Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Συνασπισμός και ανανέωση. Συνέδριο και αποφάσεις.


Ο "Συνασπισμός" ετοιμάζεται για ένα κρίσιμο προγραμματικό συνέδριο στις 13-15 Φεβρουαρίου, στο οποίο οι «ανανεωτικοί» επιφυλάσσονται να καταστήσουν ακόμη πιο εμφανή τη διαφοροποίησή τους από τον τρόπο που κινείται η σημερινή ηγεσία.
Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα θέσουν για πρώτη φορά δημοσίως τους κ. Αλαβάνο και Τσίπρα προ των ευθυνών τους για την παρατηρούμενη μείωση των ποσοστών του κόμματος, εκτιμώντας ότι αυτή οφείλεται αποκλειστικώς στην αδιαλλαξία που επιδεικνύουν σε οποιαδήποτε προοπτική συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του και την απόλυτη πρόθεσή του να μην υπάρξει συμμετοχή της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν κοινή βάση με αυτή του ΠΑΣΟΚ - ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους - και σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί μία κοινή πορεία.
Οντως υπάρχει μία αδιαλλαξία από την ηγεσία του Συνασπισμού που δεν θα την κρίνουμε τώρα, πιστεύουμε όμως πως η μόνη περίπτωση για το «καλό της χώρας» δηλαδή αυτή της συνεργασίας των δύο κομμάτων, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τη ρισκάρει, υπερτιμώντας τις δυνάμεις του.

Το συνέδριο θεωρείται κρίσιμο και καθοριστικό και πρέπει επιτέλους να φανεί και στην πράξη η πρόθεση, μη μένοντας μόνο σε ατέλειωτες θεωρητικολογίες.
Σίγουρα σε κάποια θέματα θα υπάρχουν διαφωνίες, ειδικά σε εκείνα που το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει την υπογραφή του συμβάλλοντας στο χάος, αλλά από τη μεριά του φαίνεται παραχωρητικό προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η απομάκρυνση της ΝΔ από την κυβέρνηση.

Ο Συνασπισμός ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1992 με ημερομηνία Ιδρυτικού συνεδρίου 25/6/1992.
Το ίδιο το κόμμα θεωρεί ημερομηνία ίδρυσης τον Ιούνιο του 1992, οι πληροφορίες όμως δεν είναι τόσο ακριβείς (θέση Σελήνης, ωροσκόπος ) γι αυτό δεν προχωράμε σε αστρολογική ανάλυση προς το παρόν.
simmoria.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειμαι μπερδεμενη! ανενταχτη απο παιδι αλλα σαφως στα αριστερα του ουρανου και επειδη με στενευαν τα κουστουμια του ΚΚΕ συμπαθησα και συμπαθω τον ΣΥΡΙΖΑ.Τον τελευταιο καιρο υπηρξαν 2-3 πραγματα που με ξυνισαν λιγο αλλα ποιος ειναι τελειος τελικα!
οσο για το ΠΑΣΟΚ (που προσωπικα πιστευω οτι θελει απλα να ξανανεβει στην εξουσια)θα πρεπει να κανει γερη καθαρση και αυτοκριτικη για να πεισει οτι ο παλιος του εαυτος ειναι παρελθον.Και εκει που παει κατι να κανει ερχεται ενας Παγκαλος( και αλλοι)και κλωτσανε την καρδαρα με το γαλα!ΘΑ ΔΟΥΜΕ!
Παντως ετσι για να με γνωρισετε καλυτερα σας ομολογω με ψυχη οτι δεν θα διστασω ουτε για μια στιγμη αν απογοητευθω να μεινω πολιτικα αστεγη και αφανταστα θυμωμενη!
αυτα και συγνωμη αν σας κουρασα...

Ανώνυμος είπε...

Καψοράχη!
Κι εγώ προς τα αριστερά του ουρανού κοίταζα και ο ΣΥΝ δεν με καλύπτει αλλά με εκφράζει.
Λάθη θα υπάρχουν πάντα.
Το θέμα είναι να φύγει και να μην δημιουργηθεί ξανά αυτή η σαπίλα.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν ΧΘΕΣ!!!
Επίσης ουδέποτε μας κουράζεις Καψοραχούλα μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι, εφόσον τόσοι πολλοί κοιτάμε προς τα αριστερά, γιατί τη δεδομένη στιγμή στρέφουμε το βλέμμα αλλού?
Τι είναι αυτό που κάνει τους ψηφοφόρους να φοβούνται και στριμώχνονται όλοι σε μια μεριά?
Εύχομαι αυτή τη φορά να ξετυφλωθούμε.

καψοραχη είπε...

ο διορισμος μας στο δημοσιο,το αυθαιρετο,η προωρη συνταξη που θελουμε να παρουμε στην ζουλα γλυκεια μου kassandra και αλλα πολλα!
αυτα σπρωχνουν τα χερια μονοπαντα και δικομματικα!