Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ο πιο γλυκός φθινοπωρινός μήνας, προβλέπεται και αστρολογικά γόνιμος και ευεργετικός, προετοιμάζοντας στις μέρες του τη σπορά μας, όπως οι γεωργοί στα χωράφια τους, πάντα με τα απαραίτητα σκιάχτρα.

Δυστυχώς τα βαρέλια με το κρασί από τον τρύγο των προηγούμενων μηνών κρύβουν πικρές γεύσεις, αλλά όσες συνετές αλλαγές γίνουν θα αποδώσουν καρπούς αργότερα.

Ο μήνας θα απασχολήσει ιδιαίτερα τα ζώδια του Ζυγού και του Σκορπιού, εφόσον οι πλανήτες διονυσιάζονται στην αυλή τους.

Ο Οκτώβριος αστρολογικά έρχεται με τη σύνοδο Ηλιου – Κρόνου στο ζώδιο του Ζυγού, μια σημαντική θέση για τον Κρόνο, από την οποία ξεδιπλώνει ευαισθησία και άση για δίκαιη αποκατάσταση.

Οι Ζυγοί που έχουν γεννηθεί γύρω από το τέλος του 1ου δεκάημερου και στις αρχές του 2ου, έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ξεκάθαρα και διάφανα όλα όσα τους απασχολούν τακτοποιώντας τα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εφόσον το βάρος του τετραγώνου με τον Πλούτωνα, έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Η σύνοδος αυτή στον Ζυγό ευνοεί ποικιλοτρόπως και τους Τοξότες, Υδροχόους, Διδύμους και Λέοντες που έχουν γεννηθεί γύρω από τις προαναφερόμενες ημέρες.

Ο Ερμής εγκαταλείπει τον φυσικό του χώρο το ζώδιο της Παρθένου στις 4/10 και μπαίνει στον Ζυγό έως τις 21/10 που θα μπει στον Σκορπιό.

Σε αυτό το διάστημα θα σχηματίσει τις περισσότερες όψεις από όλους τους πλανήτες, αρχής γενομένης στις 2/10 που θα έρθει σε όψη αντίθεσης με τον Δία, ενώ την επόμενη 3/10 θα βρεθεί σε αντίθεση και με τον Ουρανό.

Οι απαιτήσεις αυξάνονται και οι διαθέσεις διεκδίκησης δυναμώνουν σαν τις καταιγίδες, που ο μήνας φημίζεται πως φέρνει.

Από τις 4 έως 6/10 το τετράγωνο με τον Πλούτωνα κάνει ακόμα πιο εκρηκτική τη νοητική διαδικασία, εφόσον η σκέψη ενεργοποιείται αλλά παράλληλα πεισμώνει και σκοτεινιάζει.

Στις 15/10 θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ηλιο στον Ζυγό, όψη που θα επαναλειφθεί και στις 20/10 στο ίδιο ζώδιο.

Οι Ζυγοί του 3ου δεκαήμερου θα είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι αλλά και ιδιαίτερα εποικοδομητικοί στη σκέψη τους.

Στις 19/10 ο Ερμής θα σχηματίσει ένα αέρινο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, το οποίο θα κατευνάσει την προυπάρχουσα σκληροτράχηλη διάθεση, ενώ στις 23/10 το εξάγωνο με τον Πλούτωνα θα γίνει η σελίδα πάνω στην οποία θα καταγραφεί με επιτυχία το τελικό αποτέλεσμα.

Στις 25/10 η σύνοδος με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, θα φέρει μια αίσθηση ανικανοποίητου που κρύβει έναν θρίαμβο για όσους μείνουν προσηλωμένοι στο σκοπό τους.

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Σκορπιό όλο το μήνα και μάλιστα στις 8/10 θα γυρίσει σε ανάδρομη φορά από τις 13 μοίρες του ζωδίου και ως το τέλος του μήνα, θα βρεθεί στις 4 μοίρες του.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό δεν βρίσκεται σε μια θέση όπου μπορεί να εκφραστεί, αντίθετα μέσα στο Πλουτώνειο αυτό ζώδιο, μοιάζει με φυτό σε ανήλιαγο δωμάτιο.

Βαθιά κτητική και πιεστική, προτιμά την επίθεση από την υποταγή, αλλά όταν εστιαστεί στα οικονομικά μεταμορφώνεται σε ταλαντούχα και επιτυχημένη V.I.P που δεν χάνει ευκαιρία να επιδυκνείει με προκλητική επιτήδευση την επαγγελματική δερμάτινη «Prada» τσάντα της.

Η ανάδρομη κίνησή της όμως, θα δυσκολέψει περισσότερο την ήδη απρόθυμη στάση της για συμβιβασμό, δημιουργώντας πολλές συναισθηματικές και οικονομικές αντιδικίες καθώς και διαρκείς υποψίες, που θα οδηγήσουν σε σκληρούς ανταγωνιστικούς μαραθώνιους σε όλα τα επίπεδα.

Οι γεννημένοι με ανάδρομη Αφροδίτη στο ωροσκόπιό τους καθώς και οι Σκορπιοί θα συνειδητοποιήσουν αυτό το διάστημα πως είναι σπάνια χάρη το να μην έχεις να προσποιηθείς για τίποτα, αισθανόμενοι μειονεκτικά!

Από τις 3 έως τις 5/10 θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Αρη, μία όψη ιδιαίτερα ερωτική αλλά και υπολογιστική, κάτω από την οποία μπορεί να διαδραματιστούν ακραία σενάρια και έντονες καταστάσεις.

Στις 29/10 η σύνοδος της (ανάδρομης) Αφροδίτης με τον Ηλιο στον Σκορπιό, θα μοιάζει με θερινό σινεμά όπου στην οθόνη θα προβάλεται σπαρακτική ταινία, ενώ δίπλα θα προσφέρονται ανέμελα σακουλάκια με ποπ κορν.

Ο Αρης θα βρίσκεται στον Σκορπιό έως τις 28/10 που θα μπει στον Τοξότη.

Ο Σκορπιός θεωρείται το ζώδιο που συγκυβερνά ο Αρης και στο οποίο η πολεμική του φύση μεταλάσσεται σε επιθυμία εσωτερικής αναζήτησης.

Στις 21/10 θα σχηματίσει ένα στοχαστικό τρίγωνο με τον Δία από τους Ιχθείς, αλλά στις 22/10 το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα μοιάζει με διαπίστωση ακάλυπτης επιταγής.

Στις 24/10 ο σχηματισμός τριγώνου με τον Ουρανό αποκαθιστά τα πράγματα σαν ναυαγοσώστης σε ερημική παραλία.

Ο Δίας συνεχίζει την ανάδρομη κίνησή του στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 27 μοίρες φτάνοντας στο τέλος του μήνα στις 24.

Ο γεννημένοι στο τελευταίο δεκαήμερο των Ιχθύων αισθάνονται πάλι ένα αεράκι εύνοιας και ευκαιριών, ακόμα και αν δεν έχει ιδιαίτερη ένταση.

Το ίδιο αεράκι πνέει και γύρω από τους Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ταύρους και Καρκίνους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο.

Στις 19/10 η όψη χιαστί με τον Ηλιο θα δημιουργήσει μια ανεπαίσθητη ρωγμή στα οικοδομήματα, που θα διαταράξει μόνο την ασιθητική και όχι την ουσία.

Ο Κρόνος προχωρά ακάθεκτος και επιβλητικός στο ζώδιο του Ζυγού όπου κρατά βασιλική συμπεριφορά και κίνηση, κινούμενος από τις 7 έως τις 11 μοίρες του ζωδίου.

Ο Ουρανός και αυτός σε ανάδρομη κίνηση στους Ιχθείς στις 28 και 27 μοίρες του ζωδίου.

Ο Ποσειδώνας συνεχίζει την ανάδρομη κίνηση στο ζώδιο του Υδροχόου και στις 20/10 θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ηλιο από τον Ζυγό, κάτι σαν ανατριχίλα στη θέα ενός σπάνιου όστρακου, αλλά ως εκεί.

Ο Πλούτωνας έχοντας σταματήσει την ανάδρομη κίνηση, θα κινηθεί στις 3 μοίρες του Αιγόκερου, σχηματίζοντας και ένα ωραιότατο εξάγωνο με τον Ηλιο στις 27/10.

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 7/10 στις 21.45 ώρα Ελλάδας στις 14 μοίρες του Ζυγού, με ωροσκόπο στις 11 μοίρες των Διδύμων.

Η σύνοδος με τον Ερμή και τον Κρόνο στον Ζυγό από τον 5ο οίκο και το τρίγωνο με τον ωροσκόπο, μπορούν να εγγυηθούν ότι τα νέα ξεκινήματα αυτό το διάστημα θα είναι σαν τα τυχερά πουλιά που γλίτωσαν από τα σκάγια των κυνηγών.

Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και ο συνωστισμός μεγάλος, προκειμένου να ξεδιψάσουν στην πηγή των θαυμάτων.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 23/10 στις 4.36 το πρωί ώρα Ελλάδας, στις 29 μοίρες Κριού, με ωροσκόπο στις 21 μοίρες της Παρθένου.

Το τρίγωνο του Αρη με τον Ουρανό και τον Δία είναι το κλειδί σε αυτή την πανσέληνο φέρνοντας ανακούφιση έστω και παροδική στην τσακισμένη προσωπική και Εθνική αισιοδοξία.Ο μήνας λειτουργεί σαν χαλαρωτικό μασάζ στις πονεμένες αρθρώσεις, αλλά χωρίς εγγύηση διάρκειας.

Οι μεγάλες πολιτικές φτερούγες της «εγκράτειας» αστράφτουν πλέον στις συνειδήσεις των περισσότερων σαν υποκριτικές συλλαβιστές απαγγελίες. Ας μην ξεχνάμε πως τα γεράκια δεν είναι ποτέ επιβλητικότερα από ένα σμήνος πεταλούδων.

Κατερίνα Σαλωνίκη

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και τα Άστρα "Μας την λεν"...

roundel είπε...

Καλά μου παιδιά τα μαιλ σας τα βλέπετε ποτέ;;

Καλημερούδια:)

Koupakia είπε...

Καλημέρα!
Τζίφος και ο Οκτωβρης.

Triton είπε...

Καλημέρα σας!Απ'την μεριά μου,σαν καλούτσικο τον βλέπω τον Οκτώβρη,προτιμώ τις πεταλούδες!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ROUNDEL,

Δεν έχουμε δει κάτι. Οτι θέλεις ξαναστείλε.

zoyzoy είπε...

Καλό Μήνα σ'ολους όπως και να'ναι θα το περάσουμε και αυτό το μονοπάτι!

Φιλιά θαλασσινά Κατερινάκι!

MINIMARKET είπε...

μην φοβάστε τίποτα βρε !!!!!
εσείς καλά τα λέτε , τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον ρωτήσατε ?
καλησπέρα παιδάκια !

Georgia είπε...

Κατάλαβα μια απ'τα ίδια... Πότε θα δούμε τελικά μια άσπρη μέρα εμείς οι σκορπιοί???

mia maria είπε...

Άντε, έτσι που είμαστε και ένα χαλαρωτικό μασάζ καλό είναι:)
Καλό μήνα!!!

καψοραχη είπε...

δηλαδη εγω λιονταρακι με ζυγο εκτος απο την προσφατη ορφανεια μου τι αλλο θα μου λαχει?
ε αστροπαιδα?
να βαλω κρανος?
εε?? εε??

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα παίδες!!!
Καλώς σας βρίσκω!!!
Μμμμ...όλα τέλεια...και τον Οκτώβρη...
Τί να πούμε...
Παρ'όλα αυτά,να ευχηθώ ολόψυχα καλό μήνα να'χουμε!!!
Φιλιάαα πολλάαα!!!
:)

Phivos Nicolaides είπε...

Μα πού είναι η συμμορία παιδιά; Καλό σαββατοκυρίακο, εύχομαι!

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Προσωρινό διάλειμμα για να ανακτήσουμε δυνάμεις μάλλον για ότι έρχεται τον χειμώνα. Κουράγιο.