Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Eric Clapton - Αφιέρωμα στη Rock ζωή του

Ο σπουδαιότερος ίσως λευκός κιθαρίστας των blues και αριστοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας, γεννήθηκε σαν σήμερα 30/3/1945 στο Ripley της Αγγλίας στις 8.45 το βράδυ.
Η ζωή του έμελλε να είναι ταραχώδης από τα πρώτα του χρόνια, όταν ο πατέρας του τον εγκατέλειψε μεγαλώνοντας με τη γιαγιά του, πιστεύοντας ότι είναι η μητέρα του, ενώ για την πραγματική του μητέρα πίστευε ότι είναι η μεγάλη του αδελφή. Όπως ακριβώς και ο Jack Nicholson με τη Σελήνη κυβερνήτη του 12ου οίκου σε ακριβέστατη αντίθεση με τον Κρόνο. Στην περίπτωση όμως του Clapton τα αστρολογικά δεδομένα δεν είναι τόσο ευδιάκριτα και απλά.
Από τη στιγμή που έπιασε στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα στα 13 του χρόνια, χάραζε μία πορεία, που ως τώρα μοιάζει άλλοτε με καταρράκτη και άλλοτε με χείμαρρο.
Πρώτα ήρθαν οι Yardbirds και το “For your Love“. Στα 20 χρόνια του αλλάζει την pop μουσική του κατεύθυνση και ακολουθεί τον πρωτοστάτη των blues John Mayall και τους Bluesbreakers, για να γεμίσουν οι Λονδρέζικοι τοίχοι με το σύνθημα «Ο Clapton είναι Θεός».
Ακολούθησαν οι Cream και το μυθικό σόλο στο “Sunshine of your Love“, με επόμενο σταθμό τους Derek and the Dominos και το “Layla“.
Το 1971 μετά από πολλές επιτυχίες, αξιόλογες συνεργασίες και διαρκείς συναυλίες, ήρθε ο παράφορος έρωτας για την Pattie Boyd γυναίκα του καλού του φίλου, σκαθαριού George Harrisson. Ένας Κριός και δύο Ιχθείς μπλέχτηκαν σε μια όλως διόλου Ιχθυακή ιστορία.
Εκείνη άργησε να ενδώσει και ο Clapton ενέδωσε στην ηρωίνη, αφού παράλληλα άρχισε να συζεί με την 17χρονη αδερφή της. Το τ-τετράγωνο μεταξύ Σελήνης – Αφροδίτης – Ποσειδώνα και τον Δία να συμμετέχει επίσης σε αυτό στην Ηλιακή του επιστροφή, θόλωσε το συναισθηματικό του τοπίο, διογκώνοντας συναίσθημα και επιθυμίες, με την Αφροδίτη από τους Ιχθείς να θυματοποιεί τις κινήσεις του.
Με τη βοήθεια φίλων και ειδικότερα του Pete Townshend των Who, επανήλθε στη μουσική σκηνή και δραστηριότητα.
Το 1974 η Pattie Boyd μην αντέχοντας άλλο τις παρέες του Harrisson με τα ανίψια του Ravi Shankar, το πάθος του με τον Ινδό Maharishi Mahesh Yogi αλλά και τα παραισθησιογόνα, χωρίζει και σμίγει με τον Clapton, o οποίος είχε σμίξει για τα καλά και με το αλκοόλ.
Ακολούθησε η πρώτη κακή στιγμή στην καριέρα του, όταν σε μια συναυλία του στο Birmingham Odeon το 1976, ξέσπασε μεθυσμένος με τη φράση «Πετάξτε έξω τους αράπηδες. Κρατήστε την Βρετανία λευκή». Ήταν ενάντιος στο μεταναστευτικό κύμα στην Βρετανία και αυτές του τις πεποιθήσεις λίγο έλειψε να τις πληρώσει ακριβά.
Ο Clapton παντρεύτηκε την Boyd, στις 27/3/1979 με το κυβερνήτη του γάμου του, τον Άρη, να βρίσκεται στους Ιχθείς, σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και τρίγωνο με Δία δίνοντας εντυπωσιακή εικονογράφηση σε ένα παραμύθι, που το ευτυχισμένο τέλος δεν ήρθε ποτέ. Το 1984 μπερδεύτηκε σε μία σχέση με την Yvonne Kelly αποκτώντας το 1985 την πρώτη του κόρη. Ακολούθησε ο γιος του Connor από την Lory Del Santo το 1986.
Με την Boyd, χώρισαν οριστικά το 1989 μέσα από μια θυελλώδη σχέση, την οποία ταλαιπώρησε στο έπακρον ο ίδιος, κάνοντας την Boyd σήμερα να μετανιώνει που χώρισε με τον Harrisson, τον οποίο θεωρούσε «αδελφή ψυχή της» κατά την παροιμία «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.
Η δεκαετία του '90 στάθηκε γι' αυτόν μία υπέρογκη επιταγή, που έπρεπε να πληρώσει το μεγάλο της τίμημα. Στις 27 Αυγούστου του 1990, σκοτώνεται ο κιθαρίστας και πολύ καλός του φίλος Stevie Ray Vaughan, όταν έπεσε το ελικόπτερο που τον μετέφερε σε άλλη πόλη για να συνεχίσει την περιοδεία. Εκείνος δεν μπήκε μαζί του στο ελικόπτερο.
Η Αφροδίτη κυβερνήτης του 8ου οίκου του βρίσκονταν σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ενώ ο προοδευμένος Άρης ήταν σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Ήλιο του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν και το ακριβέστατο τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού από την Ηλιακή του επιστροφή, ο Clapton έζησε από θαύμα. Ο Vaughan ήταν ο τρίτος του φίλος και κιθαρίστας που έχανε μετά τους Jimi Hendrix και Duane Allman.
Στις 20 Μαρτίου του 1991, χάνει τον μονάκριβο γιο του Connor σε ηλικία 4 ετών, όταν πέφτει από τον 53ο όροφο. Το τετράγωνο Άρη – Κρόνου στον προοδευτικό του χάρτη με τον προοδευμένο Άρη στον Κριό σε ακριβή σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο του και σε δυσμενείς όψεις με τον κυβερνήτη του 5ου οίκου του Ποσειδώνα, του έφερε την μεγαλύτερη απώλεια της ζωής του, ενεργοποιώντας και άλλες γενέθλιες όψεις.
Το "Tears in Heaven" που έγραψε για το θάνατό του, του χάρισε 6 βραβεία Grammies.
Το 1996 είχε μία σύντομη σχέση με την τραγουδίστρια Sheryl Crow και το 1999 σε ηλικία 54 ετών, παντρεύτηκε την 23χρονη Melia Mc Enery με την οποία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Οι τρεις κόρες είναι το επιστέγασμα αυτής της φιλόδοξης επανεκκίνησης που αντέχει ακόμη σε πείσμα των «θηρίων» του χάρτη του.
Η προσφορά του στη μουσική είναι τεράστια, όπου εκτός από τις δεκάδες προσωπικές δουλειές του έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με μουσικούς ογκόλιθους, κάνοντας ακόμα και τον θεό της reggae Bob Marley να εκτοξευτεί, με τη διασκευή του «I shot the Sheriff».
Πρόσφατα στην δημοπρασία που διοργάνωσε για την οικονομική υποστήριξη του κέντρου αποτοξίνωσης που ίδρυσε ο ίδιος, συγκέντρωσε το αστρονομικό ποσό των 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων με κιθάρες και ενισχυτές.
Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε τον δίσκο με τίτλο «Clapton» με εξαιρετικές συμμετοχές, όπως ο εξαίρετος τρομπετίστας της τζαζ Wynton Marsalis, η μεγάλη μορφή του rhythm n’ blues της Νέας Ορλεάνης Allen Toussaint και ο κιθαρίστας των Allman Brothers Band, Derek Trucks. Επίσης συμμετέχει και η παλιά αγαπημένη του, Sheryl Crow.
Η αστρολογική συνέχεια εδώ

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

πολυ ενημερωτικη η αναρτηση σαςΣιγουρα απο τους μεγαλους της rock .Σπουδαιος!!!!!!!!Καλο απογευμα να εχετε.

MINIMARKET είπε...

Αρχοντας ο τυπος !!!
καλησπερα !

elefterifoni είπε...

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
http://elefterifoni.blogspot.com/
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!

καψοραχη είπε...

πριγκηπας (με την καλη εννοια!)....και πονεμενος!
φιλια αστροπαιδα!