Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

THE MALL – Οσα μας κρύβουν τα μεγάλα συμφέροντα.


Πιστεύετε ότι η λογοκρισία και ειδικά η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας είδησης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα δικτατορικών, αυταρχικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων;
Σας δίνουμε την ευκαιρία να αλλάξετε γνώμη!

Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων, μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ.
Και όταν λέμε πουθενά εννοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

Γιατί;
Γιατί η είδηση αφορά το «Mall» του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.

Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Καταδίκη για το «Μall Athens» στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου.

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου «THE MALL».

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο.
Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη ο Δήμος Αμαρουσίου.
Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας.
Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.

Αν το θάψιμο μιας σημαντικής είδησης στα ψιλά μας εξοργίζει, η ολοκληρωτική της εξαφάνιση μας εξαγριώνει.
Θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν τι πρέπει να μαθαίνουμε και τι όχι;

Όπως οι "από κάτω" τους αναγκάσαμε να βγάλουν την Κούνεβα από τα ψιλά.... έτσι και πάλι πρέπει να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ κρατάνε πια την ενημέρωση στα χέρια τους, ότι η δικτατορία στην ενημέρωση έχει αντίπαλο.
Χιλιάδες αντίπαλους!

Στείλετε αυτή την είδηση σε φίλους/ες, γνωστούς/ες, συνάδελφους/ισσες - Ανεβάστε την στο internet.
Σε μερικές εβδομάδες θα την γνωρίζουν ακόμα και όσοι δεν τους ενδιέφερε...

Κομμένες ειδήσεις;...
Όσοι παίζουν με τα ψαλίδια να προσέχουν μην κοπούν οι ίδιοι!

4 σχόλια:

Prince Oliver είπε...

Αίσχος, αίσχος, αίσχος.
Αλλο ένα αίσχος μέσα σε όλα.
Ποιος όμως από εμάς δεν έχει περιλανηθεί και ακουμπήσει τα λεφτά του στο μεγαθήριο?
Ε ποιος??

Ανώνυμος είπε...

Λατσης, eurobank, ανοιχτα δανεια, επαγγελματιακ και αλλα, που οταν τα εχεις παρει με τα ψιλα γραμματα θεωρουν οτι μπορουν να τους δοσης πισω 10 ή 30 ή 100 χιλιδες ευρω. οταν σου δινουν τα δανεια παρακαλοντας δεν σου λενε την παγιδα που στεινουν. σου δεν σουν ζητουν εγγυητη και οταν τα ζητανε τα θελουν ολα μαζι. θυμονται οτι δεν εχεις εγγυητη και σου πουλανε ολη την περιουσια. εφοσον σε εχουν ριξει στην παγιδα τους.

Αυτοι δεν ειναι τρομοκρατες; αυτος ο δημαρχος και ο Λατσης δεν εκαναν συσταση συμμοριας; δεν ληστευουν το κοσμο με στημενα σχεδια νομου; αυτοι δεν ειναι συνεργατες ληστων;

Ανώνυμος είπε...

Το δρόμο τον δείχνει η Λευκίμμη!!!

Δ. Μ.

Χιονάτη είπε...

Η δικτατορία στην ενημέρωση έχει όντως χιλιάδες αντιπάλους και είναι γελοίοι αν νομίζουν πως μπορούν να κρυφτούν ή να συνεχίζουν ΄χωρίς κόστος.
Η πληρωμή έρχεται πάντα με οποιαδήποτε μορφή κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ΚΑΘΕ ΛΑΤΣΗΣ.