Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε 24 έως 30/1/2011

Γιώργος Λάνθιμος – Στέλνει τα Ελληνικά χρώματα στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ

lanthimosΕίναι πλέον γεγονός από σήμερα το πρωί 30/1 η ανακοίνωση της ταινίας «Κυνόδοντας» προς υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Κερδίζοντας βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών σε τμήμα του επίσημου προγράμματος πριν περίπου 2 χρόνια, έφτασε στη σημερινή γενναία υποψηφιότητα, που πριν από 33 χρόνια διεκδίκησε η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός ασυνήθιστου ζευγαριού που μεγαλώνει τα τρία του παιδιά αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα σε μια βίλα με ψηλούς τοίχους σε ένα προάστιο μιας ελληνικής πόλης. Τα παιδιά μεγαλώνουν με την ψεύτικη υπόσχεση, ότι θα μπορέσουν να φύγουν από το σπίτι όταν θα πέσουν οι κυνόδοντες τους, δηλαδή ποτέ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος εμπνεύστηκε το ασυνήθιστο αυτό σενάριο, που έφτασε να διεκδικεί τη μεγαλύτερη βράβευση.

Ο ίδιος Ζυγός (23/9/1973) με Σελήνη στο Λέοντα με σύνοδο Ήλιου – Πλούτωνα στο Ζυγό, Ήλιο σε τετράγωνο με Κρόνο και Δία σε τρίγωνο με Ηλιο και Πλούτωνα.

Οι αντιφατικές αυτές όψεις με πρωταγωνιστή τον Ήλιο, δείχνουν πάνω απ’ όλα έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει σκληρά και επίμονα, τόσο που η τύχη αναγνωρίζει και πριμοδοτεί την αξιοθαύμαστη προσπάθεια.

Η σύνοδος Ερμή – Ουρανού έχει συμβάλλει πολύ, στο τόσο ευφάνταστο και νοηματικό θέμα της ταινίας.

Το διάστημα αυτό υπάρχει μία αξιοσημείωτη ενεργοποίηση των πλανητών και των γενέθλιων θέσεων, στην οποία συμμετέχουν καθοριστικά από διέλευση Δίας – Ουρανός και Πλούτωνας.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε την τελευταία λέξη να έχει ο Ουρανός με την αντίθεσή του στον Ήλιο και τον Πλούτωνα του Γιώργου Λάνθιμου, σε τετράγωνο με Κρόνο του, αλλά σε εξάγωνο με τον Δία του, που δέχεται ήδη ένα εξάγωνο από διέλευση του Δία, που θα κατοχυρώσει την εντύπωση πως η ανατροπή κουβαλάει μια μεγάλη απολαβή. Καλή του επιτυχία.

Penelope Cruz – Javier Bardem – Ευτυχείς και ερωτευμένοι γονείς

Το πρωί της 25ης Ιανουαρίου ήταν ένα από τα πιο ευτυχισμένα για τους δύο ταλαντούχους ηθοποιούς,penelope-cruz_javier-bardem που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Για τον μπαμπά υπήρξε διπλά χαρμόσυνη, αφού την ίδια μέρα του ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα για Οσκαρ για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία «Biutiful».

Το ταιριαστό ζευγάρι βιώνει την χαρά του, με τον Bardem να αποκαλεί την Cruz σαν το δώρο του στη ζωή και πώς να μην το λέει αφού ο Δίας της βρίσκεται σε απόλυτη σύνοδο με τον Ηλιο του στους Ιχθείς (1/3/1969) και το εξάγωνο των Ήλιων τους (εκείνη Ταύρος 28/4/1974) ενισχύει την καλή τους σχέση. Το τρίγωνο της Αφροδίτης της με τον Ποσειδώνα του κυβερνήτη του Ήλιου του, μπορεί να υποσχεθεί αναρίθμητες ακόμα ρομαντικές στιγμές, που η αντίθεση του Πλούτωνα της Cruz στην Αφροδίτη του Bardem ευχόμαστε να μην αμαυρώσουν.Καλή ζωή και να τους ζήσει το Ισπανόφωνο κουκλί τους.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Σειρά έχουν οι Deep Purple

papakostantinouΟ τεραστίου μεγέθους τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός και συναυλιακός γίγαντας, μετά από τη συνάντησή του με τους Scorpions, έκλεισε άλλο ένα ιστορικό ραντεβού, αυτή τη φορά με τους θρυλικούς Deep Purple, με τους οποίους θα δώσει συναυλίες από 20 έως 23 Μαίου σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Υπηρετώντας τη μελωδική rock σκηνή με πάθος και αφοσίωση μύστη, από τα 12 χρόνια του που απέκτησε την πρώτη του κιθάρα, δεν σταμάτησε να τραγουδά και να γράφει, με έμπνευση και απόλυτη συνέπεια. Στις συναυλίες του εξακολουθεί να ξεσηκώνει ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα και η συνεύρεση με τους ογκόλιθους Deep Purple θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όσους παρευρεθούν. Ο καλλιτέχνης, που επικοινωνεί την αμεσότητα του Δίδυμου (21/6/1950) μέσα από τον προβληματισμό των στίχων του ωροσκόπου του Σκορπιού, παραμένει αντισυμβατικός και απελευθερωμένος, με τον Ουρανό σύνοδο με τον Ηλιο.

Με τον Πλούτωνα στο μεσουράνημα κυβερνήτη του ωροσκόπου θα συνεχίζει να γοητεύει, συναρπάζοντας το ευρύτατο κοινό του, όπως με την πολύ-αναμενόμενη αυτή εμφάνιση.

Περισσότερα εδώ

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/1788-Kosmiko-Hmerologio,-31-Ianoyarioy


5 σχόλια:

mia maria είπε...

Καλό μήνα:)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Aloha και καλό σας μήνα!

Nick the greek είπε...

Tin kalispera mou kai kalo mina paidia!

Mariarosa mariarosalibra είπε...

Μόλις είδα την ταινία "κυνόδοντας" (από την εφημ.το ΘΕΜΑ ).Βρήκα ευρηματικό το σενάριο ,τις ερμηνείες εξαιρετικές , όπως και την επιλογή του καστ των ηθοποιών .Ως " αρνητικά " βάζω τις αργές σκηνές ( τύπου Αγγελόπουλου), αλλά πως θα αποδίδονταν διαφορετικά , το αρρωστημένο των προσώπων και η έλλειψη χρόνου , στην χώρα του πουθενά που ζούν; Είμαι κι εγώ όπως ο σκηνοθέτης Ζυγός με τετράγωνο Ηλιου - Κρόνου αλλά και Δία ( και τους δύο στον 7ο οίκο ) τι λέτε να σημαίνει ;