Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσίαση των 4 Ελληνικών τραγουδιών της eurovison και αφιέρωμα στην Αιγόκερω Θωμαή Απέργη


Ανακοινώθηκαν τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια που θα διαγωνιστούν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του «Gazi Music Hall», προκειμένου να επιλεχθεί αυτό που θα μας εκπροσωπήσει στο Malmo της Σουηδίας στις 18 Μαΐου, αν βέβαια περάσουμε στους προκριματικούς.
Με παρουσιαστές την Καρκίνο Δέσποινα Βανδή και τον Λέοντα Γιώργο Καπουτσίδη, η ΕΡΤ εγκαταλείπει τις μίζερες και καταθλιπτικές παρουσιάσεις, διοργανώνοντας μια λαμπερή βραδιά, με πολλές συμμετοχές Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και παλαιότερων νικητών της Eurovision. 
Τα τέσσερα τραγούδια είναι τα εξής: 
 Το «Χίλιες και μία Νύχτες» με την Αγγελική Ηλιάδη σε μια λαϊκή απόπειρα με ανατολίτικους ρυθμούς που γλιτώνει τη θύμηση μπουζουκομάγαζου της Εθνικής Οδού, μόνο λόγω των εξαίρετων συνοδευτικών παραδοσιακών οργάνων. 

Το «One Last Kiss» με την Θωμαή Απέργη να έχει σαφώς ξεχωρίσει στις ψηφοφορίες και αν τελικά δεν επιλεχθεί, θα είναι γιατί το κομμάτι μπορεί να είναι εντυπωσιακό σε ρυθμό, αλλά δυστυχώς πολύ γνώριμο, αποτελώντας ένα συνονθύλευμα γνωστών επιτυχιών. 

Το «Angel» με τους Αlex Leon και την Giorgina, είναι μια μπαλάντα δοκιμασμένη στο θεσμό και επιτυχημένη, μόνο όταν παρουσιάζει κάποια ιδιαιτερότητα, που εδώ δεν διαφαίνεται. 

Τέλος, το «Alcohol Is Free», με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, που έχει εξιτάρει το κοινό αφού προηγείται στις ψηφοφορίες σε απόσταση αναπνοής, από την Θωμαή Απέργη.Μια πρωτότυπη προσπάθεια με έξυπνο και περιγραφικό στίχο, που συνδέει τον μπαγλαμά και το ρεμπέτικο με τη Τζαμαϊκανή Ska. 
 
Το γεγονός πως θα σταθώ στην Θωμαή Απέργη δεν είναι υπονοούμενο για την προτίμησή μου, εφόσον ήδη την ψήφισα σε όλες τις ψηφοφορίες. Θα σταθώ γιατί είναι αυτή που διαθέτει μια ξεχωριστή φωνή, που αγγίζει εκείνες των μεγάλων μαύρων τραγουδιστριών της Jazz και της Soul, αλλά παράλληλα έχει μια εμφάνιση που ονομάζεται καλλιτεχνική και όχι αυτές των στριπτιζέζ σε πολυτελή καμπαρέ, που συνηθίζουμε να βλέπουμε στην εγχώρια και διεθνή σκηνή. 

Η εξωτική Αιγόκερως με τη Σελήνη (πιθανότατα) στον Καρκίνο, από τη στιγμή που τραγούδησε μέσα στο καλοκαίρι το «Μια βραδιά» ελληνιστί και «What's Your Name» αγγλιστί», καταλάβαμε πως κάτι ενδιαφέρον εισέβαλλε στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα. Μάλλον κάπως έτσι το εξέλαβε και αυτή και σε λίγο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί το «Keep me rolling» ένα αυθεντικό funky τραγούδι. 
 
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.astrology.gr  Πατώντας εδώ

Κατερίνα Σαλωνίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: