Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Γαλλική Επανάσταση - Αστρολογικά το αστικό παράδειγμα μιας μεγάλης στιγμής



Η σημερινή ημέρα 14η Ιουλίου, είναι μια πολύ σημαντική μέρα τόσο για την Γαλλία, όσο και για την εξέλιξη ολόκληρης της Ευρώπης και κατ’ επέκτασιν του κόσμου.
Πραγματοποιήθηκε η «Γαλλική επανάσταση» που ως ξεκίνημα ισχύει η κατάληψη της Βαστίλης της φυλακής των πολιτικών κρατούμενων στις 14 Ιουλίου 1789, η περίφημη «Le quatorze de juillet» που έχει τραγουδηθεί τόσο και αποκορύφωσε η «Edith Piaf».

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος υπήρξε απόλυτος μονάρχης της Γαλλίας και ο ισχυρότερος της Ευρώπης, και ήταν εκείνος που είχε δηλώσει το περίφημο:
«Το Κράτος είμαι εγώ» (L' Etat c'est moi), οδηγώντας το καθεστώς του Απολυταρχισμού στο αποκορύφωμά του, θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής και κατάπτωσης του φεουδαρχικού συστήματος στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Στη συγκλονιστική αυτή επανάσταση συνέβαλε η φιλοσοφία του «Διαφωτισμού» η οποία κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα προέτρεπε σε αποστροφή της απόλυτης μοναρχίας.
Το κίνημα του Διαφωτισμού μιλούσε για τα ατομικά δικαιώματα ,για ελευθερία,και ισότητα, έννοιες που είχαν ξεχαστεί κάτω από τον ζυγό του απολυταρχικού καθεστώτος.

Επίσης συνέβαλε το γεγονός της ενίσχυσης της αστικής τάξης όπου μέσα στην κατώτερη τάξη άρχισε να σχηματίζεται ένα νέο κοινωνικό στρώμα αποτελούμενο από εμπόρους, τραπεζίτες, υπαλλήλους και βιομηχάνους επιχειρηματίες.

Αλλά και η οικονομική κρίση ήταν ένας σημαντικός λόγος για την εξέγερση, μια και το γαλλικό κράτος ήταν στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής, αφού οι ευγενείς και ο κλήρος ήταν απαλλαγμένοι από τον σημαντικότερο φόρο.

Η Γαλλία έζησε για πολλά χρόνια μια εξαιρετικά θυελλώδη περίοδο με επαναστάσεις, αντεπαναστάσεις, καταργήσεις της μοναρχίας και παλινορθώσεις, ενθρονίσεις αυτοκρατόρων, την εξέγερση της Κομμούνας του Παρισιού (1871), για να φτάσει στο τέλος στην οριστική εγκαθίδρυση της αβασίλευτης Δημοκρατίας και να διαχωριστεί οριστικά το κράτος από την εκκλησία!
Η μπλέ-κόκκινη-άσπρη σημαία που συμβολίζει το τρίπτυχο «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» έγινε το εθνικό σύμβολο της Γαλλίας.

Η Γαλλική επανάσταση έγινε με τη μαχητική Σελήνη στον Κριό σε τρίγωνο με τριπλή σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού – Δία στο Λέοντα και σε εξάγωνο με Αρη.
Οψεις αναμφισβήτητα δυναμικές, εμπνευσμένες και αλύτρωτες.
Η σύνοδος Δία – Ουρανού στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα πυροδότησε την επαναστατική έκρηξη με προεκτάσεις μια πανανθρώπινης αλλαγής, με το Δία σε αυτό το ζώδιο να αφοσιώνεται σε ένα ιδανικό και την προτροπή του Ουρανού να το κατακτήσει, αφού στη θέση αυτή δεν ανέχεται τίποτα λιγότερο από την κοινωνική ελευθερία και την απόλυτα ελεύθερη επιλογή.

Το εξάγωνο του Αρη από τους Διδύμους με τους Δία – Ουρανό στο Λέοντα, κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την έκβαση της επανάστασης, αφού υπόσχεται νίκη σε κάθε αγώνα και κατάκτηση του στόχου.

Είναι πράγματι αφοπλιστικές οι όψεις, εφόσον η δύναμη του Αρη, η αισιοδοξία του Δία, η εκρηκτικότητα του Ουρανού και η μαχητική Σελήνη, ενώθηκαν τόσο αρμονικά εκείνη την περίοδο και την ημέρα.
Η Γαλλική επανάσταση συνδέθηκε απόλυτα με την είσοδο του Ουρανού στον Λέοντα που ενέπνευσε τις αρχές της «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα», οι οποίες είναι επίσης αρχές του Υδροχόου, ζώδιο που κυβερνά και κυριαρχεί ο Ουρανός.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την εποχή συνέβαιναν σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές αλλά και επιστημονικές ανατροπές, που συνέδεσαν άρρηκτα τον Ουρανό με το αρχέτυπο της «ρηξικέλευθης αλλαγής».

Παράλληλα η σύνοδος Ερμή – Ηλιου στον Καρκίνο και το τρίγωνο με τον Κρόνο βοήθησαν πολύ στην επιτυχή έκβαση, καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα και τη μεθοδολογία των κινήσεων της επανάστασης.
Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τη σύνοδο Ερμή – Ηλιου δεν λειτούργησε ανασταλτικά, εφόσον Κρόνος και Πλούτωνας από τις θέσεις που βρίσκονταν επόπτευαν ευνοικά όλο το σκηνικό.
Το τρίγωνο Ποσειδώνα – Πλούτωνα επιβεβαίωνε πως το κυνήγι των ιδανικών δεν ήταν μια ουτοπία, αλλά μια μεγαλοφυής εκδήλωση που κατέστησε αυτή την επανάσταση σημαντική και καθοριστική, εδραιώνοντάς την μέσα στο χρόνο


Κατερίνα Σαλωνίκη - Θανάσης Ματσώτας

17 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Υπαρχουν αραγε οι αντιστοιχες αστρολογικες προϋποθεσεις για μια ελληνικη επανασταση;;;

Koupakia είπε...

Κάτι ανάλογα κείμενα μας κάνουν να μελαγχολούμε για το χάλι μας!

Τελικά εμάς τους μεγάλους μας έφαγε ο καναπές και αφήσαμε τους μικρούς αδίδαχτους!

Takis X είπε...

Εμείς εδώ πότε ?Ισως σε 100 χρόνια ..,και πάλι λίγα είναι..

Margo είπε...

Θα πω συγχαρητήρια για την ανάλυση σε ένα τέτοιο πολύ σημαντικό γεγονός της ιστορίας. Το μυαλό όλων μας γυρίζει και στα δικά μας μα το μόνο κοινό που έχουμε είναι η παρακμή. Μας λείπει η ψυχή και η ενότητα για τέτοιες ανατροπές. Μακάρι να βγω ψεύτρα..

D.Angel είπε...

Πέρασα για μια καλησπέρα στα γρηγορα
πολλα φιλια σε ολους

elefterifoni είπε...

ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;
ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ..!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΑΝ
ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΑΝ....ΑΝ....
ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΣ...

vani είπε...

Ναι μεν ο Ουρανός και ο Δίας είναι στον Κριό, αλλά τώρα, η αντίθεση με τον Κρόνο και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα δεν θα αφήσουν να γίνει τίποτε σαν την Γαλλική Επανάσταση.

Καλημέρα στην παρέα.

Skouliki είπε...

καλο καλοκαιρι ευχομαι με πολυ πλατσούρισμα :)

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση. Πότε θα δούμε καμιά πλανητική όψη και για μια νέα παρόμοια επανάσταση στην Ελλάδα;

καψοραχη είπε...

Δεν φτανουν μονο τα αστρα...χρειαζονται και αντερα για επανασταση αλλα τα δικα μας με τοση χοληστερινη που να αντεξουν.....

ΚΟΥΡΑΚΙΑ
οι μικροι ξερουν...μπορει να μην τους μαθαμε εμεις(οι καναπεδατοι) αλλα εκεινα ξερουν....το απεδειξαν τον Δεκεμβρη του 08! μην κοιτας που τα αφησαμε αφυλαχτα τα παιδια και τα εκμεταλευτηκαν οι διαφοροι!

τα φιλια μου αστροπαιδα!!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

ούτε φαντάζεστε τι μου θυμίσατε :)

Καλή Κυριακή!!

Mistress Hyde είπε...

Ε άμα ήταν στον Κριό... αντιλαμβάνομαι...
Που είναι το παντεσπάνι μου;

Πιπεράτος είπε...

Παντως ως υδροχοος που ειμαι θα ειμαι ο αρχηγος της επαναστασης.Το λεει και στο κειμενο αλωστε...
Μετα θα γινω πρωθυπουργος φυσικα και θα πληρωνετε φορους σε μενα.Υποσχομαι να κατεβασω το Φ.Π.Α.και να εκτοξευσω τις εξαγωγες...Θα τρωτε ολοι με χρυσα κουταλια βρε!
Τι αλλο να κανω για σας πια?!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΠΙΠΕΡΑΤΕ!!

Ωρέ τι σχόλιο είναι αυτό.
Παλιές ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ δόξες του 81 έως 89 χα,χα,χα!!

Πιπεράτος είπε...

Ε τι να κανουμε...Αυτα παθαμε αυτα μαθαμε...
Αληθεια μιας και σεις τα πατε καλα στις προβλεψεις εδω...Τωρα με την οικονομικη κριση που δεν πανε καλα οι δουλειες...Και αν,λεω αν δεν πιασει η επανασταση και δεν γινω αρχηγος εγω που σημαινει οτι δεν θα σας τα παιρνω...ηθελα να ρωτησω...Τι πιθανοτητες εχει ενας υδροχοος να πουλαει χαρτομαντηλα στα φαναρια...?

Leviathan είπε...

poli kali sas evdomadaaaaaa! :)

meioambienteabertoleiseabusos.blogspot.com είπε...

Olá, bom dia! Realmente esse 14 de julho ficou na historia para os Franceses, parabéns um Blog muito bem elaborado, abraços de Brasil.
Arturo