Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τζίμης Πανούσης - Αστρολογικό αφιέρωμα στον γίγαντα της λογοπλασίας


Ο επικοινωνιακός δαίμονας με τη δαιμόνια επικοινωνία

Με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου από τις εκδόσεις «Όπερα» με τίτλο «Ο Στάλιν σκέφτεται για σένα στο Κρεμλίνο» που παρουσιάστηκε στον Ιανό στις 21/12/2010, ξεκινά ένα αφιέρωμα στον γίγαντα της λογοπλασίας με την μουσική περιτομή.
Είναι το 7ο βιβλίο του στο οποίο περιγράφει το βρώμικο 2009 με την τελευταία χρονιά της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ έπεται το επόμενο, με τίτλο «Ο Γιώργος σκέφτεται για σένα στο Μαξίμου».Πάντα με ευφυολογικές διαστάσεις από νεαρός τσιλιαδόρος αριστεριστών αφισοκολλητών των Βορείων Προαστίων, σατιρίζει και λογοκρίνει εύστοχα, χωρίς εμπάθεια και βαρύγδουπες αναλύσεις.

Ο Ρομπέν των Χαζών

Έμαθε μουσική μόνος του και της αφιερώθηκε. Πριν εισβάλλει στην underground show biz, δουλεύει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα, από την οποία θα παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην επιστολή παραίτησής του αφήνει τα ρέστα γράφοντας μεταξύ άλλων: «Αρνούμαι να είμαι μισθωτός σκλάβος (μπράβο ρε μάγκα!)».
Η πρώτη παράσταση που έδωσε ήταν το 1980 στη γνωστή παμπ «Skylamb» στην Πλάκα.
Στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του '70 σχηματίζονται οι «Μουσικές Ταξιαρχίες». Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ο δίσκος «Μουσικές Ταξιαρχίες», κυκλοφόρησε από την MINOS-EMI το 1982, ξεσηκώνοντας νέους και γονείς, για διαφορετικούς φυσικά λόγους. Ο δίσκος δεν υπέστη λογοκρισία αν και τολμηρός. Από το 1986 συνεχίζει μόνος του.
Μέχρι στιγμής έχει ηχογραφήσει 14 δίσκους, έχοντας διανύσει μεγάλη πορεία στο ραδιόφωνο σαν ραδιοφωνικός παραγωγός με μεγάλη επιτυχία, κουβαλώντας επί χρόνια μαζί του την περίφημη εκπομπή «Δούρειος Ήχος», που τώρα εκφωνεί από το ράδιο 9.
Vivere Pericolosamente
Αγαπημένος των δικαστηρίων έχει ουκ ολίγες αναμετρήσεις με αυτά και στις περισσότερες αθωώθηκε πανηγυρικά. Όπως το 1999 που εμφανιζόταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Κλικ, ντυμένος αρχιεπίσκοπος να δαγκώνει ένα μήλο. Η κατηγορία για καθύβριση θρησκεύματος αποδείχθηκε αβάσιμη.Με την περιβόητη «υπόθεση Νταλάρα» όμως, δεν την έβγαλε καθαρή...
Από το γάμο του με την πρώην αγαπημένη του Λίλη, έχει ένα γιο τον Άρη και πρόπερσι απέκτησε και μία κόρη από την σχέση του με τη νυν αγαπημένη του Αθηνά, που κατάγεται από την Άνδρο. Αυτός είναι κι ο λόγος που ο Τζίμης Πανούσης περνά καλοκαίρια, τριήμερα και γιορτές στο νησί.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στις 16/1/2011 στον Κώστα Γιαννακίδη, αναλύει εκτός των άλλων τη σχέση του με το πορνό, φτιάχνοντας όπως λέει κολάζ και βίντεο με πορνό, για να έχει καλλιτεχνικό άλλοθι. Το πορνό και το ποδόσφαιρο είναι δύο καταστάσεις στις οποίες δεν μπορεί να συμμετέχει αλλά μπορεί να τις δει σαν καθρέφτη της κοινωνίας. Παραδέχεται μια βαθιά συντηρητική του πλευρά, γιατί πιστεύει πως η ακραία συντήρηση είναι επαναστατική. Ο Τζίμης Πανούσης δεν είναι ένας επαναστάτης χωρίς αιτία, αλλά ένας αυθεντικός καλλιτέχνης με εμπεριστατωμένη άποψη και δυνατό προφορικό και γραπτό λόγο.
Η σάτιρά του, που ξεπηδά από τον Ωροσκόπο του στο Σκορπιό, είναι καυστικά μοναδική και η ευφυΐα του άξια λόγου.
Ταλαντούχος και φιλήσυχος, φτύνοντας κατάμουτρα το star system έχει καταφέρει να αφήσει τη σφραγίδα του σε ότι κάνει.
Αυθάδης και συνωμοτικός, παράλληλα χαριτωμένος και απαράμιλλος λογοπλάστης, όταν ρωτήθηκε αν είναι «σεξιστής» επί σκηνής ή πρόκειται για συκοφαντίες «πολιτικά ορθών» και πώς συνδυάζεται η αθυροστομία με την ευαισθησία των στίχων του απάντησε: «Φίλε μου, ο επάρατος πολιτικός ορθολογισμός έχει παντού μόνο σκύλους.
Οι φοβισμένοι «μικροαστείοι» μάχονται δήθεν για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Βλέπουν παντού σεξιστές και τρομοκράτες κρυμμένοι πίσω από την πανοπλία της δουλοπρέπειας».
Από τις 29/10/2010 εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» στην παράσταση με τίτλο «MNIMONIUM» 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΥΧΤΑ»

Χημεία και τέρατα

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε ένα χειμωνιάτικο βράδυ στην Αθήνα.
Γνήσιος Υδροχόος με ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού και Σελήνη στους Διδύμους.
Ένα επικοινωνιακό «τέρας» που κινείται σαν αερικό ανάμεσα στη μουσική την κοινωνική και πολιτική πασαρέλα με Dr. Martens και κολάν.
Η αστρολογική συνέχεια εδώ
http://www.astrology.gr/Celebrities/item/1418-Tzimhs-panoyshs

6 σχόλια:

καψοραχη είπε...

Τσιμακος ο ενας και μοναδικος!
με τους φανατικους φιλους και τους φανατικους εχθρους! δεν εκοβα φλεβες μεχρι που προεκυψε η ιστορια με τον Νταλαρα!!!!μετα τον λατρεψα!


φιλια αστροπαιδα και να ειστε καλα!

καψοραχη είπε...

και φυσικα το Τσιμακος λαθος! ΤΖΙΜΑΚΟΣ ηθελα να πω....η κουραση γαρ....

Koupakia είπε...

Είναι απίθανος!
Του βγάζω το καπέλο!

Εύα είπε...

επιτηδες το κανετε,ειναι φανερο!αφενος προσπαθειτε να με ξετρυπωσετε και ποια μεθοδος ασφαλεστερη απο το να γραψετε για Υδροχοο?αφετερου θελετε να με κανετε να ΜΗ μπορω να μιλησω ασχημα για τους Υδροχοους αφου ο εν λογω κυριος ειναι ερωτας μεγαλος!
το ομολογω...ειμαι ενα Ψαρι που εχοντας ωροσκοπο Διδυμο αλλου παταω κι αλλου βρισκομαι!Ναι,ειναι Υδροχοος,ναι τον λατρευω!Ιδου το αμαρτημα μου :Ρ
Αυτος εξαιρειται ομως,αντε κι η Σακιρα...οι υπολοιποι ξερετε...στα Ταρταρα...αντε,στη Β'εθνικη μαζι με τον Ατρομητο και την Παναχαικη :Ρ
Να υποθεσω πως σας ελειψα...lol

Klelia είπε...

Καλημερα Αστροσυμμοριτες.Απο τοτε που σας ανακαλυψα διαβαζω με μανια.Μπραβο.Επισης σας εχω στειλει ενα mail στις 21/1 αλλα μαλλον δεν το εχετε δει.Κλελια.

Not me είπε...

Μεγάλος ο Πανούσης.
Σας ευχαριστώ για την ανάρτηση...
Καλησπέρες...