Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Jimmy Hendrix - Αστρολογικά ο μάγος της κιθάρας


Ο καταπληκτικός αυτός κιθαρίστας γεννήθηκε στις 27/11/1942 στις 10:15 το πρωί στο Seattle.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Johnny Alex Hendrix μέχρι που του το άλλαξε ο πατέρας του και έμεινε στη γειτονιά ως ο μικρός Jimmy.
Μεγάλωσε με τη γιαγιά του που ήταν κατά το ήμισυ Ινδιάνα Τσερόκι.

Στα 14 είχε την πρώτη του κιθάρα που μάζεψε με μία χορδή από τα σκουπίδια.

Στα 16 παίρνει στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα από τον πατέρα του και αρχίζει να διαπρέπει σαν ένας αριστερόχειρας που παίζει απίθανα με μία δεξιόχειρη κιθάρα. 

Άτακτος και ατίθασος από την εφηβεία, μπλεγμένος σε μικροκλοπές που τον έστειλαν και ένα χρόνο φυλακή και αντίθετος με τον πόλεμο του Βιετνάμ από τον οποίο απείχε, αλλά έστειλε τα τραγούδια του στο στόμα των φαντάρων. 


Το 1966 έχει το δικό του γκρουπ «Jimmy James and the blues flames» εγκαθίσταται στη Ν. Υόρκη όπου η γνωριμία του με τον "Frank Zappa" θα είναι καθοριστική, μετά από την υπόδειξη του Zappa να ενσωματώσει στην κιθαριστική του παλέτα το πεταλάκι wah-wah.

Μετά και από τη γνωριμία του με τον μπασίστα των "Animals" εγκαθίσταται στο Λονδίνο και με τη βοήθειά του σαν μάνατζέρ του, δημιουργεί το γκρουπ «The Jimi Hendrix Experience»
Από εκεί και μετά η πορεία είναι ανοδική και άφταστη.

Τα συμβόλαια υπογράφονταν το ένα μετά το άλλο, ώσπου το 1967 τον γνωρίζει και η πατρίδα του.
Το Μάιο του 69’ βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες ηρωίνης και άλλων ουσιών, ο Hendrix  ισχυρίστηκε πως του τα έβαλαν οι οπαδοί του και αθωώθηκε.

Όμως η σχέση του με τα ναρκωτικά ήταν πάντα πολύ οικεία και υπαρκτή.

Έπεφτε συχνά θύμα ρατσιστικών επιθέσεων όχι μόνο από λευκούς, αλλά και από αφροαμερικανούς.
Συνέχισε δημιουργώντας διάφορα γκρουπ που άνθιζαν την εποχή του Γούντστοκ, ώσπου στις 18/9/1970 βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Λονδίνου με ένα θάνατο που οι αιτίες του ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως η ανάμειξη αλκοόλ με ναρκωτικές ουσίες του στέρησαν τη ζωή, άλλοι λένε πως μετά από ένα μελαγχολικό ποίημα που βρέθηκε, αυτοκτόνησε.

Οι ερωτικές του σχέσεις ήταν πολυάριθμες και σκανδαλώδεις, από τις οποίες απέκτησε 2 παιδιά που δεν αναγνώρισε, αλλά το έκανε ο πατέρας του μετά το θάνατό του, ο οποίος διαχειρίστηκε και την περιουσία του. 



Τοξότης με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Καρκίνο, ένας συνδυασμός που διχάζει εσωτερικά, όπως φαίνεται να ισχύει και για τον Hendrix.

Η τριπλή σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Ερμή στον Τοξότη σε αντίθεση με Ουρανό και Κρόνο και τρίγωνο με τον Πλούτωνα ήταν αυτή που σημάδεψε την πορεία του.

Λαμβάνοντας υπ όψιν πως η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του μεσουρανήματος αλλά και του 5ου οίκου (δημιουργία, τέχνη) που εκεί βρίσκεται ο Ουρανός και πολύ κοντά ο Κρόνος, η συμμετοχή της σε αυτόν τον σχηματισμό έπαιξε τον σπουδαιότερο ίσως ρόλο.

Έδωσε στον Hendrix ένα ατίθασο πνεύμα με ισχυρές δόσεις εκκεντρικότητας αυθόρμητη και ξαφνική καθιέρωση, αρκετή μοιραία ταλαιπωρία, αλλά και μία ατσάλινη δύναμη που την έτρεφε το πείσμα, καθώς δεν θεωρούσε πως μπορεί να μείνει για αρκετό διάστημα κάπου, χωρίς να αισθάνεται πνιγμένος.

Από την άλλη η Σελήνη στον Καρκίνο σε σύνοδο με το Δία και τον Πλούτωνα, διόγκωνε την ευαισθησία που εκδήλωνε λανθασμένα, παρόλο το εξάγωνό της με τον Ποσειδώνα και το τρίγωνο με Ήλιο - Ερμή.

Λανθασμένα παντού ίσως, εκτός από την αυτοέκφραση που οφείλει σε αυτό το τρίγωνο και που διοχέτευσε στη μουσική μέσω της κιθάρας.

Ο Άρης στον Σκορπιό στον 10ο οίκο σε τρίγωνο με το Δία κυβερνήτη του ωροσκόπου, του χάρισε τη διαχρονική αναγνώριση.

Ο Hendrix ήταν ένα διάφανο άτομο αλλά απειθάρχητο, με τον Πλούτωνα στον 8ο οίκο σε τρίγωνο με τον Ήλιο κυβερνήτη του 8ον να τον φυλάει από επιπλέον παγίδες και από πολλές άλλες επικίνδυνες καταστάσεις, που προκαλούσαν ο ασυμμάζευτος αυθορμητισμός και η μεταβλητότητα του χαρακτήρα του.



Αλλά όταν είσαι Τοξότης με τον Ήλιο σε σύνοδο με Αφροδίτη και Ερμή στον Τοξότη και έχεις απέναντι τη σύνοδο Κρόνου – Ουρανού να σε προκαλεί, μπορείς να αποτυπώσεις τα ανεπανάληπτα και δαιμονισμένα σόλο της κιθάρας, στα «All Along the Watchtower» και στο «Voodoo child» σαν να ήταν απλές στάμπες, στο ρούχο σου.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: