Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο Δίας στους Διδύμους από 11/6/2012 έως 26/6/2013. Αστρολογική ανασκόπηση



Ο πλανήτης που παραδοσιακά συνδέεται με την εύνοια, την τύχη, την επέκταση αλλά και την υπερβολή και την διόγκωση, περνάει στο ζώδιο των Διδύμων στις 11/6 στις 20.23 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Θα παραμείνει για έναν περίπου χρόνο, έως τις 26/6/2013 στις 4.40 το πρωί ώρα Ελλάδας, που θα περάσει στον Καρκίνο.
Ως κυβερνήτης του Τοξότη, του απέναντι ζωδίου από αυτό των Διδύμων που θα επισκεφτεί, η αισιοδοξία στην επικοινωνία και στην έκφραση θα οδηγήσει σε επιτυχίες επιδιώξεων, αλλά και σε επιπόλαιες κινήσεις, στις οποίες ο ενθουσιασμός φουσκώνει και ξεφουσκώνει σαν μπαλόνι.
Η είσοδός του στους Διδύμους αποτελεί γενικά ένα ευχάριστο και καθοριστικό γεγονός για τη χώρα μας, εφόσον αρχικά κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο της Ελλάδας και στην πορεία θα βρεθεί σε ευνοϊκούς σχηματισμούς με Ουρανό, Πλούτωνα, Ήλιο και Κρόνο, ελαφρύνοντας το βαρύ φορτίο που σηκώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθούν η αντίθεση με τον Άρη, η σύνοδος με τη Σελήνη και το τετράγωνο με την Αφροδίτη, που θα αναμοχλεύσουν ξανά την απληστία και τη φοροδιαφυγή.

Ο μυθολογικός βασιλιάς των θεών των αρχαίων Ελλήνων, έρχεται πάλι μετά από 12 χρόνια να ρίξει τον κεραυνό του, διαφωτίζοντας τις σκοτεινές απειλές των τελευταίων καιρών.
Για έναν χρόνο περίπου η παρεμβολή του Δία στα δρώμενα θα έχει ουσιαστικά το ρόλο του μεσολαβητή στις διάφορες επικοινωνιακές μνημονιακές τακτικές, δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και επέκταση δυνάμεων με ασυνήθιστες για τη χώρα προοπτικές.
Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε με την προηγούμενη διέλευση του Δία από το ζώδιο των Διδύμων, τον Ιούνιο του 2000, έως τον Ιούλιο του 2001.
Στις 9/4/2000 είχαμε πάλι βουλευτικές εκλογές με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, ενώ ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ.
Μόλις είχαμε υποστεί το κραχ του χρηματιστηρίου του 1999 και οδηγούμαστε στις κάλπες με την ελπίδα να ανακάμψουμε, ψηφίζοντας για 3η φορά το κόμμα που εμπλέκονταν στο μεγαλύτερο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, αλλά και στο μετέπειτα δικαστικό, με το οποίο δεν απεδόθησαν ευθύνες.
Παράλληλα συντελέστηκε και η είσοδός μας στο ευρώ που από την 1η Ιανουαρίου 2001 αποτελεί το επίσημο νόμισμά μας.
Λίγο πριν ο Δίας περάσει στους Διδύμους, τον Απρίλιο του 2000 είχαμε και το περίφημο «κλείδωμα» της ισοτιμίας της δραχμής από τον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο σε συνεργασία με τον Κώστα Σημίτη, γεγονός που ακόμα προκαλεί ενστάσεις, απορίες και μερική κατακραυγή, εφόσον κατηγορούνται πως εξυπηρέτησαν για άλλη μια φορά τα συμφέροντα της Γερμανίας.
Ενδεικτική η όψη που σχημάτιζε ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Άρη της Ελλάδας στον 7ο οίκο, δημιουργώντας πλασματικά οικονομικά νούμερα, μέσα από μια στοχευμένη εξωτερική πολιτική.

Περνώντας λοιπόν ο Δίας στους Διδύμους και σε συνδυασμό με τις όψεις εκείνου του διαστήματος, δημιουργήθηκε μια τεράστια διόγκωση χρέους, μέσα από μια σειρά δανείων μαμούθ, που λάμβανε η τότε κυβέρνηση.
Στην τωρινή του επίσκεψη, οι πολιτικές επαφές, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και μετακινήσεις θα είναι εντονότατες, μόνο που τώρα βρισκόμενοι μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο, έχουμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε χωρίς αλόγιστες και ευκαιριακές τακτικές.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: