Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Gianfranco Ferre - Ο οίκος των δημιουργιών του χρεωκόπησε!

Ο οίκος «FERRE» χρεωκόπησε κι αυτό είναι συντριπτικό μαζί με την αίσθηση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Τα συνολικά χρέη της εταιρίας υπολογίζονται σε 300 εκατ. ευρώ.
Η κύρια μονάδα παραγωγής και διανομής του, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.
Κοντά σε αυτή την λυπηρή κατάσταση βρίσκονται και οι οίκοι «Valentino» και «Fendi» και γι' αυτό εγκαταλείπουν τις πανάκριβες δημιουγίες, μια που οι αγοραστές ανά τον κόσμο λιγόστεψαν, μαζί με τα χρήματα.

O «Gianfranco Ferre» γλίτωσε την θλιβερή αυτή στιγμή, αφού έφυγε από τη ζωή στις 17/6/2007 σε ηλικία 62 ετών από άλλο ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που δεν άντεξε.
Αυτοδημιούργητος με πολλούς θαυμαστές των δημιουργημάτων του, κατάφερε να τα διεθνοποιήσει και να τα καθορίσει με ιδιαίτερη έμφαση στα αξεσουάρ, που ήταν ιδιαίτερης ευρηματικότητας και πρωτοτυπίας.

Οι σπουδές αρχιτεκτονικής ενσακώθηκαν επάνω στα ρούχα της μόδας που έφτιαξε.
Το στυλ που τον καθιέρωσε ήταν η κομψότητα στις πασαρέλες του, με γυναικεία κουστούμια φορεμένα με πανύψηλες γόβες, ταυτίζοντας το business look με τη θηλυκότητα.
Η συνεργασία του με τον Γαλλικό οίκο DIOR υπήρξε γεγονός στο χώρο, ενώ η περιπέτειά του με την καταδίκη του από το ιταλικό δημόσιο στα μέσα του ’90 για ”καραμπινάτη” φοροδιαφυγή, που τον έσυρε στα δικαστήρια και παρ’ολίγον στη φυλακή, ήταν το μελανό σημείο της καριέρας του.

Γεννήθηκε στις 15/8/1944 στις 8.15 το πρωί στο Legnano της Ιταλίας.
Λέων με ωροσκόπο Παρθένο και Σελήνη στον Καρκίνο ο συμπαθής εύσωμος δημιουργός, κωπηλατούσε ανάμεσα στην πολυτέλεια τη μεθοδικότητα και την έμπνευση.
Σελήνη Κρόνος και Ουρανός στο μεσουράνημα δικαιολογούν απόλυτα την καθιέρωσή του, καθώς και οι αρκετές όψεις συνόδου που το χαρακτηρίζουν, ερμηνεύουν απόλυτα όλα τα γεγονότα της ζωή του.

Δυστυχώς πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πως η εποχή που ζούμε είναι θλιβερή και πέραν της οικονομικής κρίσης, υπάρχει η κοινωνική φτώχεια, που δεν αποκαθίστανται απολύοντας τους εαυτούς μας!
simmoria.blogspot.com

3 σχόλια:

Skouliki είπε...

τραγικο !

Ανώνυμος είπε...

Oxi ta versage!
Afta na parameinoyn.

Ανώνυμος είπε...

σιγα που θα πεινασουν.....ξερουν τι κανουν αλλα παιζουν απο πισω!