Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Δεν παραιτείται ο Αλαβάνος - Μια επικίνδυνη στροφή


Ο «Αλέκος Αλαβάνος» έκανε στροφή 180 μοιρών χθες, ανακοινώνοντας ότι τελικά δεν παραιτείται, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης - παρόντος του «Αλέξη Τσίπρα».
Την παραμονή Αλαβάνου είχαν ζητήσει όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την παραμονή του, αφήνοντας όμως αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης.

Κι εκεί που στην προηγούμενη ανάρτησή μας (που τώρα διεγράφη) μιλούσαμε για ευθιξία που κάθε σοβαρός πολιτικός σαν αυτόν θα διεκρίνετο, εκείνος αποφάσισε να παραμείνει καπετάνιος στον ΣΥΝ, παρόλα τα λάθη που χρεώνεται.
Το κόμμα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή με πολλά μέτωπα ανοιχτά και στο φινάλε τις απόψεις του Τσίπρα τις γνώριζε.
Οι φίλοι του ΣΥΝ έχουν χαζέψει πλέον, παραπέοντας ανάμεσα σε αισθήματα απορίας και οργής, ενώ οι "μη φίλοι" χλευάζουν τα ευτράπελα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη γνώμη μας είναι μαχητής και ιδεαλιστής, ακέραιος και συνετός πολιτικός, με έντονη δραστηριότητα εκτός του αναπαυτικού καναπέ του.
Ομως θα έπρεπε να κρατήσει την αρχική του απόφαση και να παραιτηθεί, διατηρώντας την αξιοπιστία και την ως τώρα υπόστασή του.

Στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Φθινοπώρου τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τον ίδιο και πρακτικά αλλά και αστρολογικά, αφού εδώ και καιρό έχει αρχίσει η αυτοκριτική του και η πίεση των γεγονότων γίνεται μια θηλιά που διαρκώς στενεύει γύρω από το λαιμό του.
Η ακριβής αντίθεση Κρόνου – Ουρανού που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο πάνω στον Αρη του, θα είναι καταπέλτης για την μετέπειτα πορεία του.

Και επειδή ούτε αυτός είναι λύκος, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι πρόβατα, δεν απομένουν άλλα περιθώρια για ανέκδοτα.
Η σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει ο ΣΥΝ πρέπει να ξεπεράσει το μέγεθος της απογοήτευσης που έχει δημιουργήσει.

6 σχόλια:

Laplace είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laplace είπε...

Kαλησπερα!συμφωνω απόλυτα με την αναρτηση(οχι με αυτα που πιστευετε για Αλαβανο,αλλα για οσα γραφετε για την πραξη του)

για μενα η μοιραια του κινηση ηταν αυτη με Τσιπρα...ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ...

θα μπορουσε να ειχε εκμεταλλευτει την συμπαθεια που εχει ο κοσμος προς το προσωπο του(κ δικαιολογημενη γιατι αντιθέτως απο τους ΚΚΕδες,χτυπουσε την κυβερνηση που εννοειται οτι εχει μεγαλυτερες ευθυνες για την καταντια μας κ οχι το πασοκ) αλλα δεν το εκανε..

ηταν μεγαλο λαθος αυτο με τον Τσιπρα.. απερίσκεπτη κινηση..ισως ειχε κουραστει,δεν ξερω..

εγω δεχομαι οτι εχει επιρροή στον κοσμο,ειναι ηγετης,δυναμικος αλλα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ...

συμβιβασμενος...

καψοραχη είπε...

ζαλιστικα! θα αφησω να περασει λιγος καιρος να ηρεμησουν τα πραγματα και κατακαθησει ο κουρνιαχτος μπας και βγει τιποτα καλυτερο!
παντως το μουδιασμα εχει φτασει μεχρι ψυχη! θα δουμε!

magika de spell είπε...

Καλημέρα σε όλους. Έχω στεναχωρηθεί πολύ με όλη την πτωτική πορεία που είχε ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ όλο το διάστημα που προηγήθηκε.

Εκτιμώ αφάνταστα τον Αλαβάνο (μ' αρέσει και πάρα μα πάρα πολύ σαν άντρας) κι είχα χαρεί πολύ όταν είχε αναλάβει -επιτέλους αυτός- αρχηγός του ΣΥΝ.

Τον Κωνσταντόπουλο τον θεωρούσα μια φιγούρα άσχετη εντελώς με το ΣΥΝ και εξαιρετικά αντιπαθητικό.

Δε νομίζω ότι ήταν λάθος η κίνηση να βάλει αρχηγό τον Τσίπρα. Η επιλογή του ατόμου μπορεί να ήταν λάθος (υπό συζήτηση κι αυτό) αλλά η κίνηση ήταν εξαιρετική (για αυτό μ' αρέσει είναι έξυπνος και ανατρεπτικός). Έφτασε το σχηματισμό στο 17%!!!!! Τα άλλα 2 κόμματα για πρώτη φορά στην ιστορία πάθανε πραγματικό πανικό όχι αστεία τώρα. Και μόνο για αυτό καταχάρηκα

Τότε, σε εκείνη τη χρονική στιγμή, πρέπει να έγιναν μεγάλα λάθη. Δεν ξέρω τι ακριβώς αφού δε συμμετέχω στα ενδότερα του κόμματος αλλά κάτι άρχισε να πηγαίνει λάθος τότε.

Υποψιάζομαι ότι το μόνιμο λάθος του ΣΥΝ και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν εννοούν να γίνουν κόμμα κάποτε. Επιμένουν να δίνουν την εικόνα παρέας. Ήταν πάντοτε μια παρέα. Η παρέα δε διεκδικεί την εξουσία, λέει τη γνώμη της, συμφωνούμε οι περισσότεροι αλλά δεν τους ψηφίζουν. Γιατί; Γιατί οι περισσότεροι νιώθουμε ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να κυβερνήσουν, απλώς συζήτηση να γίνεται.

Δεν εκμεταλεύτηκαν σωστά το απίστευτο timing που πέτυχαν
1. με την ανατρεπτική τους κίνηση που άρεσε πολύ στον κόσμο
2. με την απίστευτη αγανάκτηση των πολιτών για τα 2 μεγάλα κόμματα
3. με την ευκαιρία που τους δόθηκε να ακουστούν επιτέλους κι αυτοί σε όλα τα κανάλια και τον τύπο αφού έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα ως τρίτο κόμμα πλέον με ανοδική πορεία

και την πάτησαν πάλι.

magika de spell είπε...

Να συμπληρώσω ότι ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει με τον Αλαβάνο και τον κόσμο είναι ότι όταν μιλάει πολιτικά κανένας σχεδόν δεν αντιλαμβάνεται τι λέει.

Ο Αλαβάνος δε φταίει, τα λέει υπέροχα και απόλυτα κατανοητά.

Το πρόβλημα είναι ότι το πολιτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας αυτής είναι υπό το μηδέν για αυτό άλλωστε έχει και τόση ανοχή στα απίστευτα και παράλογα που δε χωράει το μυαλό μου πια.

όταν ο Αλαβάνος σου λέει το Δεκέμβρη (στο mega στη Τρέμη) ότι αλλάζει η κοινωνία σταδιακά κι ότι αυτό το στάδιο που ζούμε τώρα απαιτείται να προηγηθεί των μεγάλων αλλαγών, ότι στο στάδιο αυτό εμπλέκονται όλοι και από τις συγκρούσεις στο τέλος θα προκύψει η σύνθεση και το νέο και η Τρέμη τον κοιτάει με το βλέμμα της αγελάδας και του λέει:

Δηλαδή είστε υπερ των καταστροφών και των βανδαλισμών;;!!!

Φανταστείται τώρα τι σκέφτετε ο απλός πολίτης σπίτι του.....

Astrocat είπε...

Magika de spell,

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
Ο Τσίπρας δεν ήταν καλή επιλογή όπως αποδείχτηκε, ενώ στην αρχή ήταν καλοπροαίρετα καλοδεχούμενη.
Ο Αλαβάνος αν και χαμηλών τόνων, είναι ικανός άνθρωπος αλλά, υπάρχει ένα αδιόρατο ΑΛΛΑ.....
Δεν ξεχνάω την περίφημη φράση του για το play station στον Καραμανλή!!!
Πολύ ευφευρετικό.