Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο facebook και το ωροσκόπιό της



Η αξέχαστη (Καρκίνος στο ζώδιο) Αλίκη Βουγιουκλάκη που λείπει από κοντά μας εδώ και 16 χρόνια, αναβιώνει σε μια σελίδα στο Facebook που έφτιαξε ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, αφιερωμένη σε αυτήν.
Με ανακοίνωσή του στην προσωπική του σελίδα John Papamichail, ενημερώνει για τη νέα σελίδα aliki vougiouklaki yannis papamichail στην οποία υπάρχει πλούσιο υλικό από τις δραστηριότητές της, την καλλιτεχνική της πορεία και τις προσωπικές της στιγμές, πλαισιωμένο με δεκάδες φωτογραφίες της.
 

Είχε τη χαρά της ζωής που ανέμιζε στα ξανθά της μαλλιά, σύμβολο της εποχής, που καθιέρωσε η Brigitte Bardot.  
Την εξέφραζε στο υποκριτικό της ταλέντο με νάζι και μπρίο και την τραγουδούσε μέσα από τις συνθέσεις των Χατζηδάκη – Λοϊζου είτε εύθυμα στον «Γλάρο» είτε κατανυκτικά στο «Νανούρισμα».
Η γυναίκα – γατούλα που για άλλους νιαούριζε ενοχλητικά και για άλλους γουργούριζε με ευαισθησία και χάρη είχε τη Σελήνη της σε αδιευκρίνιστη θέση μεταξύ Ζυγού και Σκορπιού, λόγω άγνωστης ώρας γέννησης. Γεννήθηκε στις 20/7/1934 στο Μαρούσι.
Σημαντική η απώλεια, διότι η Σελήνη κυβερνά το ζώδιό της και έχει εξέχουσα σημασία στην ερμηνεία του χάρτη της.

Ωστόσο η σύνοδος Ήλιου – Πλούτωνα είναι αυτή που καθορίζει την έντονη προσωπικότητά της, την επιμονή και την άσβεστη δίψα της για αναγνώριση.
Είναι πολύ πιθανόν λαμβάνοντας υπόψη τη ζωή και το ταμπεραμέντο της, η Σελήνη να συμμετέχει δυσαρμονικά στην παραπάνω σύνοδο, εφόσον επρόκειτο για μια γυναίκα που είχε μάθε να διατάζει, να ελέγχει, να χειραγωγεί και να εξουσιάζει και στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική της ζωή.
Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν της στέρησε τα δυνατά συναισθήματα των ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά της, οι οποίοι την λάτρεψαν, όπως ομολογούν τρεις από αυτούς.


Οι αείμνηστοι, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Βλάσσης Μπονάτσος, καθώς και ο τελευταίος σύντροφος της ζωής της Κώστας Σπυρόπουλος.
Μιλάνε για το αστείρευτο χιούμορ της, την τελειομανία, το πάθος της, τη ζήλεια, την κτητικότητα, αλλά και την παιδικότητα που είχε παράλληλα, σε έναν συνδυασμό που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον.
Η Αφροδίτη στους Διδύμους φρόντιζε να αντισταθμίζει με το παραπάνω την εγωκεντρική επιρροή του Πλούτωνα και όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Ριζόπουλος, η σύνοδος με τη Δήμητρα, την έκανε ακαταμάχητη σε αυτό το αντιστάθμισμα.
Επιπλέον η διαφορά ηλικίας με τους συντρόφους της, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη σαν αίσθηση, εφόσον εκείνη δεν την απέπνεε και οι άλλοι δεν την αντιλαμβάνονταν.


 Το τρίγωνο Αφροδίτης – Κρόνου είναι αυτό που αναδείκνυε τα χαρίσματά της και κρατούσε στο παρασκήνιο τα ελαττώματα, δίνοντάς της υπευθυνότητα, μεγάλη εσωτερική θέληση και αυθόρμητα συναισθήματα.
Οι έξυπνες επιχειρηματικές της κινήσεις, καθώς και οι άκρως επιτυχημένες και εύστοχες συναλλαγές της, οφείλονταν στο τρίγωνο Σελήνης – Άρη, ενώ το εξάγωνο Άρη – Ουρανού, ελάφρωνε το βάρος της Πλουτώνειας επιρροής, εφόσον της έδινε ώθηση να ρισκάρει, να δοκιμάζει, να πρωτοτυπεί, να αυθαδιάζει και να εκτιμά την ακατέργαστη πλευρά των συνεργατών και των επιλογών της.
Σε αυτά συνέβαλε και η αντίθεση Σελήνης – Ουρανού που λειτουργούσε σαν τραμπάλα στις διαθέσεις της, με απότομες εναλλαγές και ασυνήθιστες επιδιώξεις.
Μέσα από το τετράγωνο του Ερμή στον Καρκίνο με τον Δία, διατηρούσε τις μνήμες της, οι οποίες την ενθάρρυναν και την καθοδηγούσαν στις τόσο διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής της.
Η σελίδα που αφιερώθηκε σε αυτήν στο facebook άνοιξε στις 18/9/2012 και αριθμεί ως αυτή τη στιγμή περίπου 3.100 φίλους. 
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη όμως ήταν και θα είναι πάντα παρούσα, απλά γιατί για κάποιους ανθρώπους η μνήμη τσιμεντώνεται.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr


1 σχόλιο:

Οξύς είπε...

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε γεννηθεί στις 19:00 το απόγευμα όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.Η Σελήνη της ήταν στο Σκορπιό και είχε ωροσκόπο Αιγόκερω.