Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο Ζορρό Παναγιώτης Ψωμιάδης υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ.


Ο χαρακτηριζόμενος ως η πιο γραφική περίπτωση της ελληνικής πολιτικής ζωής, αλλά και ένα πραγματικό τοπικό φαινόμενο.

Το 1986 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
Το 2000 εξελέγη δεύτερος (πρώτος χωρίς σταυρούς ήταν ο κ. Καραμανλής) βουλευτής Θεσσαλονίκης με 45.563 ψήφους.
Το 2002 αναδείχθηκε νομάρχης από την πρώτη Κυριακή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,1% και σχεδόν 90.000 περισσότερες ψήφους από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ «Γρ. Χατζησάββα».
Στις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται ως η 4η δημοφιλέστερη προσωπικότητα στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ μετά τους «Καραμανλή», «Νικ. Κακλαμάνη» και τον «Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο».
Φυσικά επανεκλέχτηκε Νομάρχης.

Το τραγουδιστικό του χόμπυ δεν παραλείπει ποτέ να το υπενθυμίζει εμπράκτως, όπου και αν βρίσκεται. Αγαπημένοι του ερμηνευτές ο «Στέλιος Καζαντζίδης» και ο Νίκος Ξανθόπουλος» , με το προσωνύμιο «παιδί του λαού», το οποίο έχει οικειοποιηθεί.
Ασχολείται επίσης ως παράγοντας με τα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΠΑΟ Διοικητηρίου και μέλος μικρότερων αθλητικών σωματείων ή ενώσεων. Κατά καιρούς μεταφέρει τη μανία του για το ποδόσφαιρο και στο χορτάρι, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τον αγώνα μεταξύ διασημοτήτων από την Ελλάδα και πιλότων της Φόρμουλα 1.

Εκ των εμμονών του, η πλέον επίμονη είναι αυτή της σχέσης του με τον λαό. Ταυτίζεται με κάθε αίτημα των υποψηφίων ψηφοφόρων του.
Πρωτοπόρος στην εκδίωξη της Μονάδας Χορήγησης Μεθαδόνης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από πυκνοκατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης. «Οποιος θέλει μονάδα απεξάρτησης να την κάνει δίπλα στο σπίτι του» είχε δηλώσει στον τοπικό Τύπο τον Ιανουάριο του 2003.

Από τις κορυφαίες στιγμές του ήταν η προεκλογική περίοδος των νομαρχιακών εκλογών του 2002.
Στις 25/9/2002 είχε αποκαλυφθεί ότι είχε χτίσει παράνομα πιλοτή σε αυθαίρετο κτίσμα στη Χαλκιδική.
Η αποστομωτική απάντηση του βουρκωμένου τότε υποψηφίου νομάρχη Θεσσαλονίκης σε παράθυρο τηλεοπτικού σταθμού ήταν:
«Εσείς δεν πρέπει να είχατε γονείς, μάνα, πατέρα, γι' αυτό και λέτε τέτοιες φοβερές ασέβειες. Εγώ έχτισα ένα σπιτάκι για τη μανούλα μου, παλιόπαιδο θα ήμουν να την πέταγα στον δρόμο».
Οταν τον ρώτησαν για το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας αποκάλυψης, απάντησε:
«Να κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις».
Πράγματι τα πρώτα γκάλοπ μετά την αποκάλυψη έδειξαν τη δημοτικότητα του κ. Ψωμιάδη να ανεβαίνει κατά 6,5%.

Υμνεί τακτικά πολιτικούς αντιπάλους και ιστορικές προσωπικότητες έξω από τον χώρο της Δεξιάς.
Τον Ιούνιο του 2005 χαρακτήρισε τον «Χαρίλαο Φλωράκη»«ευφυή και ρεαλιστή πολιτικό ηγέτη που συνέβαλε προσωπικά και καθοριστικά στην υπέρβαση των παθών του παρελθόντος» σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του εκλιπόντος ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.
Στις 18 Οκτωβρίου 2004 έπλεξε το εγκώμιο του «Ανδρέα Παπανδρέου» και της πολιτικής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για τα ΚΑΠΗ.

Επίσης διατηρεί στενή σχέση με την Εκκλησία.
Σε συνέντευξή του που έδωσε στον σταθμό TV Μακεδονία στις 17/10/2002 είχε δηλώσει: «Θεωρώ ότι η Εκκλησία με βοήθησε πάρα πολύ. Με τη συμπάθειά της. Διότι η Εκκλησία έχει δύναμη. Βοήθησε και τον κ. Καρατζαφέρη. Εγώ από 5 χρόνων είμαι μέσα στην Εκκλησία. Το πιστεύω αυτό που κάνω». Επίσης αρνήθηκε ότι η Εκκλησία παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα.
Είχε ταχθεί με την Εκκλησία και στο ζήτημα των ταυτοτήτων. Μάλιστα τον Μάιο του 2001 είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «Κ. Δαφέρμο» «βιαστή της Δημοκρατίας» που υπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Είχε εμφανιστεί τον Ιανουάριο του 2000 ως βουλευτής και στις πυρές όπου καιγόταν το βιβλίο του «Μ. Ανδρουλάκη» χαρακτηρίζοντας τον συγγραφέα «απόβλητο της κοινωνίας».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης αυτοπροσδιορίζεται ως ο καλύτερος φίλος των Αλβανών μεταναστών.
Ωστόσο ο ίδιος είχε τεθεί ξεκάθαρα αντίθετος με το ενδεχόμενο να παρελάσει ως σημαιοφόρος του λυκείου Μηχανιώνας ο δύο χρονιές αριστούχος μαθητής αλβανικής καταγωγής «Οδυσσέας Τσενάι». Πρέπει να γνωρίζει και αυτός και όσοι σήμερα φωνασκούν ότι Ελληνας δεν γίνεται κανένας. Ο Ελληνας γεννιέται» είχε πει την παραμονή της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2003.
Η άποψη του Ψωμιάδη για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι ότι πρόκειται για «Ελληνα-Μακεδόνα που το αίμα του είναι τόσο ελληνικό όσο και του Αχιλλέα».

Αντίθετος και με την τοποθέτηση της μουσουλμάνας δικηγόρου κυρίας «Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν» ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ για την Υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης.
Είχε μάλιστα δηλώσει «φοβισμένος» και συγκεκριμένα:
«Δεν ξέρω πού πάει αυτή η χώρα. Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μας».
Μία εβδομάδα μετά, συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου, ο κ. Ψωμιάδης είπε για την κυρία Καραχασάν: «Αρχίζω να τη συμπαθώ. Πληροφορούμαι ότι σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας η τουρκική κυβέρνηση θα προτείνει έλληνες υποψηφίους για την αυτοδιοίκηση».
Διεκδίκησε το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στη Θεσσαλονίκη λέγοντας: «Ολα στην Αθήνα υπάρχουν. Πάχυναν οι αγελάδες σας, γι' αυτό έχετε παχύνει πολύ εκεί, αφήστε κι εμείς να φάμε ένα κοκαλάκι».

Οταν τον κατηγορούν ότι κάνει ρατσιστικές δηλώνεις κατά των μεταναστών περνάει στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι πηγαίνει στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ και ότι είναι «κοινωνικά αριστερός».
«Για ρωτήστε τους φίλους μου στο ΚΚΕ πόσες φορές έχω πάει στα συλλαλητήριά τους, εγώ δεν είμαι κομπλεξικός πολιτικός» ισχυρίζεται.

Με τις κινήσεις του προσπαθεί συνεχώς να δημιουργεί εντυπώσεις και να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Οταν ο ηθοποιός «Αρλνοντ Σβαρτσενέγκερ» εξελέγη κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, του έστειλε τηλεγράφημα. «Εχω παρακολουθήσει την καριέρα σας, όχι μόνο στη μεγάλη οθόνη αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα και γι' αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσετε την Καλιφόρνια στη νέα εποχή» του έγραφε.

Το 1990 απέκτησε το δικό του μπουζουξίδικο στα Λαδάδικα, όπου έφτανε γύρω στις 2:00 το πρωί και τραγουδούσε.
Κατηγορήθηκε πολλές φορές για φιλοβασιλικές και φιλοχουντικές αποκλίσεις κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας. Τον Μάρτιο του 2001 προκάλεσε σάλο στη ΝΔ όταν αποκάλεσε τη χούντα των συνταγματαρχών «επανάσταση».
Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «εκείνη την περίοδο έγιναν πολλά για την πατρίδα». Οργισμένος ο «Καραμανλής» διεμήνυσε στον βουλευτή ότι αν δεν ανακαλέσει τα όσα είπε θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό.
Επίσης, έκανε «αντάρτικο» κατά της κυβέρνησης υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων και φάνηκε διατεθειμένος να ακολουθήσει τους αγρότες στα μπλόκα. «Ο νομάρχης είναι μάχιμος, είναι κομάντο» έλεγε.
Οταν ρωτήθηκε αν είναι εσωκομματικός τσαμπουκάς είπε:
«Μόνο που τη λέξη "τσαμπουκάς" δεν την ανακάλυψα τώρα, αλλά από τότε που περπατούσα στα μάρμαρα του Διοικητηρίου και εσείς δεν είχατε ακόμη γεννηθεί».

Πηγές από το Βήμα.

Σήμερα δήλωσε την υποψηφιότητά του για αρχηγός του κόμματος της ΝΔ λέγοντας: «Μόνο αν υπάρξει μια σοβαρή υποψηφιότητα θα κάνω πίσω.
Πρέπει να είμαστε κοντά στον λαό να λασπώσουμε τα κοστούμια μας».

Τα σχόλια δικά σας.. και όπως έχουμε ξαναπεί, ζώδιο δεν αναφέρεται, διότι το έχει ξεπεράσει!!!!!!

32 σχόλια:

3hronos είπε...

Πολύ ωραίος γραπτός λόγος
για ένα πρόσωπο τοσο γραφικό,
αλλά πολύ μεγάλο βιογραφικό
ρε καλά σιμμοριτάκια
για τον Ζορό.

Κατά τα άλλα, δεν το έχει………
[το παιδί του λαού ] .

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

3hrone, Καλημέρα.

Με τόσα που έχει κάνει και πολύ μικρό είναι!!
Το βάλαμε αφιέρωση στη φίλη μας τη Βάνυ που τον αγαπάει τόσο!!
χα,χα,χα!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Aλήθεια έβαλε υποψηφιότητα??
Νόμιζα πλάκα κάνατε;-)

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Ελενα,

Αλήθεια είναι καλέ! Θα δεις το βράδυ τρομάρα του!

Giota Houliara είπε...

δεν υπερχει ουτε μια περιπτωση να βγει αρχηγος του κομματος του ... ειδικα οταν απεναντι του εχει ντορα , αβραμοπουλο και σαμαρα που εχουν μια συγκεκριμενη ιστορια αλλα και πολιτικο υποβαθρο που τους στηριζει [και δεν αναφερομαστε στην πολιτικη καταγωγη τους αλλα και σε αλλα... δες λεσχη μπιλντεμπεργκ]

Matriga είπε...

Καλό σας μεσημέρι. Άντε να δούμε τώρα αν θα την αποσύρει την υποψηφιότητα όπως είπε, όταν προκύψει άλλος σοβαρός υποψήφιος.
Πάντως, ο τύπος είναι γραφικός και αυτό με ανησυχεί. Λέτε να γίναμε αμερικανάκια και μεις και να μην το πήραμε χαμπάρι; Η Καλιφόρνια έχει διαλυθεί, ελπίζω όχι και η Θεσσαλονίκη μας...

Ανώνυμος είπε...

Απολαυση ο ατιμος!
Τελικα ειναι δυο αυτοι που εχουν
ξεπερασει τα ζωδια τους!
χα, χα..

3hronos είπε...

Ααααχ αυτή η vani, έχει ένα μεγάλο καλό,
ακούει πολύ Καζαντζίδη τώρα τελευταία……………..????

καψοραχη είπε...

επειδη στην Ελλαδα επιπλεουν οι φελοι και τα σ---α ολα ειναι πιθανα πλεον!
εγω παιδια δεν τον βλεπω γραφικο...επικινδυνο τον βλεπω οπως και αλλους που αλωνιζουν την πολιτικη σκηνη....ετσι εβλεπα και τον Χριστοδουλο.....ειναι τοση δα μικρη η γραμμη που χωριζει την γραφικοτητα απο τον κινδυνο οταν αυτος που αφορα παιρνει αποφασεις για την πορεια ενος λαου και επηρεαζει τις μαζες αρνητικα παραπλανωντας!

Εύα είπε...

πες μου οτι ειναι υδροχοος,αχ πες μου να πιασω τσαπα και πατοφτυαρο,αχ ναι!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλησπέρα παιδιά!

Εύα, δεν ξέρουμε το ζώδιό του δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ!
Εικάζουμε Τοξότης ή Λέοντας δεν ξέρουμε...
Αν γνωρίζει κανείς ημερομηνία γέννησης εννοείται ευπρόσδεκτη!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Ψωμιάδης είναι η απόδειξη της ύπαρξης νομοτέλειας.
Εφόσον υπάρχουν τόσες δεκάδες χιλιάδες που του αναγνωρίζουν ότι είναι ικανός να τους διοικήσει, δεν έχουμε καμία ελπίδα ως είδος και είμαστε καταδικασμένοι σε αφανισμό. Ό,τι και να κάνουμε...

Δ. Μ.

Not me είπε...

Ένας ακόμη άθλιος που με σαλιαρίσματα στην τηλεόραση και όπου αλλού κατάφερε να "ανέβει" στην κοινωνική ελίτ...
Λάθος έκανα, είναι τρισάθλια γελοίος.

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Βρίσκω πως υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ της αισθητικής του Κ.Ψωμιάδη και της συγκεκριμένης παράταξης.Ως εκ τούτου θα μου φαινόταν απροκάλυπτα φυσική η εκλογή του ως αρχηγού...Και ο νοών νοείτο..Καλησπέρα..

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Αναρωτιέμαι...
μήπως πρέπει να κάνουμε αφιέρωμα στην Funny - Pally που τρώει και καμιά τούμπα που και που, αλλά ανησυχούμε μήπως την μπερδέψει ο αστραπόθωμας (γνωστός και ως θωμάς γαζής)με την Funny-Bunny και την ενσωματώσει στη συμμορία.

Ουρανίτσα.

korinoskilo είπε...

να βγει να βγει προεδρος.... να παει η νδ στο 23% :Ρ


καλησπερες :)

vani είπε...

Καλησπεραααααααααα,
Βλέπω αφιέρωμα για τον αγαπημένο μου πολίτικο. Αχ, να κλάψω η να γελάσω… δεν ξέρω. Τι μου κάνετε άτιμα συμμοριτάκια, τι μου κάνετε. χαχαχαχα

Παιδιά ο άνθρωπος δεν είναι γραφικός, είναι το λιγότερο επικίνδυνος, αλλά πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που τον ψηφίζουν. Πιο πολύ με στενοχωρούν τα χάλια μας σαν λαός. Eίναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που τον εμπιστεύεται, που τον πιστεύει? Μα είναι όπου φυσάει ο άνεμος, αρκεί να υπάρχει κάμερα σε ακτίνα 5 μέτρων (παραπάνω δεν βλέπει).

Θα σας πω μια ιστορία που έγινε πριν 2-3 χρόνια.
Ένα ιδιωτικό σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες έκανε bazaar χριστουγεννιάτικο. Φυσικά αφού υπήρχαν κάμερες εμφανίστηκε και «Η Βασίλω» για να δείξει ότι ενδιαφέρετε, αλλά δεν αγόρασε ούτε καρφίτσα. Τότε του λέει μία μάνα να βοηθήσει και οικονομικά. Η απάντηση ήταν ότι είχε πάει με το μηχανάκι και δεν μπορούσε να μεταφέρει τίποτε. Η μάνα δεν πτοήθηκε και του λέει ότι ένα σαμπουάν, αξίας 3-4 ευρώ, μπορεί να το βάλει και στην τσέπη. Από ντροπή, αφού ήταν και οι κάμερες εκεί, βγάζει 5 ευρώ και όχι μόνο πίρε τα ρέστα, αλλά του πέσανε και χώθηκε κάτω από τον πάγκο να ψάξει το ευρώ και να το πάρει. Τότε η μάνα για να μην τις ρίξει τον πάγκο του έδωσε άλλο ευρώ, το οποίο έβαλε στην τσέπη του και έφυγε.

Για τέτοιον άνθρωπο μιλάμε.

Υ.Σ. 3hronos, δεν ακούω Καζαντζίδη, Ψωμιάδη ακούω που έχει και καλή φωνή. χαχαχαχα

Dreamy Cloud είπε...

Kαι μόνο η φάτσα του με εκνευρίζει!! :ΡΡ

kakos lykos είπε...

Μπορεί να βούλιαξε αυτό το κόμμα αλλά τόσο απελπισμένο δεν είναι, να ψηφίσει για αρχηγό του ένα τόσο γραφικό τύπο και να εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Το πιο απλό σκηνικό και το πιο ανώδυνο, που μπορώ να φανταστώ αν γινόταν αρχηγός της ΝουΔου αυτός είναι:
Το Ωδείο Αθηνών που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία της Ρηγίλλης, να το υποχρεώσει να παίζουν οι μαθητές του μόνο σκυλάδικα, τα οποία θα ακούγονται από μεγάφωνα για να του φτιάχνει η διάθεση.
Τώρα όσο για σοβαρά θέματα...ανέκδοτα θα λέμε τώρα;μπορεί να ασχοληθεί με αυτά;

Μπρρρρρρρ και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν άτομα που τον ψηφίζουν στην πραγματικότητα.

Καλημέρα Αστρο-συμμορίτες :)

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Vani,

Πολύ περιγραφική και λίγο λέμε!
Πράγματι είναι επικίνδυνος, τώρα συζητείται πως όλο αυτό το έκανε για να μη χάσει τη Δημαρχία και να εξαναγκάσει το νέο αρχηγό.
Βανούλα μας,
χαιρόμαστε πάρα πολύ που βλέπουμε σχόλιά σου ακόμα και σπάνια.
Ξέρουμε πως μας βλέπεις και σου στέλνουμε πολλά φιλιά εκεί στην Θεσσαλονίκη.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κακέ Λύκε Καλημέρα και σε σένα!
Γράφαμε την ίδια στιγμή!

Ανώνυμος είπε...

Ουρανιτσα,
θεικο! Μου βγηκε ο καφες απο τη μυτη απο τα γελια!

Ειναι αργα πια...
ηδη με εχει ενσωματωσει και οχι μονο αυτο αλλα στο ανανεωμενο του σε κατηγοριες μπλογκ με εστεψε βασιλισσα της ιντριγκας, κλεβοντας τη θεση των ανταγωνιστριων μου, Τασως Καββαδια και Αλεξις Καρρινγκτον!

Unknown είπε...

AAAA! Τι ωραία που είστε εδώ!

Κερνάτε και γλυκό του κουταλιού;

:)

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

EYA!!
Ναι, μόλις το μάθαμε!!
Είναι Υδροχόος!!!!!!!!!!!!!!!!

Laplace είπε...

ημουν σχεδον βεβαιος οτι ειναι υδροχοος..κανει μπαμ..

η υδροχοος ή λέοντας(με σεληνη σε ζωδιο του νερου) θα ηταν με τοση μ..... που κουβαλαει..

δεν υπηρχε περιπτωση να ηταν κατι αλλο..

καλησπερες

Εύα είπε...

χαχαχαχα,μου φτιαξατε το υπολοιπο της μερας να ειστε καλα!
Λειτουργει το ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ενστικτο ακομα,δεν υπηρχε περιπτωση να μη τον μυριστω τον υδροχοο,τι λες τωρα!
Εχω βρεθει σε απολυτα φιλικο και καλα προστατευμενο περιβαλλον(εγω και η μοναχους μονο)να συνομιλω με 2 κουκλους του ειδους πιπινι πιπινι και ξαφνικα να νιωθω πανικο και ορθωμενη τριχα στο σβερκο.Σε ερωτηση που ακολουθουσε καθοτι ειμαι και περιεργ ο ενας ομολογησε οτι ειναι υδροχοος-ο πιο ωραιος φυσικα.Εγω φυσικα εφυγα τρεχοντας!
Α,ρε Πανικα,καλα σε ειχα καταλαβει,χαχαχαχα!
Λα Πλας μον σερι,αν εχετε την καλοσυνη αφηστε ησυχη τη σεληνη του νερου,εκει την εχομεν αλλωστε και μονο ψωνιο δεν ειμαι...αντιθετως,θυμα κατα εγκληματικη συρροην κι εξακολουθηση.Και το Λεοντα επισης...μας χωρισε μεν,δεν τον μισουμε δε...ειδες η σεληνη του νερου;τοσο υπερανω!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Και όμως παιδιά, ΔΕΝ είναι Υδροχόος.
είναι στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερου και Σελήνη στον Ταύρο.

Laplace είπε...

κ τοτε πως εξηγειται αυτη η συμπεριφορα του ρε παιδια?

αιγόκερως με σεληνη ταυρο κ να κανει τετοιες χαζομαρες κ να μην φοβαται που εκτίθεται πανελληνίως?

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Θα αναφερούμε ξανά στον Ψωμιάδη και θα βάλουμε το χάρτη του.
Θα εξηγηθούν όλα, δεν μπορεί!!

Εύα είπε...

τοχει φαει παιδια το ταρακουλο απο τον υδροχοο,δεν γινεται!
κι ηταν γερη η συγκρουση,μετωπικη κανονικοτατη!

Leviathan είπε...

kai autos 8elei na ginei arxigos?? axa...ti na po...kalo vradi!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3eGXPis0MVI