Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Αστρολογικό περιοδικό Jupiter Ιανουαρίου. Χωρίς δώρο τη ρόμπα του Θωμά Γαζή!!!


Κι εκεί που όλα τα περιοδικά γίνονται διπλά και ασήκωτα αυτό το μήνα, το Jupiter περικόπηκε και έγινε μισό.
Αφιέρωμα στις προβλέψεις με ελάχιστα άρθρα και τη γνωστή παρουσίαση κάποιων διάσημων, στο ζώδιο του μήνα.
Μέσα σε αυτά βέβαια περιέχονται και οι προβλέψεις του «Αστραπόθωμα» – «Θωμά Γαζή» για την Ελλάδα, όπου επαναλαμβάνει τις γνωστές ανοησίες πως το ζώδιο της Ελλάδας είναι ο Αιγόκερως.
Ξεκινά μάλιστα λέγοντας, πως για την πρόβλεψη, η αστρολογία διαθέτει ειδική τεχνική, έτσι που το γράφει περιμένεις να διαβάσεις μια νέα θεωρία πάνω στην αστρολογική πρόβλεψη, αλλά ο «Αστραπόθωμας» μιλά απλά για τις διελεύσεις απευθυνόμενος προφανώς αποκλειστικά στο συνηθισμένο κοινό του, που είναι κάποιοι ανυποψίαστοι και απαίδευτοι αστρολογικά.

Μάλλον γι αυτό ο «κ. Πανόπουλος» εμφανίζεται σε φωτογραφία να κρατά ανάποδα το 2009 και μάλιστα με συμβολικό τρόπο, που δεν αναφέρεται στα γεγονότα, αλλά θέλει να μεταδώσει στους αναγνώστες πως «ότι διαβάσετε ισχύει το αντίθετο» και όχι σε ότι αφορά τις δικές του προβλέψεις.
Είναι άξιο απορίας, πώς ο «κ. Πανόπουλος» διαβάζει τα γραπτά του «Αστραπόθωμα» και δεν βγαίνει έξω από το κοστούμι του και πώς συνδυάζει τη «Liz Green» με αυτόν.
Εκτός κι αν δεν ενημερώνεται ο άνθρωπος και ερήμην του συνυπάρχει με το Θωμάκο.
Επίσης με τη συνήθη του τακτική, διαφημίζει στο blog του ( Ο Θωμάκος) τις προβλέψεις του «Jupiter» με την προτροπή «διαβάστε εμένα» αλλά και τους παρατρεχάμενούς μου.

Οσον αφορά στο θέμα με το ωροσκόπιο της Ελλάδας ο «Αστραπόθωμας» παίρνει σαν ημερομηνία την 1/1/1822, χωρίς να λέει πως σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο γίνεται 13/1/1822 (προφανώς διαβάζοντας οι αναγνώστες εξελίσσονται σε μέντιουμ) και χρησιμοποιεί το ωροσκόπιο χωρίς οικοθεσία και κάνοντας αναγκαστικά προβλέψεις, χρησιμοποιώντας μόνο τη μέθοδο των διελεύσεων, μόνο με αργούς πλανήτες.

Προσπαθεί να «βγάλει από τη μύγα ξύγκι», γράφοντας αόριστες γενικολογίες μελλοντολογώντας ακατάσχετα και μη μπορώντας να εξηγήσει με ακρίβεια πρόσφατα γεγονότα, όπως αυτό της δολοφονίας του παιδιού και αποσιωπώντας το ωροσκόπιο της Ελλάδας, σύμφωνα με το «Πρωτόκολλο του Λονδίνου» στις 3/2/1830, με τη χρήση του οποίου η αστρολογική επαλήθευση των προσφάτων γεγονότων με όλες τις μεθόδους πρόβλεψης, είναι ανατριχιαστικά εύστοχη.

Στην περίφημη αυτή εθνοσυνέλευση που αναφέρει ο «Αστραπόθωμας» λες και ήταν εκεί, έλαμψαν δια της απουσίας τους σημαντικές προσωπικότητες της επανάστασης, όπως ο «Κολοκοτρώνης», ο «Υψηλάντης» και ο «Ανδρούτσος», γιατί οι προθέσεις της εθνοσυνέλευσης ως γνωστόν, δεν ήταν και τόσο διάφανες προς τη «Φιλική Εταιρία».
Ενώ λοιπόν βαφτίστηκε «Εθνοσυνέλευση» δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά μία στρατηγική κίνηση ορισμένων που αποσκοπούσαν στον έλεγχο της κατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:
simmoria.blogspot.com


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως η εθνοσυνέλευση αυτή ήταν μούφα και χαίρομαι που επιτέλους λέχθηκε κάτι σοβαρό, ο Γαζής είναι κολλημένος με τις εμμονές του και με την αριβιστική του διάθεση, νομίζει πως θα καθιερωθεί λέγοντας ηλιθιότητες.
Οσο για το Jupiter με το συμπάθειο για τον Πανόπουλο, ε! δεν είναι περιοδικό αυτό.
Στην αρχή ελπίζαμε, τώρα προσπερνάμε.
(Η γιαγιά μου μου το έδωσε, από την εφημερίδα, μη νομίσετε πως είμαι ενημερωμένος αγοράζοντάς το).

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά αστρολογικά περιοδικά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.
Το Αστρόπολις για το οποίο γίνεται τόσος λόγος εδώ μέσα, μπόρεσε σαφώς να ξεπεράσει το μέτριο και με χιούμορ και ρεαλισμό να σταθεί και να αγαπηθεί.
Ομως κι αυτό έπεσε θύμα της διαφήμισης και του life style που επιβάλλεται και καλά για να σταθεί ένα περιοδικό και μάλιστα free-press.
Ωστόσο το Jupiter σε καμία πέρίπτωση δεν είναι κάτι διαφορετικό, αν εξαιρέσεις τον τρόπο γραφής του Πανόπουλου, όλο το υπόλοιπο αλλά και το κλισσαρισμένο του στήσιμο, είναι βαρετά και άνευ αξίας.
Οσο για τον Γαζή, γνωρίζουμε την πορεία του, ας μην τα ξαναλέμε, πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης, ενώ παράλληλα είναι θρασύς και δρα υπόγεια.
Ποιος ξεχνάει τη φωτογραφία που έβαλε στο φόρουμ του για να διαβάλλει δύο ανθρώπους, πράγμα που σήκωνε μύνηση και μάλιστα προκλητικά είπε πως δεν τολμάτε να την πράξετε.
Οπότε πριν κριθεί σαν αστρολόγος ας κριθεί σαν άνθρωπος.
Και στα δύο όμως στον πάτο είναι.

Ανώνυμος είπε...

Prince Oliver,

Η μία εκ των δύο ανθρώπων λέει γεια στο στόμα σου,έτσι ακριβώς είναι.
Ο έντιμος Αστραπόθωμας΄έχει κάνει και πολλά άλλα, απλά δεν ήρθε ακόμα η κατάλληλη στιγμή.
Οταν φύγει και από το Jupiter ποιος τον ακούει πάλι....

Ανώνυμος είπε...

Θωμάς, ο αιώνιος Θωμάς.
Εγώ λέω να του πούμε ότι έχει δίκιο, γιατί αν του φέρνει κανείς αντίρρηση παθαίνει κρίση κι αυτοκαταστρέφεται.
Αιγόκερως η Ελλάδα? Αιγόκερως
Πετάει η πράσινη καφετιέρα? Πετάει

Όσο για το Jupiter δεν το έχω δει, και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Δεν διαβάζω Jupiter ούτε ΕΤ. Με τους εξωγήινους δεν τα πάω καλά γενικά...

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά γιατί δε γράφετε κάτι για το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν πιάνει στα χέρια του το περιοδικό;
Ο Πανόπουλος αντιγράφει τη Λίτσα και μπαίνει ολόσωμος στο εξώφυλλο με τη διαφορά ότι η Λίτσα μπάινει μόνο κεφάλι.
Ελπίζω στο αποκριάτικο τεύχος, να μην ανταλλάξουν και ρούχα.

Ανώνυμος είπε...

Dirty thirty θεικο το σχολιο σου!

σκιστηκα στο γελιο μονη μου...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το Γιώργος κερνάει και Γιώργος πίνει, έχει καταντήσει status στο αστρολογικό star system της χώρας.

Dirty Thirty, όντως θεικό!