Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2011 με έκλειψη Σελήνης - Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

 
Η τελευταία Πανσέληνος του χρόνου μας επιφυλάσσει πολλούς συναισθηματικούς περισπασμούς, εφόσον συνοδεύεται από μια Ολική έκλειψη Σελήνης, που θα επηρεάσει τη συναισθηματική μας δεινότητα.

Πραγματοποιείται στις 10/12 στις 18ο των Διδύμων και κορυφώνεται στις 16.36 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Τα μεταβλητά ζώδια Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες και Παρθένοι του δεύτερου δεκαήμερου θα επηρεαστούν περισσότερο, καθώς και όσοι έχουν πλανήτες γύρω από τα σημεία των συγκεκριμένων ζωδίων, στον προσωπικό τους χάρτη.

Ο άξονας Διδύμων – Τοξότη αφορά πάνω απ’ όλα στην επικοινωνία, τα ταξίδια και τα μαντάτα, που μας βομβαρδίζουν συνεχώς.

Τα συναισθήματα εμπλέκονται με νοητικές διεργασίες, φιλοσοφούνται, επεξεργάζονται, αλλά δεν καταφέρνουν να βρουν μια διέξοδο.

Η θέση του Άρη από την Παρθένο είναι καθοριστική σε αυτή την Πανσέληνο, που κάτω από την επιρροή της έκλειψης, δημιουργεί συγκρούσεις στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, συνοδεύονται από πολλές ανατροπές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η Πανσέληνος αυτή θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο εξαντλημένο είναι το νευρικό μας σύστημα από όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε όλα τα επίπεδα, ενώ η επιρροή της έκλειψης έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει ξεχωριστά κάθε ζώδιο.

 

ΚΡΙΟΣ

Μετριάστε την παρόρμηση και προσέχετε τι λέτε και πώς το λέτε, σκεφτόμενοι πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζεστε. Η επικοινωνία σας είναι ο τομέας που προσβάλλεται από αυτή την Πανσέληνο, ενώ οι μετακινήσεις χρειάζονται πυξίδα και οδηγό, καθώς και υπομονή και ηρεμία. Το συγγενικό περιβάλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις, οι οποίες τείνουν να σας απογοητεύσουν, ωστόσο μπορείτε να ελέγξετε τα γεγονότα. Μην επιλέξετε όμως την επίθεση και, αν η άμυνα δεν σας εξυπηρετεί, προσπαθήσετε να αναβάλετε κάθε συμφωνία επισφράγισης, οποιασδήποτε κατάστασης.



ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος αυτή στοχεύει στον οικονομικό και συναισθηματικό σας προϋπολογισμό, τον οποίο κάποιοι βλέπετε να διαταράσσεται, ενώ όλα κινούνταν με ακρίβεια ψηφιακού ρολογιού. Προσέξτε τις οικονομικές συνδιαλλαγές σας, τυχόν εκκρεμότητες αλλά και τις υποχρεώσεις, που θα δημιουργηθούν. Από την άλλη, μην επενδύετε τυφλά σε σχέσεις που υπόσχονται δάνεια με μηδενικό επιτόκιο, γιατί μπορεί να σας κάνουν γενναίες εκπτώσεις, αλλά τα λεφτά τους δεν προτίθενται να σας τα χαρίσουν.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος και η έκλειψη στο ζώδιό σας αναστατώνουν την προσωπική σας ζωή και θέτουν υπό αμφισβήτηση την εικόνα σας. Η νευρικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Κάθε τι που γίνεται πρέπει να περνάει από μικροσκόπιο και οι αποφάσεις σας να έχουν ένα μέτρο με αρκετή ανοχή. Το άγονο χώμα των συναισθημάτων σας προβοκάρεται ανελέητα, αλλά συνεχίστε να το ποτίζετε με προσήλωση και υπομονή.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ιδιαίτερα ευάλωτους σας κάνει αυτή η Πανσέληνος, με τη σεληνιακή έκλειψη να σας γεμίζει ανασφάλεια. Αισθάνεστε πως όλα και όλοι κρύβονται από εσάς, ενώ παράλληλα σας παγιδεύουν. Τα μυστικά που διατηρείτε στο σκοτάδι των επιθυμιών σας είναι πολύ πιθανόν να βγουν στο φως, δημιουργώντας χάος και φέροντάς σας σε δύσκολη θέση.

Κάτι σας σπρώχνει να ξεκαθαρίσετε τα πάντα, αλλά ο φόβος του αποτελέσματος συρρικνώνει τη δράση και φυλακίζει το συναίσθημα. Τα διλλήματα είναι πολλά και μοιάζουν με προάγγελο μιας καινούργιας πραγματικότητας.



ΛΕΩΝ

Οι φίλοι και η κοινωνική σας ζωή είναι τα κυριότερα ενδιαφέροντά σας σε αυτή την Πανσέληνο που ανακατεύεται με τις επιδιώξεις σας, βάζοντάς σας φρένο. Φροντίστε να προγραμματίζετε πολλά για να πραγματοποιήσετε τα μισά, μένοντας και πάλι ικανοποιημένοι. Αντλείτε δύναμη από ομαδικές προσπάθειες, ενώ δεν σταματάτε να πλασάρετε τους εαυτούς σας, σαν πανάκριβη τσάντα στη βιτρίνα του Hermes. To συναισθηματικό σας ξόδεμα δεν θα είναι μεγάλο, αντίθετα διογκώνονται οι κοινωνικές σας σπατάλες, γι' αυτό προσέξτε την υπερβολή.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στο μάτι του κυκλώνα σας βάζει αυτή η Πανσέληνος με όλα όσα τη συνοδεύουν, αισθανόμενοι πως πιέζεστε πάρα πολύ και δεν μπορείτε να βρείτε ανάπαυλα. Ιδιαίτερα, σας προβληματίζουν επαγγελματικά και ζητήματα καριέρας και καταξίωσης, στα οποία συναντάτε διαρκώς αναποδιές και εμπόδια. Οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους και προϊστάμενους χρειάζονται τη μεθοδικότητα και τους πρακτικούς σας χειρισμούς.

Φανείτε διαλλακτικοί και στο σπίτι, το περιβάλλον του οποίου δεν προσφέρεται για χαλάρωση.



ΖΥΓΟΣ

Η προσπάθειά σας να κατανοήσετε τα δρώμενα, δημιουργεί αναστάτωση και θυμό. Η Πανσέληνος αυτή σας οδηγεί σε επικοινωνιακά τερτίπια που έχετε φιλοσοφήσει καλά, αισθανόμενοι πως δεν έχετε και άλλη λύση. Επιστρατεύστε τη διπλωματία σας και μόνο, για να υλοποιήσετε τους στόχους σας, ενώ φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί με συμβόλαια, υπογραφές, συμφωνίες, ταξίδια και υπολογισμούς. Η συμπεριφορά σας κρίνεται αυστηρά, ενώ έχετε τον τρόπο να μην δημιουργήσετε έχθρες, γεγονός που μακροπρόθεσμα δεν σας συμφέρει καθόλου.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η κάλυψη των αναγκών σας είναι το κυριότερο μέλημά σας με αυτή την Πανσέληνο, που σας βάζει σε διαδικασία εκτόνωσής τους. Παράλληλα σας ταλαιπωρούν οικονομικά θέματα που σας πιέζουν και χρειάζονται τη βοήθεια τρίτων. Ανατροπές σε κληρονομικά ζητήματα και σε αγοραπωλησίες έρχονται στην επιφάνεια, ενώ εσείς δεν επιπλέετε εύκολα σε αυτή. Το συναισθηματικό βάρος έγκειται στην πίεση που αισθάνεστε, θυματοποιώντας τους εαυτούς σας. Μην καταφύγετε σε παροδικές λύσεις, για να ξεγελάσετε το επιτακτικό κάλεσμα του θύτη.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος απέναντί σας δυσκολεύει τις σχέσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, φέρνοντας αναπάντεχα γεγονότα, δημιουργώντας ένα βαθύ ρήγμα. Βρίσκεστε μπροστά σε μια εξέγερση, ενώ δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των εξεγερθέντων. Οι ισορροπίες διαταράσσονται και η στάση σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο ανάμεσα σε εσάς, στους συντρόφους και στους συνεργάτες σας. Η αισιόδοξη φύση σας βοηθάει στην πρόσκαιρη αποφόρτιση, αλλά δεν είναι αρκετή για να διώξει τη λύπη. Μην πάρετε αποφάσεις που αργότερα θα μετανιώσετε.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο εργασιακός σας χώρος θα γίνει ο καημός σας σε αυτή την Πανσέληνο, εφόσον θα συνειδητοποιήσετε πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόσαστε. Τα σχέδιά σας αλλάζουν από παρεμβάσεις άλλων τις οποίες μαθαίνετε ή παρακολουθείτε με το στόμα ανοιχτό. Όσο και αν πικραθείτε, δράστε αποφασιστικά στρώνοντας το μελλοντικό σας δρόμο με εκείνα που εσείς θέλετε και όχι με όσα προσπαθούν να σας επιβάλλουν.

Επίσης, περάστε από κόσκινο κάθε εναλλακτική πρόταση και φροντίστε την υγεία σας, ειδικά αν κάτι σας ενοχλεί από καιρό.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αιφνιδιάζεστε με αυτή την Πανσέληνο σε ό, τι αφορά στα ενδιαφέροντά σας, τα χόμπι, τη δημιουργικότητα και τις ερωτικές σας πτήσεις. Έρχεστε αντιμέτωποι με αλλαγές που δεν υπολογίζατε ενώ δεν είστε καθόλου έτοιμοι να τις δεχθείτε. Πολλά από τα σχέδιά σας ματαιώνονται, ενώ οι παρεξηγήσεις σας βάζουν στο εδώλιο πολλών κατήγορων. Μην προσπαθήσετε να πείσετε για εκείνο που είναι οφθαλμοφανές, αλλά προβείτε σε πιο ξεκάθαρες αντιδράσεις, που θα εκτιμηθούν αργότερα αποζημιώνοντάς σας στο ακέραιο.



ΙΧΘΥΕΣ

Ανακατατάξεις στα ως τώρα οικογενειακά δεδομένα φέρνει αυτή η Πανσέληνος, που σας καλεί να δείτε μια πραγματικότητα, που δεν σηκώνει άλλη αναβολή. Τα προβλήματα για τους περισσότερους από εσάς αλληλεπιδρούν με τα επαγγελματικά σας βήματα που είναι πολύ αργά και καθόλου σταθερά. Οι υποδείξεις και οι κριτικές που θα γίνουν θα σας στήσουν στον τοίχο, ενώ καλείστε να πράξετε γρήγορα, χωρίς να έχετε τη δύναμη να τρέξετε. Προσπαθήστε να δείτε σφαιρικά τις καταστάσεις και μην εστιάζεστε σε ανώφελες λεπτομέρειες που θα χειροτερέψουν την ένταση.

 
Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι η παρόρμηση θα με φάει μου φαίνεται ...
http://erotokritosx.blogspot.com/2011/12/astrology.html