Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Alfred Hitchcock και Fidel Castro – Δύο Λέοντες με βαριούς βρυχηθμούς

Σαν σήμερα γεννήθηκαν 2 μορφές της παγκόσμιας ιστορίας, ο σκηνοθέτης «Alfred Hitchcock» και ο ηγέτης της Κούβας «Fidel Castro».

Ο «Alfred Hitchcock» είναι Λέων με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στο Σκορπιό, δημιουργός του «Ψυχώ» και τόσων άλλων ταινιών μυστηρίου.

Η σύνοδος Σελήνης – Δία στο Σκορπιό είναι καθοριστική στο ωροσκόπιό του, στον 4ο οίκο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται στον ωροσκόπο και σχηματίζει τετράγωνο με την παραπάνω σύνοδο.

Ο άνθρωπος που είχε ως αγαπημένη του ταινία το «Shadow of a Doubt» θεωρούσε τον "Luis Bunuel" τον καλύτερο σκηνοθέτη όλων των εποχών.

Οι αγωνιώδεις ταινίες του «Hitchcock» καθηλώνουν μέχρι σήμερα τους θεατές, φροντίζοντας πάντα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστριών του να είναι λαμπερά και παράλληλα μυστηριώδη, όπως αυτά των Τζόαν Φοντέιν, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Μάρλεν Ντίντριχ, Γκρεις Κέλι, Κιμ Νόβακ, Τζάνετ Λι κ.α.

Ο Ποσειδώνας στο Νότιο Δεσμό (σε ένα τρίγωνο μεγάλης ανοχής με Σελήνη – Δία) και ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ουρανό, έδιναν ώθηση στην ξεχωριστή του φιλμογραφία, αλλά η Σελήνη στο Σκορπιό σε τετράγωνο με τον Ηλιο συνδυασμένη με την αντίθεση Κρόνου - Πλούτωνα , ήταν αυτή που σκηνοθετούσε αβίαστα τα περίπλοκα σενάρια που επέλεγε, κορυφώνοντας μεθοδικά την αγωνία στα πρόσωπα των θεατών.

Ο «Fidel Castro» παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Κούβας στις 19/2/2008 μετά από μια μακροχρόνια θητεία.

Λέων με ωροσκόπο Δίδυμο και Σελήνη στο Ζυγό με τον Πλούτωνα σε ακριβέστατη σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό στον 1ο οίκο, δείγμα της ατσάλινης θέλησης, να ακολουθήσει εκείνο που ήταν «γραφτό» στη ζωή του, ενώ με τον Αρη στον Ταύρο διαχειρίζονταν αποτελεσματικά τις πολεμικές επιδιώξεις του.

Ο Ουρανός στο μεσουράνημα ήταν η αφετηρία της επαναστατικότητάς του και η σύνοδος Ηλιου – Ποσειδώνα στο Λέοντα στον 3ο οίκο, έγινε η ατέλειωτη διαδρομή των οραμάτων του.
Η αντίθεση του Δία από τον Υδροχόο με τη σύνοδο Ηλιου – Ποσειδώνα στο Λέοντα, και τη συμμετοχή του Κρόνου σε ΤΑΥ τετράγωνο, δεν άφηνε περιθώρια για πάσης φύσεως ήττες τις οποίες απέφυγε πάμπολες φορές, βρισκόμενος συχνά αντιμέτωπος με το θάνατο.

Το τεράγωνο Σελήνης – Πλούτωνα τον έκανε σύμβολο του λαού του με παγκόσμιες προεκτάσεις.

Με τον Ηλιο στο Λέοντα κατόρθωσε να συνδυάσει τα οράματα της επανάστασης και την άσκηση της εξουσίας, έχοντας στο στόμα του διαρκώς το προιόν της πατρίδας του, που στη Δύση έγινε το σύμβολο του καπιταλισμού. «Το πούρο».

4 σχόλια:

AlexMil είπε...

Γεια σου,
Για το πρώτο τι να πούμε, ογκόλιθος της 7ης έχνης, που θα ζει αιώνια.
Για το δεύτερο, σίγουρα μεγάλο το κατόρθωμά του να τα βάλει με τους αμερικάνους (είχε βέβαια τη ρωσία από πίσω), αλλά μετά από κάποια χρόνια πιστεύω πως τα θαλάσσωσε (ο επιεικέστερος όρος)

τα λέμε

Giota Houliara είπε...

γυρισαααααααααα..........

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Γεια σας παιδιά!

Γιωτάκι Καλώς ήρθες μέχρι να ξαανφύγεις κι εσύ!

tzonakos είπε...

O Hitchkock ειναι απο αυτούς που πάντα θαύμαζα για την τόσο ξεχωριστή ματιά και την τόσο ιδιαίτερη δημιουργία του.
Δύσκολα να ξαναβγεί ενας σαν αυτον.
Ο Κάστρο πάλι, οχι, δεν μου άρεσε αλλα δεν τον αντιπαθούσα κιόλας.
Και οι δύο τους πολυ ξεχωριστοί.