Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Εκλειψη Σελήνης – Ιούνιος 2010

Σαν μια Ιθάκη είναι το τώρα, που όλο γυρίζω να τη βρώ
και με των Δαναών τα δώρα, γελώ το δόλιο μου εαυτό...
«Μανώλης Ρασούλης»


Το Σάββατο 26/6/2010 ώρα Ελλάδας 2.38 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική μερική έκλειψη Σελήνης στις 4 μοίρες του Αιγόκερου.
Η ακριβής σύνοδος με τον Πλούτωνα και η ταυτόχρονη παρουσία των Δία – Ουρανού στις αρχές του Κριού με τον Κρόνο σε αντίθεση, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πανανθρώπινο μήνυμα, που αποτελεί την απαρχή μιας νέας πραγματικότητας.
Η πτώση που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, έφτασε σε ένα σημείο καμπής στο οποίο κάνει αισθητή την παρουσία της, διαλύοντας και τις τελευταίες αφελείς υπεκφυγές και μετατρέποντας την αισιοδοξία σε σύνεση και περίσκεψη.
Ηρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τα σκουπίδια εσωτερικά και εξωτερικά και να καθαρίσουν οι αντίστοιχοι χώροι ώστε να ξανάρθει η πρόοδος και η ανέλιξη.
Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη μαζί με την Ηλιακή του Ιουλίου που ακολουθεί, και το παράλληλο κραυγαλέο πλανητικό στήσιμο, αποτελούν την αρχή της λύτρωσης από κάθε προσωπική και παγκόσμια ασχήμια.

Οπως έχει αναφέρει σε κείμενό του για τη Σελήνη σε αυτό το blog ο «Θανάσης Ματσώτας» δεν υποστηρίζουμε ότι η Σελήνη συμβολίζει τον ανώτερο εαυτό, αλλά σχετίζεται με την έννοια του «Αγιου Δισκοπότηρου», δηλαδή της εκπαιδευμένης και σμιλεμένης προσωπικότητας, που έρχεται να ενταχθεί με τη θέλησή της στην υπηρεσία του ανώτερου εαυτού, δημιουργώντας ανώτερα σώματα, δηλαδή «Ψυχή».
Εδώ ας θυμηθούμε την περίφημη φράση του Δάσκαλου "Gurdjieff", που λέει πως "πρέπει να φτιάξουμε μια καινούργια Σελήνη μέσα μας".


Η Σελήνη σε ένα ωροσκόπιο, συνδέεται με την αυτόματη λειτουργία του εγκεφάλου, όχι με την ευστροφία ή την εξυπνάδα, αλλά με τις αυθόρμητες αντιδράσεις, συνυφασμένες άμεσα με το συναίσθημα.
Η ενεργοποίηση λοιπόν του συναισθήματος σε αυτή την έκλειψη θα είναι πολύ έντονη με αδιέξοδα διαστήματα απογοήτευσης και πίκρας, προκειμένου να διατελεστεί μία ψυχική προσέγγιση.
Διότι αν δεν κατανοήσουμε και δεν αντικρύσουμε κατάματα ό,τι μας πονά και μας καταβυθίζει, δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη δύνη του.
Οι δυσάρεστες ειδήσεις, τα ξαφνικά εμπόδια, οι διαπληκτισμοί, οι προσβολές, η σκληρότητα, το πείσμα και η αδιαλλαξία θα αναγράφονται σαν τιμές ευκαιρίας στις βιτρίνες των μεγάλων συμφερόντων.
Σε προσωπικό επίπεδο χρειάζεται ειλικρινής πρόθεση και σθένος, για να κρατηθεί ζωντανό εκείνο που αξίζει και χρειάζεται να υπάρχει.


Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι του 1ου δεκαήμερου και ειδικά των πρώτων ημερών, είναι μια ώρα συνηδειτοποίησης που θα σας πέσει βαριά και δύσπεπτη με πολλές αλλαγές για πολλούς ριζικές, με αναδιαμόρφωση στάσης ζωής και με πολλές πολλές εκπλήξεις.
Παράλληλα είναι η ευκαιρία για να βγάλετε τον εαυτό σας από τη θέση του ανθρακωρύχου δίνοντας τη θέση της σε εκείνη του δοκιμαστή κρασιών.
Ιχθείς, Ταύροι, Παρθένοι και Σκορπιοί των πρώτων ημερών θα είστε οι πιο ευνοημένοι από αυτή την έκλειψη, από την άποψη πως θα έχετε τη σπουδαία ευκαιρία να συλλογιστείτε για όσα σας απασχολούν ξαπλωμένοι στην αιώρα και όχι με το απελπισμένο χέρι στο κούτελο.
Οι υπόλοιποι ανάλογα με τη ζωή που έχουν διαμορφώσει, θα λάβουν τα ανάλογα μηνύματα.

23 σχόλια:

Selehna είπε...

Είμαι καρκίνος με ωροσκόπο τοξότη!Πιο συγκεκριμένα είμαι γεννημένη στις 21 Ιουνίου πάνω στην αλλαγή!!!Μπορώ να πω οτι νιώθω αρκετά περίεργα!!!Ας βγούμε νικητές και πιο κατασταλαγμένοι από όλα τα εμπόδια!!!

Skouliki είπε...

Για να δουμε τι θα δουμε και παλι

τουλαχιστον να μην χειροτερεψουν τα πραγματα

φιλακια παιδια

Εύα είπε...

ουφ!δειχνει πως τη γλυτωνω...μακαρι!

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
( fortounata) είπε...

και οι Υδροχόοι;

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Εγώ τώρα τι να πω με Ήλιο στις 3 μοίρες του Κριού και τον Άρη κοντά στην 4η μοίρα του Αιγόκερω???

Θα τα πούμε από κοντά, πολλά φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποσες αναμετρήσεις πια!!!!!

Εχω΄που ειμαι Κριάρι με Ταύρο...τι επιπτώσεις έχω;;;;

Maria B. είπε...

αντε να δούμε, όλο πίκρες μας λέτε ότι θα έχουμε βρε συμμοριτάκια !!!

εγω που είμαι τοξότης του δεύτερου δεκαημέρου, τι παίζει άραγε ????


σας φιλώ γλυκά γλυκά

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλησπέρα σε όλους, Σεληνιαζόμενους και μη.
Παιδιά, τα ζώδια και οι ημερομηνίες που αναφέρθηκαν επηρεάζονται ΑΜΕΣΑ από την έκλειψη αυτή.
Ολοι οι άλλοι απλά δεν είναι καταμεσίς στο κυκλώνειο μάτι και μην ξεχνάμε πως όλα εξαρτώνται από τα προσωπικά ωροσκόπια όλων μας.

MINIMARKET είπε...

Το ξύλο στούς κλέφτες πότε το ρίχνουμε ?
Καλησπέρες !!!!

Vany είπε...

Δεν τη γλύτωσα και πάλι...πόσες μέρες κρατάει αυτό είπαμε; Από χθες τρώγομαι με τα ρούχα μου και με το πως "έστρωσα", οπότε μάλλον τα μηνύματα που θα λάβω θα είναι άξια της τύχης μου!!!

roundel είπε...

Εγώ γιατί μονό καλή νομίζω ότι θα είναι αυτή η σελήνη για όλους;
Ειδικά αυτό με τη λύτρωση και το καθάρισμα τέλειο μου ακούστηκε, λες γιαυτό να είμαι με μια σακούλα σκουπιδιών στο χέρι αυτές τις μέρες;
χαχχαχα
θα δούμε...

Dimos El Grec είπε...

Έτσι όπως τα λες περνάω μάθημα... ;)

Βάσσια είπε...

Αυτές τις ολικές ή μερικές προσωπικές μας "εκλείψεις" δυσκολεύομαι να τις διαχειριστώ πολλές φορές.

Μανώλης Ρασούλης!

Καλησπέρα Συμμορίτες
:-)

D.Angel είπε...

Αντε να δούμε πάλι!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

Takis X είπε...

Αντε..για να τελειώνουμε με το ξεσκαρταρισμα...

zoyzoy είπε...

Δηλαδή βαθιές ανάσες να οξυγονωθούμε να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας τον αιώνιο εχθρό μας!

Ας ελπίζουμε στα καλύτερα όλοι!

Φιλιά θαλασσινά σ'ολους σας!

Dreamy Cloud είπε...

Εμένα μάλλον δεν με επηρεάζει.. :)
Φιλάκια πολλά!!

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα Αστρο-συμμορίτες!!!
Ωρα συνειδητοποίησης...για τους Καρκίνους!!Αυτό ξαναπείτε το!!!
Ηρθε η ώρα!!!
Φιλιά πολλά!!
:)

Ανώνυμος είπε...

Βομβα στο Χρυσοχοιδη με θυμα, δυστυχως, τον υπασπιστη του. Τα οργανα της εκλειψης αρχισαν.

καψοραχη είπε...

αστροπαιδα με συγκινησε το βιντεακι με τον τραγουδι του Μανωλη Ρασουλη...

για να μην ξεχνιομαστε...να μην ξεχναμε...τον μικρο Αλεξη που εφυγε..τον Κορκονεα-δρακο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...την δικη που ξεφτυλιζεται σιγα-σιγα.....τον κακο μας τον καιρο και τον αναποδο....

και εναν υπουργαρα που περναει μια ολοκληρη βομβα κατω απο τα σουπερ ντουπερ μηχανηματα του μεσα στο αντρο της ΕΥΠ και το γραφειο του και σκοτωνει εναν αθωο και εκεινος αναμασα ακομα μια φορα το ιδιο ποιημα και δεν εχει καν τα κακαλα να παραιτηθει! παλι καλα που δεν στελνει τα ΜΑΤ να μας δειρουν για να μαθουμε να του χαλαμε το haney-moon!!
σιχαμαρα και αηδια! με εκλειψη η χωρις.....

Venus on fire είπε...

Τελικά ένα πράγμα κατάλαβα από τις εκλείψεις...Πως όλα τα κάστανα από τη φωτιά η γνωστή τετράδα τα βγάζει. Χάθηκαν τα υπόλοιπα οκτώ ζώδια να προβληματιστούν λίγο παραπάνω?
Μην ξεχάσω να πω πως το κρασί δεν μου αρέσει καθόλου ,αλλά από το κάρβουνο ,προτιμώ το ρόλο του οινοχόου.
Όχι άλλο κάρβουνο Συμμορίτες μου κι ο Θεός βοηθός πάλι.

Πολλά πολλά φιλιά στην καλύτερη Συμμορία.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Είδατε τι συνέβη τελικά...

Και πάλι πριν αλέκτωρ λαλήσει.

Ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον νεκρό αστυνομικό, κουράγιο στην οικογένεια του. Μαζί με αυτόν άλλο ένα βήμα που σιγά σιγά σκεπάζει και την Ελλάδα.