Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ X-FACTORIKO ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Νίκος Μουρατίδης-Ευτυχώς έχασα από τον Χάρη και το Γιώργο
Μπορεί να μην επανέλαβε την περσινή του νίκη στον τελικό του X – Factor και ο Αλέξανδρος Νότας της ομάδας του να πήρε τη 2η θέση, με τον Χάρη Αντωνίου από την ομάδα του Γιώργου Λεβέντη να κερδίζει τον χθεσινό διαγωνισμό, αλλά ο Νίκος Μουρατίδης κερδίζει εδώ και 3 χρόνια τις εντυπώσεις. Η δήλωση που μας έκανε ήταν η εξής:
«Δυστυχώς έχασα για μια δεύτερη χρονιά να βρεθώ με παίκτη μου στην πρώτη θέση του X-Factor, αλλά τουλάχιστον έχασα από ανθρώπους που εκτιμώ αφάνταστα. Τον Χάρη Αντωνίου και τον Γιώργο Λεβέντη. Επίσης επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει παίκτης από την ομάδα των 25 και άνω να βρεθεί σε τελικό, με κάνει περήφανο και με καθιστά σχεδόν νικητή. Αυτό που τώρα εύχομαι είναι η εταιρία Sony να μπορέσει να αξιοποιήσει τον Χάρη».
Γεννήθηκε ένα ανοιξιάτικο βράδυ του Απριλίου και όταν μεγάλωσε και πάτησε τα 19, μετακόμισε από τη Νίκαια στην Αθήνα, για να μετακινείται πιο εύκολα στη σχολή σκηνοθεσίας «Λυκούργου Σταυράκου» όπου σπούδαζε, αφού το καλλιτεχνικό δαιμόνιο, στροβιλίζονταν στο κεφάλι του από παιδί, σαν τα κύτταρα σε μικροσκόπιο.
Η γνωριμία του με ανθρώπους της τηλεόρασης και των εταιριών δίσκων τον έφεραν στο τμήμα δημοσίων σχέσεων της PolyGram, σαν βοηθό του Ζακ Μεναχέμ.
Έτσι ασχολήθηκε με τη δισκογραφία, αφήνοντας την παλιά του αγάπη την σκηνοθεσία, με ένα ταινιάκι 8mm, για το πτυχίο του, την Σαλώμη, στο οποίο έπαιξαν και βοήθησαν γνωστοί και φίλοι.
Εκτοτε άρχισε να βουτά στην κυριολεξία, στον ωκεανό των συνεργασιών, με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνο, καταστρώνοντας μόνος του το πώς, πέρα από τις υποδείξεις γύρω από τις δημόσιες σχέσεις.
Μιλάει με έκσταση για τις Ειρήνη Παπά και Μελίνα Μερκούρη, που για την πρώτη, εργάστηκε για τον δίσκο Ωδές του Βαγγέλη Παπαθανασίου, για την δεύτερη στάθηκε στο πλευρό της και στο πολιτικό, αλλά και στο καλλιτεχνικό της ρέμβασμα.
Μετά από όλα αυτά η ζήτηση προς το πρόσωπό του ήταν τόσο μεγάλη, που οι δισκογραφικές του προσέφεραν τα διπλάσια χρήματα για να συνεργαστεί μαζί τους και εκείνος τα δέχτηκε. Ετσι από την PolyGram βρέθηκε στην CBS.
Μέσα στην αντίφαση που τον χαρακτηρίζει, βρέθηκε να δουλεύει από την μια για τον Michael Jackson και το Thriller, και από την άλλη για την Άντζελα Δημητρίου, μέχρι να διασαφηνίσει η CBS τι ακριβώς ήθελε να κάνει.
Η Ζωή Λάσκαρη με πρότασή της για την προβολή του θεατρικού «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές» τον έβαλε στο χώρο του θεάτρου. Αργότερα ήρθε η πρόταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την οποία συνεργάστηκε στα μιούζικαλ Άννυ, Βίκτωρ Βικτόρια και Εύθυμη χήρα και ο δισκογραφικός χώρος έγινε κι αυτός παρελθόν, αρχίζοντας την ενασχόληση με το γραφείο τύπου διαφόρων καλλιτεχνών, δηλαδή το management.
Εκεί αναγκάστηκε να οπισθοδρομήσει αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και ίντριγκες, και επέστρεψε σαν διευθυντής Δημοσιών σχέσεων Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου στην ΕΜΙ. Άλλη μια σειρά αναρίθμητων συνεργασιών με Ελληνικά και ξένα ονόματα μεταξύ των οποίων και η κασέτα των Κατσιμιχαίων με τα Ζεστά Ποτά, από το δικό του χέρι στον Γιώργο Νταλάρα, προτείνοντάς τους συνεργασία, κάνοντας τους γνωστούς στο Πανελλήνιο.
Από το 1987 έως και το 1992 δουλεύει ξανά για την PolyGram, μέχρι που τέλειωσε οριστικά με τη δισκογραφία, αρχίζοντας το ζωντανό ραδιόφωνο, παίζοντας παράλληλα μουσική σε club. Το 2004 σταματά τις ραδιοφωνικές εκπομπές των οποίων το βραδινό ωράριο τον είχε εξαντλήσει, στερώντας του και τις νυχτερινές καλλιτεχνικές βραδιές.
Επειτα ήρθαν τα reality - talent show της τηλεόρασης, που παρά το μπλέξιμο και την αποδιοργάνωση που του προξένησαν, του χάρισαν 2 εκπομπές στον Ant-1 (Θεά τον έκανες τον μουσακά) και στο Alter (Στην βεράντα) τις οποίες και απόλαυσε πολύ.
Σημαντική του δραστηριότητα αυτόν τον καιρό είναι ο εκδοτικός του οίκος «εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ», με τα δύο βιβλία, που έγραψε τα τελευταία χρόνια την « βραχονησίδα» και το «Εγώ ήμουν αντράκι».Πρόκειται για 2 ευφάνταστα ανατρεπτικά βιβλία, με αφοπλιστική αμεσότητα και ενδιαφέρουσα πλοκή. Μέσα στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται και η καλοφτιαγμένη ερωτική ιστορία «Αθήνα- Θεσσαλονίκη» η οποία έγινε σειρά στην μικρή οθόνη από την ΕΤ1, με πρωταγωνιστές την Φιλαρέτη Κομνηνού και τονΣπύρο Παπαδόπουλο. Επίσης έχει γράψει και ένα βιβλίο για παιδιά «Ο μικρόςΑλκιβιάδης στο νησί των Πειρατών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη».
Ο Νίκος Μουρατίδης είναι Ταύρος με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Υδροχόο
Περισσότερα εδώ

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/2183-%CE%9Dikos-Moyratidhs-Eytychws-echasa-apo-ton-Charh-kai-to-Giwrgo

4 σχόλια:

Klelia είπε...

Αν επαιζε στο εργο ο καλος ο κακος και ο ασχημος,λετε να επαιζε τον καλο?Φιλια συμμοριτες.

Klelia είπε...

Συμμοριτακια σας εχω στειλει πολλες φορες ενα mail.Απαντηστε μου σας παρακαλω.Με καιει.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ :))ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

mia maria είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:)