Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Αστρολογικό περιοδικό JUPITER Δεκεμβρίου


Κυκλοφόρησε πάλι χθες με τον Ελεύθερο Τύπο το αστρολογικό περιοδικό Jupiter.
Η εικόνα από πάνω δεν είναι φυσικά το εξώφυλλό του, που αρκείται σε προσωπογραφίες διασήμων, αλλά μια συναφής που βρήκαμε.
Επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες διασήμων στις περισσότερες σελίδες, αφιερώματα, προβλέψεις και ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον κ. Πανόπουλο, αρκετά ψαγμένο.
Πάντα με κάθε επιφύλαξη για τα άρθρα, (όχι του κ. Πανόπουλου) - διότι υπήρξαν συνεχείς αντιγραφές και μάλιστα αυτολεξί - και με το plannet Jupiter που εκλάπη σαν ιδέα, από το περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.
Τα μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας ιδιαιτέρως κοινότυπα (μόνο σύγχρονης δεν είναι) και γενικά λείπει η έμπνευση, το χιούμορ και η ευρηματικότητα.
Το περιοδικό δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα μετά την αποτυχημένη κίνηση.
Το μέτριο το έχουμε χορτάσει και ακόμα προσπαθούμε να το χωνέψουμε.
Κάτι άλλο;

simmoria.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως.
Το Jupiter είναι βαρετό και έχει κάτι μελαγχολικό.
Ειλικρινά περιοδικό σαν το Αστρόπολις, δεν έχω ευχαριστηθεί ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μου έριξε τον Δία στον Σκορπιό στον κουβά, οπότε φτου ξου... χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά διαφωνώ για τα περί ψαγμένων άρθρων γιατί όλα ανεξαιρέτως τα βρίσκω κοινότυπα.
Ακόμη κι αν δεν είναι αντιγραφές κατά λέξη, δεν έχουν και τίποτα ενδιαφέρον.
Όσο για τα μαθήματα αστρολογίας καλά κρασιά. Όταν χιλιοειπωμένα "ποιηματάκια" αναμασώνται σαν τσιχλόφουσκες, ανακατεμένα με μεταφυσική του περιπτέρου τότε έχουμε την αστρολογία της "λαϊκής" αγοράς.
Για παράδειγμα όταν μπερδεύουμε τις έννοιες του "εαυτού" και της "προσωπικότητας" ή όταν δεχόμαστε de facto πως η Σελήνη αντιπροσωπεύει το συναισθηματισμό μας αλλά και την "ψυχή" ταυτόχρονα, τότε πρέπει να φάμε τουλάχιστον είκοσι χρονάκια θεωρητικής γνώσης (αλλά κυρίως πρακτικής εμπειρίας) για να δούμε τις λεπτές διαχωριστικές γραμμές αυτών των ζητημάτων και να μην τις ξεφουρνίζουμε τόσο αβασάνιστα (και αααβάδιστα θα προσέθετα). Αλλά τι λέω? Εδώ κάποιοι δεν έχουν πάρει είδηση τα βασικά! Και τα 'χουν κάνει όλα έναν αχταρμά, ανακατεύοντας τα πάντα για να τα καταπιεί κάποιος ανίδεος, εύκολόπιστος και απαίδευτος φιλοσοφικά αναγνώστης.
Τελικά το πρόβλημα στην αστρολογία είναι το ύφος του ειδικού που υιοθετούν διάφοροι για να πουν πράγματα που άλλοι (κατά πολύ σοφότεροι από αυτούς), έχουν φάει τη μισή τους ζωή για να τα κατανοήσουν και πάλι δεν τολμούν να αναφερθούν σ' αυτά με τέτοια σιγουριά και αλαζονεία.

Ανώνυμος είπε...

Δε διαβάζω Jupiter.
Δεν αγοράζω "Ελεύθερο Τύπο".
Δεν κάνω night life στο Μαρούσι.
Δεν πάω σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Πεύκη.
Είμαι καταδικασμένη να κερδίζω!

Ανώνυμος είπε...

Celebritynudes [url=http://pennswofford.blogtika.com/?title=kelly-brook-sizzles-up-top-and-down-under-for-fhm-australia-nude&more=1&c=1&tb=1&pb=1] nude pics[/url] Nude celebrities