Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πλανήτης Ουρανός – Η είσοδός του στον Κριό και η προσέγγιση των γεγονότων σε σχέση με τις όψεις του


Ο Ουρανός ανακαλύφθηκε το 1781, από τον αστρονόμο «William Herschel».
Η φύση του πλανήτη Ουρανού στην αστρολογία είναι πρωτοποριακή, εκρηκτική, ανεξάρτητη, επαναστατική, εφευρετική.
Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που φέρνει ριζικές αλλαγές, είναι εκκεντρικός, προκλητικός και αγαπά το ασυνήθιστο και μη συμβατικό.
Ολες αυτές οι ερμηνείες βέβαια αφορούν τις ως τώρα πληροφορίες που έχουμε γι αυτόν τον πλανήτη, διότι το πραγματικό του μέγεθος είναι ασύλληπτο και δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που βλέπουμε σαν πρόκληση και ιδιαιτερότητα τις ιδιότητές του.
Κυβερνά το ζώδιο του Υδροχόου και η θέση του σε κάθε ζώδιο είναι ανάλογη με τη φύση του ζωδίου που επισκέπτεται.
Για παράδειγμα στον Τοξότη είναι οραματιστής, στον Ζυγό είναι ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και στον Υδροχόο ο εφευρετικός και ριζοσπαστικός καταλύτης.
Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ουρανός στο ωροσκόπιό μας καταδεικνύει τον τομέα που υπάρχει ανάγκη για αλλαγή και πρωτοποριακή ενασχόληση.
Οτι όμως και αν εκπροσωπεί το πράττει με τη μορφή επανάστασης και ξεσηκωμού।

Ο Ουρανός εγκαταλείπει το ζώδιο των Ιχθύων στις 28/5/2010 και εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού, όπου θα παραμείνει έως τις 6/3/1919.
Φεύγουμε από μία εποχή που είχε σχέση περισσότερο με την εσωτερική μας διάσταση αλλά και ψευδαίσθηση και μπαίνουμε σε μία εποχή μεγάλων καινοτομιών, όπου το δυναμικό και αρχηγικό πνεύμα του Κριού θα οδηγήσει σε φαντασμαγορικές, αλλά και ριψοκίνδυνες αλλαγές.
Η μεγάλη ενέργεια του Ουρανού σε αυτό το ζώδιο μαζί με τον ενθουσιασμό, το θάρρος, την τόλμη και την παρόρμηση, θα αποτελέσουν τα παράτολμα εφόδια στη νέα πορεία.
Η σύνοδος με τον Δία θα απελευθερώσει και θα αποδεσμεύσει σε προσωπικό και παγκόσμιο επίπεδο από πολλά στεγανά και αδιέξοδα, αν φυσικά ο ασυνήθιστος εγωκεντρισμός αυτής της όψης δεν οδηγήσει σε μια μάταιη και ανούσια επαναστατικότητα।

Ο Ουρανός βρίσκονταν στον Κριό από τον Απρίλιο του 1927 μέχρι τον Μάρτιο του 1935.
Στο διάστημα αυτό κατεγράφη ίσως η μεγαλύτερη οικονομική κρίση, με την περίφημη «Μαύρη Τρίτη» της 29ης Οκτωβρίου 1929 της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου της Wall Street, με επακόλουθο το «μεγάλο κραχ» και την 10ετή ύφεση. (Φυσικά δεν ευθύνεται μόνο ο Ουρανός στον Κριό αλλά και άλλοι συνδυασμοί, απλά εδώ το καταγράφουμε).
Επίσης την ίδια περίοδο οι δικτάτορες «Χίτλερ» και «Μουσολίνι ισοπέδωσαν την Ευρώπη με έναν πόλεμο, που ακόμα ο απόηχός του μοιάζει με εμβατηριακό εκκωφαντικό σάλπισμα।
Για την Ελλάδα, η θέση του Ουρανού στις πρώτες μοίρες του Κριού με το παράλληλο τετράγωνο του Πλούτωνα από τον Αιγόκερο και την αντίθεση του Κρόνου από τον Ζυγό, είναι εξαιρετικά καθοριστικής σημασίας, ειδικότερα από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2010 αφού ο Πλούτωνας της Ελλάδας βρίσκεται στις 6 μοίρες Κριού και ο Δίας στις 6 μοίρες Αιγόκερου.
Από αυτές τις μοίρες θα περάσουν ο Κρόνος τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Πλούτωνας τον Ιανουάριο του 2011 και ο Δίας τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ όλο αυτό τον καιρό οι όψεις θα επηρεάζουν τα εσωτερικά γεγονότα.
Το τελικό και ίσως το λυτρωτικό χτύπημα θα έρθει από τον Ουρανό τον Απρίλιο του 2012 που θα φτάσει στις 6 μοίρες Κριού.
Οι υπάρχουσες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δομές, θα είναι πια παρελθόν.
Βία και τρομοκρατία θα δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, ενώ οι αντιθέσεις μεταξύ κρατών συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χώρας μας θα είναι αναπόφευκτες.
Το πολιτικό σύστημα θα δείξει τη στυφότητά του την οποία με απέχθεια θα απομακρύνουμε, αναζητώντας πιο ζουμερές και αποτελεσματικές διακυβερνήσεις.
Οι κοινωνικοί θεσμοί θα αναδομηθούν δίνοντας τη θέση τους σε μια ανεξάρτητη αντισυμβατική και φιλελεύθερη διάθεση, ενώ ο πατροπαράδοτος γάμος θα χάνει ολοένα την αίγλη του (Ουρανός αντίθεση Κρόνος άξονας Κριού – Ζυγού).
Επίσης να θυμηθούμε πως με τον Ουρανό στον Κριό, η Ελλάδα έχει κηρύξει πτώχευση 2 από τις 4 συνολικά φορές.


Συνοψίζοντας λοιπόν, η ανατροπή αρχίζει με τον Ουρανό πρωτοστάτη, φέρνοντας ένα καινούργιο νόημα στις ζωές μας και στην ανθρωπότητα γενικότερα।

Κατερίνα Σαλωνίκη


27 σχόλια:

Raven είπε...

Αυτό ήταν. Θα πάω στα ξένα.-

Δεν θα μείνω να δω την Ελλάδα να χρεοκωπεί για 2398748374η φορά. Πόσο μάλλον που μας το δείχνουν και τα άστρα! Χεχεχεχεχε!

Φιλιά και καλό σουκου!

Margo είπε...

Μου αρέσει η προοπτική της ριζικής αλλαγής που προβλέπετε, ας είναι και μετά από δύσκολο δρόμο.. πώς αλλιώς;

υ.γ Υποθέτω το 6/3/1919 είναι 6/3/2019;

Βάσσια είπε...

.. και μπαίνουμε σε μία εποχή μεγάλων καινοτομιών, όπου το δυναμικό και αρχηγικό πνεύμα του Κριού θα οδηγήσει σε φαντασμαγορικές, αλλά και ριψοκίνδυνες αλλαγές...

Και χάρηκα που το διάβασα, μιας κι έχω αρχίσει να μπαίνω στο "αρχηγικό" πνεύμα.....

διαβάζω και τα περί χρεοκοπίας...
Μάλλον αυτό εξηγεί τα περί "ριψοκίνδυνων αλλαγών".....

:-) Καλό Σ/Κ

D.Angel είπε...

Μάλιστα!
Τι να πω;
Μου φτιαξες τη μέρα!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Μargo, ναι ειναι 2019, αλλά οι Συμμορίτες έγραφαν αυτό το άρθρο κάτω από ομπρέλα θαλάσσης και 5-6 cocktails στην παραλία της Βουλιαγμένης!

Στο θέμα μας τώρα. Όποιος σκοπεύει να την κάνει για εξωτερικό μεριά να μου στείλε μήνυμα με την ημερομηνία και την ώρα αναχώρησης. Μη τυχόν και δε σας προλάβω, καταλαβαίνετε!

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα αποτελέσει το πρώτο πούλι που θα πέσει στη σειρά του ντόμινο που θα ακολουθήσει.

Η φούσκα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, που καλύπτει πια όλο τον κόσμο, νομοτελειακά θα σπάσει και όλα τα σκατολοΐδια που έχει μέσα θα μας πνίξουν.

Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο Δυτικός κόσμος έχει κάμποσα χρόνια να βιώσει τη φρίκη ενός πολέμου μεγέθους Α' ή Β' Π.Π. (τουτέστιν είμαστε πολύ πιο μαλθακοί και μη μου άπτου σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές), εκτιμώ ότι το κλάμα που θα πέσει θα είναι κορόμηλο.

Το καλό στην υπόθεση είναι ότι θα δημιουργηθούν τελείως διαφορετικές αντιλήψεις αναφορικά με το χρήμα και το λόγο ύπαρξής του.

Φυσικά αυτή η μετεξέλιξη θα γίνει μέσω μιας επώδυνης κατάστασης, η οποία θα ξεκινήσει στις μέρες μας, θα κορυφωθεί το '12-'13 και θα ολοκληρωθεί σε καμιά 20αριά χρόνια, όταν θα μπούνε στα πράγματα και στην διαχείρισή τους οι σημερινοί 15-17χρονοι και όσοι είναι μετά από αυτούς.

Αυτά τα γράφω περισσότερο για όσους πιστεύουν πως αν μεταφέρουν το κομπόδεμά τους σε τράπεζα του εξωτερικού, ή αν μεταναστεύσουν θα περάσουν καλύτερα.

Πουθενά δεν θα είναι καλύτερα, καθώς αυτό που βιώνουμε είναι η απαρχή μιας παγκόσμιας κρίσης και όχι τοπικής.

Εννοείται ότι αυτές τις εκτιμήσεις μου τις κάνω συνυπολογίζοντας και αστρολογικά δεδομένα και κοινωνικοπολιτικά, απλώς βαριέμαι να γράφω όψις, θέσεις πλανητών και οικονομικά στοιχεία.


"Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-
Δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου
ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.
Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.

Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
ο άνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μην αμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία".
Μ.Κατσαρός

Δ. Μ.

fractal είπε...

Ήρθα εδώ για να διατυπώσω την απορία μου, αν η αγγύλωση και η αηδία που έγιναν αιτία να αποφύγεις να σχολιάσεις τα κείμενα που ανάρτησα, προέρχονταν από διαφωνία με το πνεύμα της ανάρτησης η από το αίσθημα που προκαλούν τα γεγονότα.
Καθώς όμως έφθασα εδώ και διάβασα τα όσα συμπερασματικά γράφεις, νομίζω πως η απορία μου λύθηκε, καθώς συμπεραίνω με τη σειρά μου, ότι ισχύει το δεύτερο μέρος της διαζευκτικής πρότασης.
Καλό απόγευμα και ευχαριστώ που πέρασες.

Matriga είπε...

Καλησπέρα σας.
Και μη χειρότερα που λένε...
Ας χαμογελάμε τουλάχιστον για
να έχουμε άμυνες :)

Kαλό Σ/Κ!

MINIMARKET είπε...

ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ !
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΙΚΑΛΑ !

amelie είπε...

μάλιστα....δηλαδής μια καρδιά αγκινάρα μου την έκαμες πάλι δε μπορώ να πώ...σκιάχτηκα λέμε...μόνο που τώρα πιά δε φοβάμαι μόνο για μένα.
Άτιμε....

Ανώνυμος είπε...

απο τυχη επεσα εδω, μηπος εννοειτε κατι τετοιο
http://omaurogialouros.blogspot.com/

sCaTterBraiN είπε...

ζόρικα τα πράγματα! τι να κάνουμε; τα καλύτερα πάρτυ γίνονται σε σπίτια προς κατεδάφιση...
;-)

zoyzoy είπε...

Και μη χειρότερα να ευχηθούμε και να περιμένουμε τι μας επιφυλάσσει η είσοδος του Ουρανού στον παρορμητικό Κριό!

Καλό ΣΒΚ παίδες με φιλιά θαλασσινά!!

καψοραχη είπε...

τελικα τροχσπιτο και στο Παραπορτι ζουζουνα!!! θα βοσκαμε χορταρακια θα εχουμε και καμια κοτουλα και κανα κατσικακι και την βγαλαμε....τα βραδυα θα αναβουμε φωτιες στην παραλια και θα τραγουδαμε με κιθαρες,τον χειμωνα θα αναβουμε μαγκαλι και θα ψηνουμε και λουκανικα!
τι λες? την παλευουμε?

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Θεωρώ πως η αναγκη των επερχόμενων και αναπόφευκτων δεινών είναι κάτι που όλοι το έχουμε αντιληφθεί αφού ο καθένας ξέρει πλέον πως η ανθρωπότητα δημιούργησε για τον εαυτό της μια αφόρητη κατάσταση και έρχεται πλέον αντιμέτωπη με τις ευθύνες της, με πατροπαράδοτους θεσμούς που καταρρέουν, με συστήματα που πλέον δεν ευδοκιμούν, με τεράστια ανάγκη για αλλαγή.

Για μια μεγάλη καταιγίδα που θα σαρώσει ότι ξέραμε μέχρι τώρα, δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο και όλα τα κάνουν ένα reset και θα ξαναρχίσουν απο την αρχή.

Δεν ξέρω πολλά απο άστρα, αυτό που ξέρω όμως είναι οτι σε τέτοια θέματα αλλαγών, ο Κρόνος πάντα ήταν αμείλικτος.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

O Ουρανός ήθελα να γράψω, σιχτρ, τρικυμιά εν κρανίω με αυτά που γίνονται.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!!ΑΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ;;

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

Koupakia είπε...

Ωχ!
Με βλέπω να καλλιεργώ ξανά τα Κουπάκια!

Skouliki είπε...

εγω θα παω αφρικη !!
μην ρωτας ...μην αναρωτιεσαι
φιλια

tzonakos είπε...

Προλαβαίνω να παω διακοπες ή θα πέσει ο Ουρανός στο κεφάλι μας ;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Προσέξτε φίλοι μου ...τη Παρασκευή έχω γεννέθλια και περιμένω τις προβλέψεις σας απο τα άστρα..όχι που δεν θα σας ζητούσα δώρο!!! Γίνομαι 57..Ε! και;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που έχουν ωροσκόπο Κριό, πόσο επηρεάζονται?
Ευχαριστώ.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Οκ έχουμε πολλά να δούμε!!!!
Ευχαριστώ για το κατατοπιστικό σας άρθρο!
Είδα και μια σχετική έρευνα για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και πως επηρεάζει την Ελλάδα και το Τ-τετράγωνο που θα κάνει με Κρόνο κ Ουρανό...δεν μας βλέπω καλά...από την άλλη μάλλον καιρός ήταν..

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.
ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΑΝΩΝΥΜΕ,/Η

Ο ωροσκόπος στον Κριό επηρεάζεται πολύ, ειδικά αν είναι στις πρώτες μοίρες Κριού.
Αν είναι μετέπειτα θα αργήσει η επιρροή.
Ομως είναι και ο Δίας που θα ευνοήσει αρκετά, σε συνάρτηση πάντα με όλο το ωροσκόπιο.

Unknown είπε...

εγώ είμαι Ιχθύς και το τελευταίο διάστημα νιώθω εντελώς μαμησέτα...
Αν φύγει ο γ...μένος Ουρανός θα βρώ την προκοπή που ζηταω η δεν παίζει???

Πάντως αυτή η αστρολογική ανάλυση μου φάνηκε λίγο άκυρη, δεν ξέρω!!!

Εκτός αν είσαι η Λίτσα Πατέρα!!!

koyklitsa είπε...

ego diladi pou eimai krios ti allages na perimeno????

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

KOYKLITSA,

Αν είσαι Κριός των πρώτων ημερών, να περιμένεις τα πάντα!