Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις –αν και με το υπάρχον σκηνικό, δύσκολα εκπλήσσεται κανείς χωρίς να κινδυνεύει να θεωρηθεί ανώριμος.

Ο Δεκέμβριος εκτός από τις φυσικές χαρές του, που είναι η γιορτή των Χριστουγέννων, κουβαλάει και μία σημαντική ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα διογκώσει την προβληματική και αδιέξοδη καθημερινότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο. Τα κάλαντα για φέτος θα έχουν ρυθμό «Ρέκβιεμ» και ο καλοκάγαθος Άγιος Βασίλης θα διευθύνει την ορχήστρα των φιλανθρωπικών σκοπών.

Ο Ήλιος στον Τοξότη έως και τις 21 του μήνα χρωματίζεται από την τοξοτίσια αισιόδοξη διάθεση, έτοιμη να υπερπηδήσει τα εμπόδια, ενώ στις 22/12 προχωρά στον Αιγόκερο με αυστηρό βλέμμα και συγκρατημένη αισιοδοξία από τη φύση του. Στις 7/12 το εξάγωνο με τον Κρόνο από το Ζυγό θα γλυκάνει τις άνοστες συνταγές και αυτή η ανεβασμένη διάθεση θα προβάλλεται σαν φωτεινή επιγραφή ζαχαροπλαστείου από τις 6 έως τις 9 του μήνα. Στις 17/12 το τετράγωνο με τον Δία (κυβερνήτη του ζωδίου) δημιουργεί τάσεις υπερβολής και αγωνίας στις συσσωρευμένες επιδιώξεις, σαν σε παζάρι ευκαιριών που συνωστίζονται όλοι για να αγοράσουν όσα προλάβουν, ακόμα και χωρίς να είναι απαραίτητα. Στις 19/12 το τετράγωνο με τον Ουρανό και το παράλληλο εξάγωνο με τον Ποσειδώνα μπλοκάρουν την ήδη ευάλωτη ισορροπία, αφού θα ισχυροποιείται η ένταση, έναντι στην επιτακτική ανάγκη κατευνασμού της. Στις 27/12 η σύνοδος με τον Πλούτωνα θα θυμίσει στους Αιγόκερους του 1ου Δεκαήμερου πως η θυσία της αυτοπεποίθησης στο βωμό των σφαλμάτων δεν γίνεται αναίμακτα, αλλά ούτε και χωρίς σπουδαίες απολαβές. Το ίδιο περίπου θα νιώσουν και οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Κριοί του Δεκαήμερου αυτού.

Πολύ σημαντικό αυτό το πέρασμα του Ήλιου και για τη χώρα μας, αφού αυτό το διάστημα θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Δία και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνά της. Αν λάβουμε υπ’ όψιν και την έκλειψη που έχει προηγηθεί, τα γεγονότα θα ξεπεράσουν ακόμα και την πιο άρτια εμπεριστατωμένη πρόβλεψη σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ερμής την 1η του μήνα μπαίνει στον Αιγόκερο και στις 10/12 γυρίζει ανάδρομος από την 5η μοίρα του ζωδίου ως τις 29/12 που θα φτάσει στην 19η μοίρα του Τοξότη. Στις 30/12 γυρίζει και πάλι σε ορθή φορά, έχοντας συμμετάσχει καθοριστικά στο Τ-τετράγωνο της έκλειψης στην ανάδρομη πορεία του. Στις 3/12 το εξάγωνο με την Αφροδίτη επικοινωνεί άψογα τις οικονομικές και ερωτικές συνδιαλλαγές. Στις 6/12 θα συναντήσει τον Πλούτωνα για ένα συμβούλιο περισσότερο απόγνωσης παρά διεκπεραίωσης, ενώ στις 14/12 η σύνοδος με τον Άρη γίνεται το καλογυαλισμένο σπαθί που αστράφτει μπροστά στα απροετοίμαστα βλέμματα. Στις 20/12 με την ανάδρομη πορεία του θα συναντήσει τον Ήλιο στον Τοξότη, σε μια προσπάθεια ευκαιριακής και πρόσκαιρης αποφόρτισης. Στις 21/12 το τετράγωνο με τον Ουρανό και το παράλληλο εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (με τη συμμετοχή και του Ήλιου) θα θολώσουν περισσότερο το τοπίο, ακολουθώντας στις 22/12 το τετράγωνο με τον Δία συνθέτοντας ένα επταήμερο αλλοφροσύνης.

Η Αφροδίτη την 1η του μήνα μπαίνει στον Σκορπιό όπου θα παραμείνει όλο το μήνα φτάνοντας στην 23η μοίρα του ζωδίου. Στις 8/12 το εξάγωνο με τον Πλούτωνα μαγνητίζει μόνο όσους έχουν αγκαλιά τα ψυγεία τους.

Ο Άρης από την 1η του μήνα έως τις 7/12 θα βρίσκεται από την 25η έως την 29η μοίρα του Τοξότη και στις 8/12 μπαίνει και αυτός στον Αιγόκερο όπου θα φτάσει ως τη 17η μοίρα του στο τέλος του μήνα. Στις 3/12 το τετράγωνο με τον Ουρανό φέρνει εντάσεις, ακραίες διαθέσεις και γεγονότα, ενώ τα παράλληλο εξάγωνο με τον Ποσειδώνα απλά καθορίζει τα χρώματα του πολέμου. Στις 14/12 η σύνοδος με τον Πλούτωνα (αλλά και με τον Ερμή που αναφέρθηκε παραπάνω) είναι το εναρκτήριο σάλπισμα για μια μάχη που δεν θα έχει νικητή. Στις 29/12 το τετράγωνο με τον Κρόνο, που θα έχει ισχύ από τις 26/12 έως και το τέλος του μήνα, αναβοσβήνει το απαγορευτικό σήμα στο φανάρι της ψυχολογικής μας αποκατάστασης. Μία σκληρή όψη που εγκλωβίζει τα συναισθήματα οδηγώντας σε ξεσπάσματα απόγνωσης.

Ο Δίας θα βρίσκεται στους Ιχθείς διανύοντας γρήγορη πορεία από την 23η έως και την 26η μοίρα του ζωδίου κινούμενος προς τον Κριό (τον επόμενο μήνα). Στις 28/12 αρχίζει μία αξιοσημείωτη σύνοδος με τον Ουρανό, η ισχύς της οποίας θα διαρκέσει ως τις 22/1/2011, δημιουργώντας την αίσθηση (ή την παραίσθηση) της καλυτέρευσης του κοινωνικού συνόλου με στόχο το όραμα.

Ο Κρόνος, από την 14η έως την 16η μοίρα του Ζυγού, προσφέρει απλόχερα μαθήματα μεγαλοψυχίας και συμμόρφωσης στους Ζυγούς του 2ου Δεκαήμερου, ευνοώντας παράλληλα Δίδυμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες του Δεκαήμερου αυτού. Οι Κριοί του ίδιου Δεκαήμερου αισθάνονται αυτά τα μαθήματα με την προσθήκη του τσουξίματος από την ξύλινη βέργα στην παλάμη.

Ο Ουρανός θα κινείται στην 26η μοίρα των Ιχθύων όλο το μήνα, αλλά στις 5/12 σταματά την ανάδρομη πορεία του και από τις 6/12 θα κινείται σε ορθή φορά, γεγονός που θα φέρει τουλάχιστον ένα ξεκαθάρισμα ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Ο Ποσειδώνας όλο το μήνα θα βρίσκεται στην 26η μοίρα του Υδροχόου, έχοντας το ρόλο του άψογου διαιτητή σε έναν πολύ σκληρό αγώνα.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στην 4η και 5η μοίρα του Αιγόκερου δυσκολεύοντας τις ανάσες των Αιγόκερων, Καρκίνων, Ζυγών και Κριών του 2ου Δεκαήμερου.

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 5/12 στις 8.35 το βράδυ ώρα Ελλάδας στη 13η μοίρα και 28 πρώτα του Τοξότη, με ωροσκόπο στις στη 18η και 57 λεπτά του Καρκίνου. Το εξάγωνο με τον Κρόνο είναι μια φλόγα που ξεπηδά από το αφημένο τζάκι, αλλά χωρίς τα απαραίτητα δεν μπορεί να φουντώσει και να ζεστάνει την γύρω παγωμένη ατμόσφαιρα.

Η τελευταία Πανσέληνος του χρόνου πραγματοποιείται στις 21/12 στις 11:13 το πρωί ώρα Ελλάδας, στην 29η μοίρα και 212 λεπτά των Διδύμων με ωροσκόπο στην 9η μοίρα και 58 λεπτά του Υδροχόου. Ακολουθεί η ολική έκλειψη Σελήνης στις 11:17 ώρα Ελλάδας, στην 29η μοίρα και 23 πρώτα των Διδύμων με ωροσκόπο στην 11η μοίρα και 07 λεπτά του Υδροχόου.

Η έκλειψη αυτή συντελείται στον 2ο Οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας σε σύνοδο με τη Σελήνη της, γεγονός που σηματοδοτεί το λαό και την ανάγκη διασφάλισης των κοινωνικών και οικονομικών αγαθών του. Η αντίθεση του Ερμή με την Σελήνη και το Τ-τετράγωνο με τους Δία και Ουρανό δεν αφήνει περιθώρια να σκεπάσουμε την αγωνία όπως η ζάχαρη τους κουραμπιέδες. Προβλήματα με το εξωτερικό και ό,τι αφορά κερδοφόρες συμφωνίες, ανασφάλεια και πιέσεις, καθώς και ακραίες διαφωνίες μέσα στο κοινοβούλιο είναι το βασικό menu που χρεώνεται ακόμα πανάκριβα. Μέσα από την κατάπτωση πάντα γεννιέται η τάση ανύψωσης και η σύνοδος Δία /Ουρανού στον 11ο Οίκο του ωροσκοπίου της χώρας μας προτρέπει έστω και δειλά προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο και αν ο δρόμος προς τη φάτνη είναι ανηφορικός και το φως του καθοδηγητικού άστρου θολώνει από την έκλειψη, δυσκολεύοντας την συνάντηση με το θείο βρέφος της λύτρωσης, ας επιστρατεύσουμε όσο χαμόγελο μπορούμε και ας έχουμε Καλές γιορτές!

Κατερίνα Σαλωνίκη

15 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΛΕΙΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Καλό και δημιουργικό μήνα λατρεμένοι!
Ένας χαμός ο Δεκέμβριος αλλά θεωρώ ότι θα είναι ο πιο καθοριστικός των τελευταίων ετών! Υπομονή!
Φιλιά!

Leviathan είπε...

kalo mina!!! kiss! kiss!!! :)

καψοραχη είπε...

Αστροπαιδο....καλο μηνα να εχουμε...και αυτος ο μηνας ειναι ζορικος για μενα Κατερινιω....παιρνονται αποφασεις ζωης!
φιλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σασς εύχομαι ένα καλό μήνα παιδιά με υγεία και ευνοικά αποτελέσματα σε ότι κάνετε..Για τους Διδύμους των πρώτων ημερών δεν βλέπω βρε παιδιά..αυτά που διαβάζω είναι δύσκολα για μένα..

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα Συμμορίτες μου.
Μας λείψατε πολύ :(:(

Koupakia είπε...

Καλησπέρα!
Mάλλον θα καταρρίψω τον Πλούτωνα, για να πάρουμε και καμιά ανάσα!
Όλο στο στρίμωγμα μας έχουν!

zoyzoy είπε...

Πολύ πλούσιος ο Δεκέβρης απ'ολα τα καλά έχει και ανάδρομο Ερμή και εκλείψεις και ότι θέλεις παίρνεις που λένε:))

Καλό μήνα να σου πω και απ'εδώ Χρόνια Πολλά που δεν έλαβες το e-mail έστω και καθυστερημένα!

Φιλιά θαλασσινά και καλό μήνα πάνω απ'ολα:))

Michelangelo 23 είπε...

Πολύ ωραία προσέγγιση, Κατερίνα (χρόνια πολλά, by the way), αλλά σαν να σού διέφυγε η τετραπλή σύνοδος με την Σελήνη στις 7 Δεκέμβρη... (λίγο πριν το "καλογυαλισμένο σπάθι" που, όντως, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!! Τρεις "θανατηφόροι" πλανήτες σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΟΔΟ. Τι πόρισμα βγάζετε? :"Αϊτή Νο2" ???
Δεδομένου οτι ο ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω συνδέεται με υποχωρήσεις θεμελίων, η παρουσία τού Άρη εκεί, μάλλον θα θέσει όλα τα θεμέλια σε άγρια και διεξοδική/αποτελεσματική επαναξέταση. Πάλι καλά που ο κυβερνήτης τους είναι στην καλύτερη θέση του αυτήν την εποχή (Κρόνος στον Ζυγό). Δεν θα κρατάει σφυράκι ο Δικαστής όμως....

Michelangelo 23 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βάσσια είπε...

Αχ, μας λείπετε!

Καλό μήνα συμμορίτες.
Φιλιά
:-)

Phivos Nicolaides είπε...

Νομίζω ο μήνας θα πάει καλά, αφού θα ξαναδούμε το άστρο της Βηθλεέμ και τα άστρα των τριών Μάγων στο ουράνιο στερέωμα…

Εύα είπε...

λοιπον,τωρα που τον χρειαζομαστε την κανει με γοργα ο γνωστος πορνοσταρ που αυτοαποκαλειται Διας!
κι η εκλειψη?τι?θα ξετιναξει οτι εχει απομεινει?
ανιγουαιη γκαιζ εντ ντολς...καλα φριχτουγεννα κι αμην!
:-)

mia maria είπε...

Άντε, ότι είναι να γίνει ας γίνει:)
Καλό μήνα και καλό Σ/Κ!

matriga είπε...

Καλά τώρα τι να περιμένουμε... Τα έχουμε δει όλα λέμε!
Κατερίνα σας εύχομαι καλές γιορτές και να περνάτε όμορφα. Μας λείψατε ;)

Φιλάκια