Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Η κρίση φλερτάρει τους μεγαλομανείς

Οι λάθος κινήσεις διαδέχονται η μια την άλλη!

Συνεχίζει την "ανοδική" του πορεία ο "Ελεύθερος Τύπος" της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου και γι’ αυτό η διεύθυνση της εφημερίδας αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε ειδικές εκδόσεις της.

Έτσι, έκλεισε το περιοδικό του αυτοκινήτου και απολύθηκαν τρεις συντάκτες που είχαν προληφθεί στο μισθολόγιο και τρεις που εργάζονταν με μπλοκάκι.

Απολύθηκε επίσης μια ακόμη δημοσιογράφος, η οποία επίσης εργαζόταν με μπλοκάκι, μόλις γύρισε από την άδεια που είχε πάρει για λόγους εγκυμοσύνης, απολύθηκε (τ’ ακούς ΕΣΗΕΑ;). Ο ανθρωπισμός στην αποθέωση του.

Η Γιάννα πετσό-κοψε επιπλέον δύο τυπογραφικά (32 σελίδες) απο το αποτυχημένο και διαφημιστικά ένθετο "E.T Weekly", ενω συνεχίζοντας την αυτοχειρία επιχειρεί να βάλει ένθετο στην Σαββατιάτικη έκδοση το Esquire, που σαν περιοδικό στα περίπτερα είχε αναιμικές κυκλοφορίες.Βέβαια, προτού κιόλας πλήξει η οικονομική κρίση την ελβετική Τράπεζα UBS, στην οποία μετέχει η οικογένεια του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου, πολλοί ήξεραν ότι το επιτελείο συμβούλων συζύγου του σχεδίαζε απολύσεις και περικοπές. Άλλωστε το πολυέξοδο εγχείρημά της, δεν έδωσε τα ποθητά αποτελέσματα σε αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, ενώ αντίθετα διογκώθηκαν τα έξοδα, λόγω των παχυλών μισθών των διευθυντικών στελεχών, και της αύξησης των εξόδων για την εκτύπωση και στήσιμο της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, τα έσοδα από τις διαφημίσεις δεν ήταν ικανοποιητικά.Έτσι, κατά την προσφιλή μέθοδο των εργοδοσιών, επελέγη η μέθοδος των περικοπών στους τελευταίους τροχούς της αμάξης, στους έτσι κι’ αλλιώς κακοπληρωμένους, απλούς δημοσιογράφους.

Προσθέτουμε πως η επιλογή του αστρολογικού Jupiter σαν ένθετο ήταν μια ακριβοπληρωμένη κίνηση, που αναμένεται κι αυτή να κριθεί.
Στα περίπτερα το περιοδικό δεν τράβηξε καθόλου και απεσύρθη κακήν κακώς.
Δεν ξέρουμε αν βοηθήσει τη Γιάννα ο Δίας σε σύνοδο με την Αφροδίτη της, πάντως ο Ερμής σύνοδο με Ηλιο στον Τοξότη δεν της κάθησε φρόνιμα.

Είδομεν...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πανόπουλος που επληρώθη αδρά για να φτιάξει το Jupiter δεν έχει ανάγκη, διότι η επόμενη πρόταση αν δεν είναι στη γωνία, θα είναι στο περίπτερο.
Αλλοι θα κλαίνε διότι το Jupiter ήταν μια βιαστική και πρόχειρη κίνηση χωρίς ύφος.
Γνώμη μου και προσεχώς θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω! δεν μπορω! θα βγω απο τις κυλοτες μου, λυσαρες δεν με αφηνετε να προωθησω τα τεκνα μου,

κατι τετοιο ακουσε ή ειδε, η ΟΤΕΝΕΤ, και κλαιει τις υπογραφες της. Ειδατε την ATHENS VOICE σημερα!!!!!! χα χα! οταν στηριζονται σε "αδελφατα" καλα να παθουν.