φωτογράφος, γνωστή για τις gothic και φετιχιστικές προτιμήσεις της.Στα 55 του χρόνια μετά την 30χρονη τότε Οksana, ήρθε η μόλις 25χρονη Στέλλα.Οι δυο τους εμφανίζονται συνεχώς μαζί και δηλώνουν ερωτευμένοι. Η «δικιά μας» Στέλλα βρίσκεται στο Los Angeles με visa επισκέπτη την οποία πρέπει να ανανεώσει.Πόσο όμως θα κρατήσει αυτό το ειδύλλιο;Εκείνη Τοξοτίνα με σύνοδο Ήλιου – Ουρανού στον Τοξότη η οποία την χαρακτηρίζει στην προσωπικότητα, αλλά στη δουλειά της. Με σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης στον Τοξότη, που δηλώνει αδέσμευτες καλλιτεχνικές επιδιώξεις και με εξάγωνο Άρη - Δία με καθοριστικές θέσεις (Άρη στον Αιγόκερω και Δία στον Σκορπιό), ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός της είναι η οικονομική κάλυψη μέσα από υπέρβαρη αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία.Εκείνος με 30 χρόνια περισσότερα από εκείνη στην πλάτη του, πόσο μπορεί να διατηρεί τον ενδιαφέρον της με την αντίθεση Ερμή – Ουρανού, που αρχικά τη συναρπάζει;Η σύνοδος Άρη – Κρόνου στον Σκορπιό στον 5ο του οίκο είναι ενδεικτική και για τις ερωτικές, αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητές του (πολιτική, φιλανθρωπίες, κοινωνικές οριοθετήσεις, χόμπι, ενδιαφέροντα) και παράλληλα καθόλου έμπιστη. Μπορεί η πιο σημαντική όψη της συναστρίας τους με τα εξάγωνα της Αφροδίτης τους και της Υδροχοίσιας Αφροδίτης του σε εξάγωνο με τον Ερμή της, να δώσει μακρoβιότητα;
Δεν μένει παρά να δούμε ποιος θα αναζητήσει πρώτος την επόμενη αλλαγή. Μέχρι τότε ίσως προλάβουμε να δούμε τον γόη Gibson, να λιάζεται σε ένα από τα νησιά μας, σαν ένας άλλος «Mad Max» καρδιοκατακτητής.

Carlos Alomar – Η μουσική που δεν έχει όρια

carlos_alomarΤο κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί για 9 ημέρες τη μορφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Carlos Alomar, για να διδάξει τα παιδιά τη μαγεία της μουσικής και τις αμέτρητες δυνατότητες, που δίνει η χρήση νέων τεχνολογιών για την παραγωγή της.

Ο Alomar με 32 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, παίζει μέσα από την κιθάρα του όλα τα μουσικά όργανα, συνθέτοντας οποιοδήποτε είδος ήχου. Ο συνεργάτης μεγάλων καλλιτεχνών, όπως των David Bowie, Mick Jagger, Paul McCartney, Iggy Pop, John Lennon και πολλών άλλων, διακρίθηκε από πολύ μικρός και αφιερώθηκε κυριολεκτικά στη μουσική και στην κιθάρα, αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης.

Μαζί του θα είναι και η γυναίκα του, η τραγουδίστρια των Simple Minds, Robin Clark, ενώ στις 24/6 έγινε ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμήν του. Ο φιλόδοξος και ενεργητικότατος Αιγόκερως με Ήλιο τετράγωνο Ποσειδώνα, Άρη σε τρίγωνο με Ποσειδώνα και πιθανότατα και η Υδροχοϊκή του Σελήνη σε τρίγωνο με Ποσειδώνα, είναι τυπικό δείγμα της καλλιτεχνικής του ενασχόλησης. Χωρίς περιστροφές και άσκοπες εξιδανικεύσεις, αλλά με την πρωτοτυπία και την ευρύτητα του νου, που του χαρίζει η αντίθεση Ερμή – Ουρανού, προχωρά στην αποδόμηση της μουσικής έννοιας, αναζητώντας το ιδανικό με το ακριβέστατο εξάγωνο Ποσειδώνα – Πλούτωνα.Η αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα ισχυροποιεί τη θέλησή του και την ανάγκη του για δημιουργία, επιλέγοντας τη μουσική για να εκτονώσει τις εξάρσεις του. Η τεράστια επιτυχία και αναγνώριση μέσα από ένα τόσο δυναμικό και εκρηκτικό ωροσκόπιο, οφείλεται σίγουρα στην ερμηνεία των οίκων και των πλανητών μέσα σε αυτούς, που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ώρα γέννησης για να επιβεβαιώσουμε. Mε ένα τεράστιο βιογραφικό στο οποίο προσθέτονται συνεχώς νέες συνεργασίες, ο πολυβραβευμένος Alomar έχει ακόμα λαμπρό δρόμο στον κόσμο της μουσικής τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

Peter Falk – Εφυγε ο ξεχωριστός επιθεωρητής Columbo

peter_falkΣτα 83 του χρόνια έκλεισε τα μάτια σε αυτή τη ζωή πάσχοντας από Αλτσχάϊμερ, ο αγαπητός Αμερικανός ηθοποιός, που άφησε εποχή με την ερμηνεία του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του επιθεωρητή Columbo.

Με δύο βραβεία Όσκαρ, 5 Emmy και συμμετοχή σε 60 ταινίες, άφησε το δικό του στίγμα μέσα από το ιδιαίτερο στυλ και τις διαπεραστικές του ερμηνείες. Κάτω από το θλιμμένο βλέμμα του, κρύβονταν η απώλεια του ενός ματιού του, μετά από έναν όγκο που εμφανίστηκε στα 3 του χρόνια. Διαφοροποιημένος από το κλασσικό και αναγνωρίσιμο Αμερικάνικο στυλ, ο Falk έδωσε διαχρονική πνοή στην παρουσία του, όπως το Peugeot 403, που μετέφερε τον ιδιοφυή ντετέκτιβ. Γεννημένος στο ζώδιο της Παρθένου, ο κυβερνήτης Ερμής στο Ζυγό σε σύνοδο με Άρη και σε αντίθεση με τη σύνοδο Δία – Ουρανού στον Κριό, έβρισκε έκφραση σε πολλές δραστηριότητες, μέσα από το πολυμήχανο μυαλό του.

Ο δαιμόνιος τρόπος έκφρασής του μέσα από τους ρόλους του, το χιούμορ και η αμίμητη κίνησή του, συμπληρώνονταν μέσα από το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο και το πιθανότατο τρίγωνο με την Σελήνη από τους Διδύμους. Οι όψεις του Ερμή αλλά και η αντίθεση Ήλιου – Δία, είναι ενδεικτικές για την πάθησή του και τη νευρική του συμπεριφορά. Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα του έδωσε μαγνητισμό στην καλλιτεχνική του πορεία, η οποία τον αντάμειψε επαρκώς, εξασφαλίζοντάς του επιτυχία και συμπάθεια. Καλή του ανάπαυση.

Woody Allen – Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Woody-AllenΤη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του κατά την διάρκεια της τελευταίας 25ετίας απολαμβάνει ο Woody Allen, σύμφωνα με την εταιρία Sony Pictures Classics, που έχει τα δικαιώματα για τη διανομή της ταινίας «Midnight in Paris». Το σουρεαλιστικό οδοιπορικό ενός νεαρού αμερικανού διανοούμενου στο σύγχρονο αλλά και στο παλαιότερων εποχών Παρίσι, φιλοξενεί μεγάλες ερμηνείες από τους Owen Wilson, Marion Cotillard και Alison Pill, ενώ ένα μικρό ρόλο έχει και η Carla Bruni. O Woody Allen ήταν απογοητευμένος από την εμπορική απήχηση των ταινιών του στην πατρίδα του, τα τελευταία χρόνια. Όπως είχε δηλώσει «Ευγνωμονώ το ευρωπαϊκό κοινό και κυρίως το γαλλικό που αγαπά τις ταινίες μου», γι αυτό και πλέον σκηνοθετούσε στην Ευρώπη. Το Παρίσι του έφερε γούρι, αφού η ταινία του «Midnight in Paris» που διανεμήθηκε σε περιορισμένο κύκλωμα Αμερικανικών αιθουσών τον περασμένο μήνα, έχει ήδη έσοδα που ξεπερνούν 23.330.000 δολάρια.

Ο διανοούμενος, νευρωτικός, αινιγματικός, ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, με την Τοξοτίσια πληθωρικότητα, την πρωτοτυπία της Σελήνης στον Υδροχόο και το μεθοδικό ωροσκόπο στην Παρθένο, αποτελεί ένα θαυμάσιο μίγμα ανατροπής και ενδιαφέροντος.Με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Αφροδίτη στο Ζυγό σε τρίγωνο με τη Σελήνη και σε Ταυ – τετράγωνο με Άρη και Πλούτωνα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος από τα καλλιτεχνικά μονοπάτια, που περπατά εδώ και τόσα χρόνια. Μέσα από συγκρούσεις και αντιφάσεις, με σατυρικό και καυστικό τρόπο, άκρως αφοπλιστικό και δημιουργικό, καταφέρνει να καθιερώσει τις επιλογές του. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του Ερμής σε τετράγωνο με τον Κρόνο συμβάλει στις κάπως δυσνόητες σκηνοθετικές (και όχι μόνο) επινοήσεις, αλλά η σύνοδος με το Δία κυβερνήτη του Ήλιου του, καθώς και η μεταξύ τους σύνοδος (Ήλιος – Δίας) υπογράφουν την επιτυχία του, μέσα από την αποδοχή και την αναγνώριση.Ο διελαύνων Δίας από τον Ταύρο σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 6ου οίκου του Ουρανό, έφερε την ευχάριστη ανατροπή στην τελευταία σκηνοθετική δουλειά του, ενώ έπεται συνέχεια με το πέρασμά του από το μεσουράνημα, τον επόμενο χρόνο. Ο πολυτάλαντος Woody Allen είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης, που με τους ήχους του κλαρινέτου του διαμηνύει εκτός από το πάθος του για την jazz, την άποψή του για την τέχνη, μέσα από το δικό του μοναδικό τρόπο.

Δημοσιευμένο στο http://www.astrology.gr/

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΛΟΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ.