Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Νικήτας Κακλαμάνης - Αφιέρωμα και ωροσκόπιο του Δημάρχου Αθηναίων.


Σαν σήμερα στις 1/4/1946 στις 11.00 το βράδυ στην Ανδρο, γεννήθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων, «Νικήτας Κακλαμάνης».

Ανθρωπος με χιούμορ και χαμόγελο, ανήσυχος και διεισδυτικός με ευαισθησία χωρίς μελό, αλλά με τη δυναμική μιας ώριμης αντίδρασης που κυνηγά το στόχο της.

Από ένα πανέμορφο χωριό της Ανδρου τις «Στενιές» ξεκίνησε να σπουδάσει Ιατρική γιατί όπως έλεγε αγαπούσε τον άνθρωπο.
Σπούδασε 2 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα. Θεωρεί τον εαυτό του «εσωτερικό μετανάστη» διαμένοντας στο Παγκράτι, αλλά η αγάπη του για το νησί που επισκέπτεται ανελλειπώς, θα τον συνοδεύει ισόβια.

Πήρε την δύσκολη ειδικότητα της ακτινοθεραπείας – ογκολογίας αλλά δεν έκανε ποτέ ιδιωτική ιατρική. Ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Ασχολούμενος με τα κοινά του ιατρικού συνδικαλισμού, κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής. Θεωρεί τον «Ευάγγελο Αβέρωφ» πολιτικό του πατέρα και ποτέ δεν μετάνιωσε που ασχολήθηκε με την πολιτική.
Τα πολιτικά αξιώματα ουδέποτε τον ενδιέφεραν και θεωρείτο αριστερός για το κόμμα του.
Ονειρό του να ασχοληθεί με την πόλη του την Αθήνα, με την οποία όπως ισχυρίζεται είναι ερωτευμένος.

Πριν αποφασίσει να παρατήσει τα βουλευτικά έδρανα, είχε συμπληρώσει 17 χρόνια στην πολιτική, στο Υπουργείο Υγείας ως υπουργός, ως βουλευτής, αλλά και ως ευρωβουλευτής.
Μπήκε στο Δημαρχείο της Αθήνας γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να αναπλάσει κανείς μία πόλη.

Καθημερινά ακούει τους πολίτες και τα παράπονά τους, νιώθοντας μια μεγάλη υποχρέωση απέναντί τους.
Εχει φροντίσει να αφουγκραστεί τα προβλήματα της πόλης, έχει συναναστραφεί πολύ, έχει διεκδικήσει με σθένος και έχει απογοητευτεί συχνά, αλλά χωρίς αυτό να καταστέλλει την επιθυμία και το όνειρό του.
Εχει δεχθεί πρόσφατα την κατακραυγή των κατοίκων στα Πατήσια για το κόψιμο των δέντρων, μία κίνηση που αν δεν την αιτιολογήσει τρανταχτά και έγκαιρα, μπορεί να του κοστίσει πολύ.

Μέσα στα όνειρά του είναι να νοικοκυρέψει το Δήμο και τα οικονομικά του, διατυμπανίζοντας συνεχώς την πρόθεσή του να βρει χορηγούς.
«Το θεωρώ εξαιρετικά σοσιαλιστικό να τα παίρνω από αυτούς που έχουν και να κάνω πράγματα για αυτούς που δεν έχουν».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε μία ελπίδα με την εκλογή του, που φάνηκε να μην υπολογίζει το πολιτικό όφελος, αλλά την ανάγκη να εκσυγχρονίσει την πόλη.
Το αν τα έχει καταφέρει, είναι ένα τεράστιο και σχετικό θέμα, το άλσος Παγκρατίου πάντως για παράδειγμα, το οποίο είναι και ένας καημός, παραμένει μία υπόθεση που δεν προχωρά και δεν ξέρουμε αν λυπεί τον ίδιο, αλλά εμάς τους υπόλοιπους μας λυπεί πολύ.

Η ευαισθητοποίησή του μοιάζει ειλικρινής και οι ικανότητές του φαντάζουν ιδιαίτερες και καθώς το τέλος της τετραετίας πλησιάζει, ας ευχηθούμε να ανθίσει κι αυτός μαζί με την πόλη μας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι Κριός με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Κριό.
Ενας συνδυασμός τόσο δυναμικός, σαν γροθιά σε ατσάλι.

Η σύνοδος Ηλιου – Σελήνης στον Κριό από τον 4ο οίκο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα από τον 10ο οίκο, και κυβερνήτη του 4ου, είναι το κλειδί που ανοίγει τις αραχνιασμένες πόρτες, αλλά και η σκόνη που μπορεί να του θολώνει συχνά τα μάτια.
Ακρως ρομαντικός και ευφάνταστος, ικανός να οραματίζεται ανιχνεύοντας τα μελανά σημεία και τις αναγκαιότητες, μέσα από την ιδιότητά του.

Η παρουσία του Δία στο Ζυγό στον 11ο οίκο, τον βοηθά στους ελιγμούς του στο περιβάλλον του και τον κάνει πειστικό και μεταδοτικό.
Το τετράγωνό του όμως με τη σύνοδο Αρη – Κρόνου στον Καρκίνο από τον 8ο οίκο, μπορεί ευθύνεται για κάποιες λαθεμένες κινήσεις, που πηγάζουν από εμμονές και καθαρά δικά του βιώματα.
Αυτό εντείνεται από τη θέση της Αφροδίτης στον 5ο οίκο που κυβερνά ο Αρης, σχηματίζοντας δυσμενή όψη τετραγώνου μεταξύ τους.
Αν λάβουμε υπ όψιν και το τετράγωνο της Αφροδίτης – Κρόνου, έχουμε μία εσωτερική αντιπαλότητα που αν δεν βρει διέξοδο, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τον κάτοχο.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μοιάζει να το γνωρίζει αυτό πολεμώντας το διαρκώς με ανανεωτικές κινήσεις, ψάχνοντας τη διέξοδο και τις λυτρωτικές επιδιώξεις.
Το τρίγωνο του Πλούτωνα με τον Ηλιο, τη Σελήνη και τον Ερμή του, είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο και τα κοινά, αλλά και μια τονωτική ένεση για τον εκάστοτε μαραθώνιο που επιλέγει να διανύσει.

Η παρουσία του Ουρανού στον 7ο οίκο με κυβερνήτη τον Ερμή σε σύνοδο με Σελήνη, δυσκόλεψε την απόφασή του να δεσμευτεί σε γάμο, παραμένοντας δεσμευμένος με τις διανοητικές και προσωπικές του αγωνίες.

Η φλόγα που τον διαπερνά από το ωροσκόπιό του, μπορεί να γίνει μια πολύτιμη φωτιά που θα ανακουφίσει τους αποδέκτες, χρειάζεται όμως μεγάλη σύνεση και προσπάθεια για να τη διατηρήσει πολύτιμη και ωφέλιμη για τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο.
simmoria.blogspot.com

15 σχόλια:

καψοραχη είπε...

να με συγχωρεσετε αλλα ολο αυτο που διαβασα μαλλον για συμπαθη ανθρωπο μιλαει και δεν μου βγαζει κατι τετοιο ο συγκεκριμενος!
αν και συντοπιτης μου, μου ειναι ΑΚΡΩΣ αντιπαθης και οχι μονο για τα παρκα που ξηλωνει και τα δεντρα που κοβει(πραγματα τοσο σημαντικα)
τον παρατηρω στις ομιλιες του και στις δηλωσεις του και βλεπω εναν ανθρωπο αφανταστα κυνικο,εμμονικο,δηλητηριωδως σαρκαστικο και κακο! δεν δεχεται κριτικη κρινει τους παντες αβασανιστα και μην ξεχναμε εβαλε δυναμεις καταστολης (ελεος!) να φυλανε ενα πλαστικο δεντρο σε ωρες που μια ολοκληρη πολη καιγοταν και μικρα παιδια ετρωγαν στη μουρη χημικα γιατι ενα αλλο παιδι δεκαπενταχρονο ειχε βαρβαρα δολοφονηθει!
δεν ηθελα ουτε ειχα αξιωση να παρει θεση! ας κραταγε τουλαχιστον τα προσχηματα και ας αφηνε την πολη και τους κατοικους της να πενθησουν και να διαμαρτυρηθουν!
ηταν και ειναι απαραδεκτος και ειλικρινα ευχομαι και ελπιζω οτι γρηγορα θα ειναι παρελθον!

Astrocat είπε...

Αμάν,

Καταπέλτης η Καψοράχη.
Καλό μου σίγουρα δεν είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος, αλλά δεν είναι και ακριβώς έτσι.
Προσωπικά πιστεύω πως γνωρίζει τι κάνει και πως δεν πουλιέται και δεν συμβιβάζεται, αλλά βρίσκει τοίχους που τελευταία αντί να τους γκρεμίζει, πέφτει επάνω τους συμπαρασύροντας και άλλους.
Ασε να δούμε γιατί σε κανέναν δεν χαριζόμαστε ως πολίτες, αν αποδειχθεί ανάξιος των όσων πρεσβεύει και της εμπιστοσύνης μας επίσης.
Αντιπαθή δεν τον βρίσκω, αν και καταλαβαίνω γιατί το λες.
Τον έχω παρακολουθήσει όμως και σίγουρα έχει κάτι ξινό, αλλά παράλληλα μελαγχολικό και πυρακτωμένο.
Αυτά και μη μου συγχύζεσαι.
(Ευτυχώς γι αυτόν δεν ψηφίζεις Α' Αθήνας) χι,χι,χι!

Skouliki είπε...

μπραβο αξιολογο αφιερωμα
και εγω τον συμπαθω παρααα πολυ σαν ανθρωπο

ασχετα με το αν συμφωνω με τις ενεργιες του η οχι σαν πολιτικη φιγουρα ..αυτο δεν ειναι συμπαθεια ειναι κριτικη στο πολιτικο του εργο

καλο μηνα

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.

Skoulikidion, ΦΙΛΙ.

καψοραχη είπε...

βρε αστροπαιδα!
ενας πολιτικος ειναι και ανθρωπος! πως γινεται να μην συμφωνεις με τις πολιτικες αποφασεις και κινησεις ενος πολιτικου και να τον συμπαθεις ως ανθρωπο?
γιατι αν κανει κατι που δεν το πιστευει αλλα για αλλους λογους τοτε σημαινει οτι εχει συμβιβαστει η στη χειροτερη εχει ελαστικη συνειδηση!
πολλα φιλια!

fanny-banny είπε...

Μ αρεσουν οι ανθρωπο που
κανουν την ανατροπη και δυσκολα δεσμευονται!

Γεροντοπαλικαρο απο επιλογη..τελεια.
Καλο μηνα...

fanny-banny είπε...

Εργενης ηθελα να πω καλε..

τι χοντραδα!

Skouliki είπε...

ρε κοπελια εννοειται ενας πολιτικος ειναι και ανθρωπος
γιατι να πρεπει να το αναλυσω δεν ειναι αυτονοητο ?

εγω αναγκαστηκα να διωξω εναν υπαλληλο σημερα
ειχα να διαλεξω απο 6 ατομα να φυγει ο 1... ειμαι κακια ?εδιωξα καποιον που ειχε οικογενεια ?
δεν φταιω εγω η εταιρια που επεβαλλε να διαλεξω ...

αυτο τι σημαινει οτι σαν ανθρωπος ειμαι αναισθητη ?/

δεν ειναι ετσι

Laplace είπε...

εγω τον συμπαθω παντως..
παραδοξο βεβαια γιατι οι κριοι συνηθως μου την σπανε(οι ανδρες)αλλα αυτος βγαζει κατι διαφορετικο

καψοραχη είπε...

ρε κοπελια! σκουληκιδιον!ενας δημαρχος που κοβει αιονοβια δεντρα και στελνει τα ΜΑΤ να δειρουν τους κατοικους που διαμαρτυρονται(σαν την μανα μου ας πουμε)τι σχεση εχει με εναν υπαλληλο που η εταιρεια του τον βαζει να κανει την αχαρη δουλεια να επιλεξει ποιος θα απολυθει?
σορυ αλλα ντεν καταλαβαινει καψοραχακι!
και...ναι! ηταν η μανα μου εκει!78 ετων!

Γιώτα είπε...

Κορίτσια, ο κάθε άνθρωπος ειδικά πολιτικός έχει άλλη εικόνα σαν άνθρωπος στα μάτια του καθενός.
Προσωπικά με αφήνει αδιάφορη, τα μόνα κοινά είναι η λατρεία μας στην Ανδρο και είναι και γείτονας Παγκρατιώτης.
Φάνηκε να θέλει να κάνει έργο, αλλά μάλλον τα σκάτωσε.

CHI είπε...

Τα θυμάμαι αυτά τα αιωνόβια δέντρα που έκοψε ο Ομέρ Πριόνης στην πατησίων..
όπως και τις νεραντζιές (σήμα κατατεθέν για πολλές δεκαετίες..) σε γνωστό δρόμο του Κολωνακίου που κόπηκαν ώστε να επεκταθούν τα τραπεζάκια έξω των παρακείμενων καφέ..παιδιά πρώτη φορά θα διαφωνήσω με κείμενό σας. Αυτά δεν γίνονται σε καμμία άλλη πόλη άλλης χώρας - μόνο Αθήνα!

Αν δε σέβεται στοιχειωδώς το (εναπομείναν..)φυσικό περιβάλλον τι να την κάνω την κουλτούρα και ποιά "αντισυμβατικότητα" Give me a brake! Συμφωνώ και για τα υπόλοιπα με καψοράχη..

και
αντιγράφω απο Πιτσιρίκο:

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΕΝΤΡΑ

Ευθανασία τους κάνει ο δήμαρχος
Θετικά αντιμετωπίστηκε από τους Αθηναίους η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να κόψει 45 δέντρα στην πλατεία Αμερικής. Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης διευκρίνισε πως τα δέντρα υπέφεραν από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και γι' αυτό αποφάσισε να τους κάνει ευθανασία. Σύμφωνα με τον κύριο Κακλαμάνη, η Αθήνα δεν είναι κατάλληλη για δέντρα, οπότε ο δήμος θα ξεριζώσει όλα τα δέντρα και θα τα αντικαταστήσει με ψεύτικα δέντρα που δεν επηρεάζονται από τη μόλυνση και το τσιμέντο, ενώ παράλληλα δεν μαζεύουν και μαμούνια.

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να ζήσει τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα της πολύχρονης ιστορίας της. Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισε να διακόψει την αυτοεξορία του στα υπόγεια του δημαρχείου -όπου οραματίζεται την Αθήνα του 2015- και να ασχοληθεί λίγο με την Αθήνα του 2007. Όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Κακλαμάνης έφτιαχνε χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα χεράκια του, φούσκωνε μπαλόνια και επιδιόρθωνε το καρουσέλ με τανάλιες και κατσαβίδια, οπότε δεν πειράζει που η πόλη μοιάζει να μην έχει δήμαρχο και είναι τίγκα στο
σκουπιδομάνι.

Επίκεντρο των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα είναι για μια
ακόμα φορά το Σύνταγμα, ώστε να φρακάρουν οι δρόμοι του κέντρου από τα αυτοκίνητα, τα παιδιά να ουρλιάζουν στο πίσω κάθισμα και οι εξοργισμένοι Αθηναίοι να κορνάρουν πανηγυρικά και να ανταλλάσσουν χριστοπαναγίες. Στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει ύψος μόνο 14,5 μέτρα, αφού ο κ. Κακλαμάνης -σε αντίθεση με τον κ. Αβραμόπουλο- πιστεύει πως σημασία δεν έχει το μέγεθος αλλά η τεχνική

(χα, χα, φοβερός! για περισσότερα ανατρέξτε στο αρχείο τευχών της lifo.gr)

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

CHI!!!

Δεν τίθεται θέμα να διαφωνήσεις με το κείμενο. Δεν εγκωμιάζεται ο Κακλαμάνης, απλά παρουσιάζεται.
Δεν μπορεί να γίνει παρουσίαση χώνοντάς του, αυτό μπορεί να γίνει σε κάποιο αστρομπιριμπίρι.
Αλλωστε εδώ είναι και τον σχολιάζετε!

Φιλί.

Skouliki είπε...

τεσπα απο μενα
δεν το συνεχιζω

οκ καψοραχη ο καθενας σαφως και τα βλεπει αλλιως

ολα οκ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή καψοράχη και chi θέλετε να μου πείτε ότι η κανάρη είναι χειρότερη τώρα που έχει πλατύτερα πεζοδρόμια και ψηλότερα δέντρα; ή ότι ήταν προτιμότερο ο κακλαμάνης να αφήσει τους βανδάλους να κάψουν το δέντρο; Υπενθυμίζω ότι αυτός ήταν ο μόνος που βγήκε και έκανε κάποιες κινήσεις για τους καταστηματάρχες μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου. Όσο για την Κύπρου και το Άλσος Παγκρατίου μένει να δούμε. Εμένα πάντως με έχει πείσει ακριβώς γιατί προχωρά με έργα (βλ. διπλή ανάπλαση) που οι προηγούμενοι απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί δεν ήθελαν το πολιτικό κόστος που τα συνόδευε. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να το εκτιμούμε αυτό σε ένα πολιτικό γιατί από χάιδεμα στα αυτιά έχουμε χορτάσει.