Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Ένας Αιγόκερως με υπαρξιακές αναζητήσεις


Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ένα πρόσωπο που μεσουρανεί εδώ και χρόνια στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα και πρόσφατα στον κινηματογράφο.
Μετά την εισπρακτική και όχι μόνο επιτυχία της ταινίας του «Αν», αποφάσισε να διαθέσει τα έσοδα της προβολής της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου των Village Cinemas της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Βόλου για τη σίτιση, για ένα χρόνο, άπορων οικογενειών. Όλα τα έσοδα, όπως βεβαιώνει με το πάθος που τον διακατέχει, θα γίνουν δωροεπιταγές στον Βερόπουλο που και αυτός με τη σειρά του θέλει να προσθέσει και άλλες.
Η κάθε δωροεπιταγή θα καλύπτει το φαγητό ενός χρόνου σε μία οικογένεια.

Η αναμφισβήτητη επιτυχία του έχει κατακριθεί από πολλούς, ενώ εξίσου πολλοί είναι αυτοί που τον ξεχωρίζουν, παρακολουθώντας πιστά τα υπαρξιακά του σενάρια.
Μετά το ξεδίπλωμα των προσωπικών του απόψεων για τον έρωτα, τον γάμο και την οικονομική κρίση στην εκπομπή «Netweek» της Έλλης Στάη, παραδέχτηκε πως φοβάται πολύ, ενώ σε μετέπειτα συνέντευξή του στο «protagon» μετάνιωσε που δεν είπε πως στην ουσία τρέμει. «Τρέμω που βλέπω γύρω μου τους ανθρώπους ένα βήμα πριν φάνε τις σάρκες τους... Τρέμω όταν ακούω τη λέξη «εμφύλιος». Τρέμω που η σκέψη και η λογική έχουν γίνει πολυτέλεια λίγων. Τρέμω όταν συνειδητοποιώ πως το μίσος γίνεται κόμμα με οπαδούς που ολένα και αυξάνονται...Τρέμω που εντέλει η άλλη φύση μας είναι τόσο κτηνώδης. Όση και η βλακεία μας. Και ιδιαίτερα τρέμω όταν ανακαλύπτω πως εντέλει το δίκιο του ενός δεν αναιρεί το δίκιο του άλλου...»

Ο κυκλοθυμικός Αιγόκερως που γράφει σενάρια μέσα από τις υπαρξιακές του αναζητήσεις και τα ερμηνεύει σαν παρατηρητής που παλεύει να τα βιώσει, έχει καθιερωθεί μέσα από τη σύνοδο ιδιομοιρίας της Αφροδίτης με τον Βόρειο Δεσμό, εκπληρώνοντας σαφώς το στόχο του.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: