Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Θωμάς Γαζής, το σούργελο της Αστρολογίας



Η δημοσίευση αυτή γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των «Θανάση Ματσώτα», «Κατερίνας Σαλωνίκη» και «Δημήτρη Κορωνάκη» και δεκάδων άλλων αναγνωστών, που με τηλεφωνήματα και e.mail παρότρυναν γι αυτή την ανάρτηση.
Παραμείναμε σε κατάσταση αναμονής, ελπίζοντας στο καλύτερο και παρακολουθώντας τις ζυμώσεις στο νέο αστρολογικό σύλλογο.
Στην πρώτη μάλιστα συγκέντρωση παρευρέθησαν ο «Δημήτρης Κορωνάκης», φίλος και συνεργάτης μας και άλλοι γνωστοί και φίλοι από 20ετία και πάνω, όπως για παράδειγμα ο «Γιάννης Ριζόπουλος».

Η αναγέννηση της Ελληνικής αστρολογίας προυποθέτει ανθρώπους που να γνωρίζουν το αντικείμενο, να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και να έχουν «σώας τας φρένας».
Ο «θωμάς γαζής», μέλος της 7μελούς επιτροπής, δεν πληροί καμία από αυτές τις προυποθέσεις.

Αναφερόμαστε συνοπτικά για τους λίγους που ίσως δε γνωρίζουν τη δράση του, ότι είναι αυτός που εμφανίστηκε απρόσκλητος στην εκπομπή της Ανίτας Πάνια για να προβάλλει την αστρολογική του σχολή για «καμάκια».Αυτός που κατάντησε το φόρουμ της Ελληνικής αστρολογίας, (που δημιούργησε η σύζυγός του «Μάρω Ιωαννίδου»), κενοτάφιο.
Αποχωρήσαμε από εκεί αφού μας πίεζε φορτικά να καταφερθούμε εναντίον του φόρουμ “my horoscope” επειδή τους θεωρούσε εχθρούς.
Επίσης καταφέρονταν εναντίον μελών που δεν τύγχαναν της αρεσκείας του, με δεκάδες ψευδώνυμα, όπως το περίφημο «Maverick» (δήθεν ψυχολόγος εξ Αμερικής), ένα ηλίθιο χόμπυ που κουβαλάει ακόμη και στο νεοσύστατο φόρουμ του συλλόγου.
Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν κι άλλοι, όπως ο κ. «Μπαρδόπουλος» που το επισήμανε έγκαιρα δεχόμενος επίπληξη από τους διαχειριστές του φόρουμ, δηλαδή τον «γαζή» και τη σύζυγό του «Ιωαννίδου».

Είναι αυτός που πιστεύει πως μια ομάδα γυναικών – σατανιστριών, μπήκε οργανωμένα στο φόρουμ του και τις έδιωξε, ενώ εκείνες αποχώρησαν αηδιασμένες την ίδια στιγμή που η «Μάρω Ιωαννίδου» τις προσκαλούσε στο νέο φόρουμ που είχε δημιουργήσει μήπως περισώσει κάτι.
Αν η «Μάρω Ιωαννίδου» έχει αντίρρηση γι αυτά, μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα μηνύματά της, γιατί όσο συμπαθής κι αν μας είναι, και όσο κι αν κατανοούμε τη συμφορά της, δεν μπορούν όλα να γίνονται ερήμην της.
Είναι αυτός που με σωρεία τηλεφωνημάτων και e-mail, μας συκοφαντούσε στην εργοδοσία του περιοδικού «Αστρόπολις» με το οποίο συνεργαζόμασταν, προσπαθώντας να προσλάβουν αυτόν. Μάλιστα έλεγε πως κρατούσε τους περίφημους φακέλους, από την αστυνομία και την Ορθόδοξη Εκκλησία και περίμενε έτσι να τον πάρουν στα σοβαρά.

Είναι φανερό πως αυτά τα ελάχιστα που ενδεικτικά αναφέρουμε, καταστρατηγούν βάναυσα και με το «καλημέρα», το καταστατικό του υπό ίδρυση συλλόγου.Τ ο άθλιο χόμπυ του λοιπόν τον οδήγησε στο να προβεί σε ανάρτηση στο νέο φόρουμ του συλλόγου, στο οποίο μας συκοφαντεί και μας βρίζει επιβεβαιώνοντας πως η ψυχοπάθειά του δεν περιορίζεται από κανένα σοβαρό περιβάλλον, ούτε μπορεί να ληφθεί σοβαρά από κανένα νοήμονα άνθρωπο.
Διαβάστε εδώ, αξίζει τον κόπο http://ouranitsa.blogspot.com/2009/06/blog-post_06.html
Είμαστε ικανοποιημένοι από την άμεση αντίδραση της 7μελούς επιτροπής του συλλόγου, που κατέβασε τη γελοία αυτή ανάρτηση, ωστόσο κρίνουμε τους άλλους με βάση το τι θα κάναμε εμείς στη θέση τους.
Θα ζητούσαμε δημόσια συγνώμη και θα απαιτούσαμε την παραίτηση του τσαρλατάνου.
Ο Γιάννης Ριζόπουλος το έπραξε ήδη…
Παραθέτουμε αυτούσιες τις παραθέσεις του.

«Προσωπικά νοιώθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμην από όσους θίχτηκαν σε αυτό το παραλήρημα.Καπέλωσες και εξακολουθείς να καπελώνεις΄την επιτροπή γράφοντας ανακρίβειες περί ανύπαρκτων "πλειοψηφιών" Γνωρίζω ότι τόσο στη "σύσταση" που έγινε στο Γιάννη, όσο και στη διαγραφή κειμένων έδρασες χωρίς την έγκριση της προσωρινής επιτροπής. Περαστικά μας γενικώς...»

«Δεν είναι μόνο το ότι τόχεις χάσει τελείως... είσαι και θρασύτατος. Αγόρι μου γλυκό είσαι στον κόσμο σου. Ήδη θα έπρεπες να έχεις παραιτηθεί κι αν δεν το ξέρεις όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι αυτής της άποψης. Κάντο πρίν ρεζιλευτείς».
Όσο για τον γαζή που «κόπτεται» για την ίδρυση ομοσπονδίας αστρολόγων στην Ελλάδα δηλώνοντας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πως είναι το όνειρό του, θα πούμε πως το κάνει από έλλειψη δημιουργικότητας και αστρολογικής παιδείας. Γι αυτό και οι πραγματικές του δημοσιεύσεις στο αντικείμενο της αστρολογίας είναι ελάχιστες και άνευ ενδιαφέροντος.
Προσπαθεί να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του με διάφορες γραφικότητες όπως π.χ. το ότι η Ελλάδα είναι Αιγόκερως, δείχνοντας την ασχετοσύνη του πάνω στην αστρολογία, αλλά και την απόλυτη άγνοια κάθε επιστημονικής μεθοδολογίας.
Προσπαθεί να καπηλευθεί την ιδέα της ομοσπονδίας για να συνδέσει το όνομά του με κάτι σημαντικό στο χώρο αφού είναι ανίκανος για οτιδήποτε άλλο.

Ο Αστραπόθωμας, που η αμορφωσιά του αγγίζει τα Ιμαλάια, έχει παράλληλα κατάλοιπα του ταγματασφαλίτη, δοσίλογου, χαφιέ, ιεροεξεταστή, αποτυπωμένα στους φακέλους που αναφέρει.
Υπάρχει μια γελοιότητα σε όλο αυτό, στην οποία εμπλεκόμαστε συχνά κι εμείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το μέγεθος του Αστραπόθωμα, που έχει εξαπλωθεί στα ατέλειωτα χαχανητά των στομάτων όλου του αστρολογικού χώρου.
Εδώ θα επαναλάβουμε και τη χαρακτηριστική φράση κάποιου, «Ελα μη γίνεσαι γαζής»

Νομίζουμε πως όλη αυτή τη στάση του Αστραπόθωμα - θωμά γαζή, χαρακτηρίζει η ρήση του επίσης σατανιστή (κατ’ αυτόν) «Φρειδερίκου Νίτσε», που του πάει γάντι με τη ρόμπα:
«Η λαγνεία είναι μια σκύλα που μας δαγκώνει τις φτέρνες. Αυτή η σκύλα εκλιπαρεί φωνάζοντας για ένα κομμάτι πνεύμα, όταν της έχουν αρνηθεί ένα κομμάτι κρέας».
Απολογούμαστε στο κομμάτι των αναγνωστών του blog, που δεν τους αφορά η κόντρα με κανέναν γαζή, τους αφορά όμως η αποκατάσταση της ποιότητας της αστρολογίας, που το είδος του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι αδύνατο να αναδείξει।

Θανάσης Ματσώτας - Δημήτρης Κορωνάκης - Κατερίνα Σαλωνίκη

39 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα..

επειδή θα μας διαβάσει εχω μόνο να γράψω οτι 2 συμμορίτισσες εχω γνωρίσει αστρολογικά κ έχω να πω οτι ειναι:ΚΟΡΥΦΗ..

astrocat,banny..

θεες λεμε....

καλο βραδυ!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ηθική υποχρέωση οι υπόλοιποι της επιτροπής να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη έστω και ως τυπικοί προσωρινοί "οικοδεσπότες".

Πιστεύω ότι θα το κάνουν και μάλιστα ουσιαστικά.
Μη ξεχνάμε όμως ότι ο Γαζής είναι εκλεγμένος. ΟΦΕΙΛΟΥΝ όμως, εάν πραγματικά έχουν ΑΓΝΕΣ προθέσεις για σύλλογο στην χώρα μας, να βρουν τρόπο να τον παραιτήσουν.

Από εκεί και πέρα -τουλάχιστον εγώ ο Σωκράτης Παπαγεωργίου- θα τους βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ στο φιλόδοξο έργο τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

Laplace,

νασαι καλα...

με αηδιαζει ομως η γλιτζα
που εχουν καποιοι "ανθρωποι"...

η οχια ακομα και οταν ψοφαει,
να δαγκωσει κοιταζει...

John Bardopoulos είπε...

Παρατήρησα Κάποιες έγγραφες, και σκέφτηκα να επιστήσω την προσοχή, πρώτα βέβαια διαπίστωσα κάποια καλωσορίσματα στους οικοδεσπότες, και απόρησα σκέφτηκα και φοβήθηκα ότι είναι φιλοξενούμενοι σε ξένο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ότι είπα:

επειδει ολοι εδω γνωριζομαστε, θα ηθελα να μαθω ποιος εχει αναλαβει την βαρια δουλεια, και φυσικα ειναι ο διαχειρηστης του φορουμ. και αν εχω κανει ενα λαθος γιατι εγω δεν μπορω να το διορθωσω ;;;;;;; υπα;ρχει μηπος καποια προκαταληψη;;;;;;;;;

ευχαριστω


Όταν με καθησηχασε η Κοντη, ηρεμησα. και η απαντηση της είναι:

την βαριά δουλειά την κάνει η προσωρινή επταμελή επιτροπή.
Είναι προσωρινή, συχγωρεσέ μας για τα τεχνικά λάθη
Βασιλική Κόντη


εγώ, ανταπάντησα στην Κόντη

α! γιατι καταλαβα οτι εισαι εσυ επισκεπτρια, οταν σε καλοδεχονται!!!!!!!!!!!!!! μαζι και ολοι εμεις!!!!!!!!!!!!!!!!! γιατι δεν μου αρεσει να αισθανομαι οτι ειμαι σε ξενο ιδιοκτησιακο καθεστος.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Και έλαβα την απάντηση από την σύζυγο του Μαρώ που είναι.

Αγαπητέ John Bardopoulos oι "ιδιοκτήτες" αυτού του ιστοτόπου είναι οι εξής:

- Γαζής Θωμάς
- Γαλανού Μαίρη
- Ζαχαριάδου Εβίτα
- Κόντη Βασιλική
- Παναγιωτόπουλος Γιάννης
- Ριζόπουλος Γιάννης
- Σωτηράκη Σμάρω

- Συν οι 32 άνθρωποι που την Παρασκευή 15 Μαίου 2009 ψήφισαν τους παραπάνω σαν προσωρινή επταμελή επιτροπή!

- Συν οι εκατοντάδες άνθρωποι που θα έρθουν στην επόμενη μεγάλη γενική μας Συνέλευση!

- Συν οι χιλιάδες άνθρωποι που θα είναι τα επόμενα χρόνια μέλη της Ένωσης μας, χάρη στις κινήσεις που κάνουμε σήμερα.

Αν όλοι αυτοί είναι "ξένο ιδιοκτησιακό καθεστώς" για σένα τότε δεν έχει νόημα να είσαι μαζί μας.


Και η απάντηση μου: στην σύζυγο του:

πριν απο 10 λεπτα μιλησα με την βασια Κοντη, μου ειπε αλλα, και οτι διαχειρηστες ειναι ΟΛΟΙ !!!!!!!!!!!!!! ποιος απο την 7 μελη θελει να μου δοσει ποδι!!!!!!!!!!!!, και επειδη σημερα και αυριοα εχω μαθηματικα και διαβαζω θα τα πουμε απο αυριο το βραδυ. που θα εχω τελειωσει το διαγωνισμα.

και αν ο καθε ενας απο την 7 μελη αποφασιζει μονομερος για ολους τους αλλους θα πρεπει να ξερουμε και πιος χρησημοποιη το ορο διαχεριστης. Γιατι τοσο μονολεκτικα, εχω την εντυπωση οτι καποιος καπελωνει, το θεμα ειναι ποιος; βαζει μπροστα ολα τα μελη της επιτροπης που θα κανει καποια δουλεια και θα τελειωση. ποιος; θελει απο τωρα να γινει "αφεντικο".
αρχιζουμε παλια ιστορια. με ανωνυμος και διαχειριστες αγνωστους, ο μονος αγνωστος ειναι ο διαχειρηστης που θα μας καπελωσει ολους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ακομα δεν αρχισαμε!!!!!!!!!



Η σύζυγος του μου έδωσε άδεια να απαντήσω και εκφράσω τους φόβους μου με το εξής κείμενο:

Προς Γιάννη Μπαρδόπουλο

Αγαπητέ Γιάννη αν έχεις κάποια στοιχεία που τεκμηριώνουν την κινδυνολογία που εκφράζεις μπορείς ελεύθερα να τα δημοσιεύσεις εδώ.

Διαφορετικά η επιτροπή μας δεν αποδέχεται την κινδυνολογία καθαρά προς χάρη της κινδυνολογίας και την έλλειψη ομαδικού πνεύματος, αγάπης και καλοπροαίρετης διάθεσης απέναντι σε μία προσπάθεια που εξελίσσεται στη σημαντικότερη ομαδική προσπάθεια που έγινε ποτέ για την εξύψωση της Αστρολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Η επιτροπή αποφάσισε να σου γίνει σύσταση για το μη δημιουργικό και κινδυνολογικό ύφος των δημοσιεύσεων σου.

Η προσωρινή επταμελής επιτροπή.



Απάντησα με δυο σελίδες κείμενο οι οποίες σβήστηκαν.

Και την υπόλοιπη Ιστορία την ξέρετε……………………


Ευχαριστώ, Γιάννης Μπαρδόπουλος.

fanny-banny είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

Μελετωντας τα γραπτα του κυριου Θωμα Γαζη,που δεν τον ξερω προσωπικα,εβγαλα ενα συμπερασμα,με την βοηθεια των μαθηματικων της ομαδας,βασικος κλαδος που βοηθα την γλωσσολογια και την ψυχαναλυση.

Μερικες φορες ο κυριος Θωμας Γαζης θεωρει τον εαυτο του τον μεγαλυτερο αστρολογο της ομαδας των Ελληνων Αστρολογων ή ετσι τουλαχιστον πιστευει.Πως θα βεβαιωθει οτι η πιστη του ειναι δικαιολογημενη?Αν κοιταζοντας,θα λεγαμε, προς τα κατω και ερευνωντας διεξοδικα το συνολο της ομαδας των Ελληνων Αστρολογων ,θα εχει την αισθηση οτι εξουσιαζει ολα τα μελη της ομαδας.

Μερικες φορες ο κυριος Θωμας Γαζης θεωρει τον εαυτο του τον μεγιστο αστρολογο της ομαδας των Ελληνων Αστρολογων.Πως θα βεβαιωθει οτι ειναι πραγματι ετσι?Κανοντας το ακριβως αντιθετο,στρεφει το βλεμμα του προς τα πανω και διαπιστωνει οτι κανεις δεν τον εξουσιαζει.

Δυο συμπεριφορες,δυο σχεσεις με τον κοσμο.Ο κυριαρχος,ο ανυποτακτος.Να εξουσιαζεις τους παντες,να αρνεισαι να σε εξουσιαζουν.

Εδω υπεισερχεται το θεωρημα το μεγαλυτερο στοιχειο ειναι το μεγιστο στοιχειο.

Πραγματι,το μεγαλυτερο στοιχειο,οντας πιο μεγαλο απο ολα τα αλλα,ειναι τετοιο ωστε να μην υπαρχει κανενα πιο μεγαλο απο αυτο.Επομενως,ενας τροπος να εισαι μεγιστος,ειναι να εισαι ο μεγαλυτερος.
Το να δινεις διαταγες σε ολους δεν ειναι αραγε ενας τροπος να μη δεχεσαι διαταγες απο κανενα?Η Ιστορια ειναι γεματη απο ατομα που δεν βρηκαν αλλο τροπο να παραμεινουν ανυποτακτοι παρα υποτασσοντας τους αλλους.Η μονη οδος που προσφερουν οι κοινωνιες στους εξεγερμενους ειναι να γινουν τυραννοι.

Απο την ανωτερω θεωρηση καταλαβα γιατι η ιστοσελιδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ εχει γινει πλεον νεκροταφιο,γιατι απλα δεν εχει υποικοους….

Γιωτα είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα. Ειλικρινα, ειναι κριμα ανθρωποι σαν το γαζη να δηλωνουν οτι νοιαζονται για την αστρολογια. Για το μονο που κοπτεται ο συγκεκριμενος ειναι ο εαυτος του. Για αυτο και ριχνει οση λασπη μπορει στους αστροσυμμοριτες. Πιστευει οτι θα καταφερει να τους σπιλωσει. Οχι, ομως. Γνωριζω πολυ καλα ολα τα παιδια και εχω να πω τα μεγιστα για το ηθος τους, τις γνωσεις τους, τη ποιοτητα τους, την αγαπη και το μερακι τους για την αστρολογια. Σ ενα κοσμο που ολα μετριουνται με το χρημα, οι αστροσυμμοριτες αποτελουν φωτεινο παραδειγμα γιατι ολα τα κανουν αφιλοκερδως. Παιδια, συνεχιστε ετσι και εμεις ειμαστε μαζι σας απεναντι στο γαζη και σε καθε γαζη.

Laplace είπε...

Καλημερα Γιωτα..

τα έγραψες όλα..
όχι μονο αφιλοκερδώς αλλα κ με αγάπη για τον συνάνθρωπο τους..
δεν υπάρχει περίπτωσή να ρωτήσεις/ζητήσεις κάτι κ να μην σε βοηθήσουν αμεσα κ με λεπτότητα, ευγένεια,διακριτικότητα ..

ειδικά astrocat και banny που ξερω

ακομα κ εντελώς άγνωστος αν τους εισαι (πχ ενας ανώνυμος του ιντερνετ),θα σε βοηθήσουν..

κ αυτο ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΊΤΑΙ...

μηπως τελικά αυτο ειναι το πρόβλημα κ χτυπούν τους συμμορίτες?οτι ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ προσφέρουν τις γνωσεις τους αφιλοκερδώς?μηπως χαλάει η μανέστρα κάποιων που θέλουν τους αστρολογους να ειναι στρυφνοί κ άπληστοι φιλοχρήματοι εκμεταλλευτές?

Γιωτα είπε...

Kαλημερα Laplace..... μαλλον τελικα αυτο ειναι το προβλημα τους, αλλα και η ζηλια και ο κομπλεξισμος που διακρινει ατομα σαν το γαζη...

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Κύριε Ππαγεωργίου ευχαριστούμε για την παράθεσή σας η οποία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Αγαπητοί Laplace, Γιώτα και Fanny Banny, ξέρουμε πως είναι πηγαία όλα αυτά που γράφετε, αλλά το θέμα εστιάζεται στην ψυχοπάθεια του Γαζή.
Εμείς είμαστε ότι είμαστε και σίγουρα κάτι άλλο από αυτόν.
Χειρότερο, σίγουρα όχι.

Fanny Banny,
Σβήσαμε την παράθεση γιατί αυτό το link δεν θέλουμε ούτε για αστείο να φαίνεται από εδώ.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κύριε Μπαρδόπουλε και Βανέσσα,
Ολα αυτά και άλλα πολλά, αφορούν στην προβληματική του ιδιοσυγκρασία, που δεν έχει πάτο στο διασυρμό του.

καψοραχη είπε...

ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΣΤΡΟΠΑΙΔΑ!
και αμα λαχει πλακωνομαι κι ολας για παρτι τους!
η τρελοκαψοραχη

Prince Oliver είπε...

Καλημέρα σας.
Οπως καταλάβατε δεν μπόρεσα να θυσιάσω ούτε γουλιά από τον παγωμένο καφέ μου και τα μπάνια μου, για να ασχοληθώ με τον Γαζή.
Τώρα που επέστρεψα χρειάζομαι γερές δόσεις καφείνης για να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, διαβάζοντας παντού.
Είναι πραγματικά σούργελο αφού ακόμα και τώρα, στην υπό προσπάθεια ίδρυση συλλόγου για την οποία μας έχει πρίξει τα ούμπαλα, δεν μπορεί να παραμερίσει τις εμμονές και την ηλιθιότητα που τον δέρνει.
Αφήστε δε το άδειασμα της Μαίρης Γαλανού στο φόρουμ της Ενωσης αστρολογίας που μόλις διάβασα και ακόμα γελάω...

Astrocat είπε...

Αξιοθρήνητε Γαζή,
Τι έγραψες ρε κατακα(η)μένε?

"Εξάλλου στο site μου έχω δημοσιεύσει εδώ και δύο χρόνια σχετική ανοιχτή πρόσκληση - πρόκληση. Περιμένω πώς και πώς. Έχω συσσωρεύσει ολόκληρους σκληρούς δίσκους και βουνά από εκτυπωμένα χαρτιά που στοιχειώνουν αυτά που κατηγορώ. Να είναι καλά και τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδας που θέτουν πρόθυμα και τα δικά τους αρχεία στη διάθεση μου".

Δεν σκέφτεσαι βρε κακομοίρη πως τα παιδιά της αστυνομίας και η εκκλησία, θα σε δέσουν με ζουρλομανδύα και ακόμα θα αλλαλιάζεις?
Ποιος αστυνομικός βρε άμοιρε άνθρωπε και ποια εκκλησία δυστυχή δοσύλογε, μπορεί να σου δώσει στοιχεία και μάλιστα ψευδή?
Εχεςι γίνει ρεζίλι παντού.
Γελάνε και οι πέτρες.
Είσαι αλήθεια τόσο ανόητος, ή το κάνεις από χόμπυ?????

La Pelle Noir είπε...

Είναι πιο ανόητος απ' ότι δείχνει.
Προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεπεράσει τον εαυτό του στη βλακεία, αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

Prince Oliver είπε...

Γιατί αυτό ακριβώς το πνεύμα τροφοδοτείται συνέχεια και στο blog του Κορωνάκη και στο blog των "Συμμοριτών": "στα παλαιότερα των υποδημάτων μας αν δεν πετύχει αυτή η προσπάθεια για αστρολογική ομοσπονδία. Αρκεί να μην του "περάσει" αυτουνού"! Τέτοιου είδους δημοσιεύσεις υπάρχουν εκεί και μην κάνετε τον κόπο να τις σβήσετε τώρα γιατί τις έχουμε ήδη αποθηκεύσει.

Συγχωράτε με ρε παιδιά που βρωμίζω το χώρο σας με απόβλητα αντιγράφοντας τις μ@λ@κίες του Γαζή, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και εκτός αυτού, μου έπεσε βαριά η μ@λ@κία. σε μια μέρα.
Πότε παραθέσατε εσείς αυτό που αναφέρει?
Αλλο παραλήρημα και παραισθήσεις.
Είναι ικανός δε, μέσα από το ντελίριό του, να έχει γράψει μόνος του ή΄να έχει ερμηνεύσει κάτι όπως θέλει και φυσικά ποτέ δεν ισχύει λόγω παράνοιας διαγνωσμένης.
Δεν θα ενοχλήσω ξανά, αλλά θα ρωτήσω τα φιλαράκια στο τμήμα και αν μου πουν κι αυτοί πως είναι συμμαζεμένος ημίτρελος, τότε θα αρχίσω να τον συμπονώ.

CHI είπε...

Τι μεσαιωνισμοί είναι αυτοί που διαβάζω στο Ουρανίτσα blogspot.
Εχω γνωρίσει αστρολογικά τον κ. Γαζή έχοντας πάει κι εγώ σπίτι του.
Αλλη μία για τη λίστα σας κ. Γαζή, είμαι και φίλη της ανιψιάς σας, θα με πείτε και μένα σατανίστρια, γιατί είμαι και φίλη αυτών των φοβερών τύπων, των αστροσυμμοριτών.
Είναι μεγάλη η συμφορά που κουβαλάτε, είστε τόσο εξωπραγματικός και άστοχος που αναρωτιέμαι αν έχετε κάποιον να σας νοιάζεται πραγματικά, ώστε να σας στηρίξει ψυχολογικά με ιατρική βοήθεια.
Ηδη σας έδωσα αρκετά στοιχεία να με φακελώσετε και μένα, αλλά προσέξτε μην σας κρατήσει η εκκλησία για εξορκισμό στην κατάσταση που είστε.

3hronos είπε...

Αυτά είχαν γραφεί 19/5/2009


Ο/Η 3hronos είπε...
Εάν λέω εάν καταφέρουν να ξεπεράσουν
όλοι το τόσο βαρύ παρελθόν και κτίσουν
ένα νέο μέλλον πάνω σε γερές βάσεις,
που μάλλον το βλέπω αδύνατον,
[ Δίας συνοδό Ποσειδώνα σε τετράγωνο
με Ήλιο και Ερμή ανάδρομο] την ημέρα της
συνάντησης, ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει
να αφαίρεση τις όποιες ψυχονευρωτικές και
πρακτικές
διαφορές υπήρχαν και θα υπάρχουν?

Και μην ξεχνούν οι παλαιότεροι
το πόσες φορές έχουν τολμήσει το ίδιο
θέμα, [ο pelle είναι μακρινός γνώστης
από εποχής astrologia nova και έχει απόλυτο
δίκιο σε όσα γράφει ] με μεγάλα κολλήματα
όπως, καταστατικό και οικονομικό.

Προσωπική μου γνώμη, πρέπει πρώτα να λυθούν
εκατέρωθεν οι όποιες παρεξηγήσεις, για να
δημιουργηθούν νέες βάσεις.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ…….

Όπως γράφει η πολύ καλή μας θεοδώρα.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το blog του Βασίλη και εκεί είδα την 1η /6ου την ανακοίνωση για τη δημιουργία μιας ένωσης επαγγελματιών αστρολόγων.
Εγώ δεν είμαι αστρολόγος αλλά έχω πολύ μεγάλη αγάπη για την Αστρολογία για αυτό παρακολουθώ με ενδιαφέρον sites και blogs που ασχολούνται με αυτήν. Το blog της «Ουρανίτσας» ας πούμε το έχω δει σχεδόν από τον καιρό που άνοιξε. Χάρηκα που είδα να γίνεται μια κίνηση για να οργανωθούν λίγο οι επαγγελματίες αστρολόγοι της Ελλάδας ώστε να «νοικοκυρέψουν» το χώρο και να τον οριοθετήσουν μεταξύ άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τον όρο «αστρολόγος» ενώ δεν είναι. Καταρχήν να διευκρινίσω εδώ τη θέση μου σ’ αυτό που είναι πως προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τους χαρτομάντες, ούτε με τους αναλυτές Ταρώ, ούτε καν με αυτούς που αυτοαποκαλούνται …. μελλοντολόγοι ….!
Πρόβλημα έχω όταν λες το χαρτομάντη αστρολόγο και τον αστρολόγο μελλοντολόγο και το μανάβη αν τον πεις μπακάλη πάλι πρόβλημα μου φαίνεται πως είναι. Θεώρησα λοιπόν ότι αυτή η κίνηση για τη δημιουργία μιας επαγγελματικής ένωσης θα ξεκαθαρίσει καταρχήν αυτά τα ζητήματα αλλά και θα καθορίσει ένα πλαίσιο λειτουργίας του χώρου αυτού. Βέβαια αυτή η υπεραισιοδοξία μου για όλα αυτά δικαιολογείται αφού κατά ανάλυση Γκωγκλέν (αν το γράφω σωστά στα Ελληνικά) είμαι άτομο Δία και μόνο Δία.

Μπαίνω λοιπόν στο site και πριν προλάβω να διαβάσω ποιοι, πως και περί τίνος πρόκειται έχουν ήδη οι εγγεγραμμένοι αρχίσει να διαφωνούν. Σε 2-3 μέρες ξεκίνησαν και τα όργανα (μουσική υπόκρουση στον καυγά) και σε ούτε μια εβδομάδα μπήκαν και τα … νταούλια στην ορχήστρα!!!!
Ευτυχώς που κάποιος από όλους τους πήρε τουλάχιστον χαμπάρι ότι «πάλι ρεζίλι γίνανε» !!! (στον κ. Ριζόπουλο αναφέρομαι) αλλά εντάξει…. σαν Υδροχόος όφειλε να το καταλάβει πρώτος το ρεζίλι τους!

Καταρχήν έχει γίνει θέμα με το καταστατικό που αναρτήθηκε. Για να μην τα πολυλογώ όλα όσα επισήμαναν τα μέλη για λάθη στο καταστατικό ισχύουν όλα και επιπλέον έχει και άλλα απαράδεκτα κενά. Βασικά, το συγκεκριμένο που δημοσίευσαν το έβγαλαν μάλλον από το μυαλό τους και δεν νομίζω ότι χρησιμοποίησαν σαν οδηγό κάποιο άλλο καταστατικό άλλου συλλόγου/σωματείου παρά μόνο σε επιμέρους, ελάχιστες γραμμές και παραγράφους σαν copy paste. Αυτό δεν είναι καταστατικό σοβαρών επαγγελματιών και από ότι φαίνεται ούτε και θα γίνει γιατί αντί να δώσουν βάση στις παρατηρήσεις των μελών τους και να ρωτήσουν και κανένα δικηγόρο αρχίσανε να γίνονται μαλλιά κουβάρια.
Κύριοι δε σας ξέρω προσωπικά ή μάλλον για να είμαι απόλυτα ειλικρινής έναν επαγγελματία αστρολόγο από εκεί μέσα τον ξέρω (τον έχω επισκεφθεί) -όχι το Γαζή- και ξέρω και κάποιο άλλο μέλος εντελώς τυχαία, τον Βασίλη δε κατ’ όνομα μόνο. Ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις δεν έχω όμως, αστρολόγος δεν είμαι, αν γίνω δε θα γίνω σ’ αυτήν τη χώρα, αν το σπουδάσω ποτέ δεν θα το σπουδάσω εδώ ακόμα και αν υπάρχει σχολή οπότε δεν έχω προσωπικά συμφέροντα ανήκω σε άλλο επαγγελματικό χώρο και οι μελλοντικές επαγγελματικές μου φιλοδοξίες για όσο κατοικώ σε αυτό το κράτος δεν περιλαμβάνουν την αστρολογία και αν θέλετε διαβάστε τις παρατηρήσεις μου καλοπροαίρετα.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω.......

Γνώμη μου λοιπόν είναι πως:
1. Όταν μια ομάδα ώριμων (ηλικιακά και θέλω να πιστεύω ότι κατά συνέπεια και πνευματικά/ψυχολογικά) σοβαρών επαγγελματιών συναντιέται για να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας επαγγελματικής ένωσης (καθώς και κάθε επαγγελματίας που ξεκινά κάτι νέο από την αρχή) πρέπει να έχει μαζί στη συνάντηση τους δικηγόρο και λογιστή/οικονομολόγο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα επάγγελμα που δεν είναι αναγνωρισμένο, στην ουσία δεν υπάρχει για το κράτος και αυτό σε μια χώρα σαν τη δική μας δημιουργεί τεράστια εμπόδια και η κίνηση για τη δημιουργία ένωσης είναι γεμάτη παγίδες από παντού. Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε αν όσα συζητάμε είναι εφικτά και με ποιόν τρόπο και μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει. Το πρώτο βήμα τους λοιπόν δεν έγινε σωστά. Τα προσωρινά δε καταστατικά (γραμμένα από Νομικούς) κατατίθενται επισήμως στο πρωτοδικείο (κι ας λέγονται προσωρινά) και αφού εγκριθούν γίνονται οι Γ.Σ. για τα περαιτέρω.

2. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι εφικτή η δημιουργία της ένωσης αυτής με κάποιον νόμιμο τρόπο. Αμέσως μετά οργανώνεις τα οικονομικοφοροτεχνικά. Η καυτή πατάτα πάντα στους συλλόγους/σωματεία καθώς και το κατ’ εξοχήν σημείο που χτυπούν πρώτο οι «εχθροί» είναι αυτό. Αν κρίνω από όσα γράφανε στο προσωρινό καταστατικό λάθος έγινε και σε αυτό. Με αυτά που αναφέρονται στο καταστατικό της ένωσης για τα οικονομικά και κυρίως για τα έσοδα ετοιμαστείτε για τα κανάλια σε λίγο καιρό (όχι για καλό). Αν πεθάνω εγώ που λατρεύω την Αστρολογία και σας τα αφήσω όλα κληρονομιά ετοιμαστείτε για πρωτοσέλιδα !! Αυτά παιδιά γίνονται με όρους, προϋποθέσεις και αυστηρές νομικές ρήτρες. Έπειτα, επαγγελματικός σύλλογο πάτε να φτιάξετε γιατί να δεχτείτε κληρονομιές; Τι είναι αυτά τα ευτράπελα;;; Από τα χιλιάδες μαύρα λεφτά που βγάζουν οι αστρολόγοι (γιατί οι περισσότεροι δεν δουλεύουν με μπλοκάκια όπως γνωρίζετε) δεν μπορούν να στηρίξουν το σύλλογο τους;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα συνεχίζω.......

4. Όταν ΟΛΑ είναι έτοιμα, νομότυπα, με εκλεγμένα όργανα που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τότε ανοίγεις και τη σελίδα και κάνεις το μπαμ στο χώρο. Με δεδομένο ότι πιστεύω και εγώ (όπως ο δικηγόρος στο διάλογο που διάβασα στην «Ουρανίτσα») ότι στη χώρα μας η Αστρολογία έχει λυσσαλέους εχθρούς με πρώτο και καλύτερο την εκκλησία κι όπως πολύ σωστά είπε και εκείνος εγώ το λέω πιο λαϊκά «δεν πας ξεβράκωτος στα αγγούρια» και εσείς/ αυτοί/ οι άλλοι –δε με νοιάζει ποιοι- αυτό κάνατε. Έπειτα, εγώ το Γαζή δεν τον ξέρω προσωπικά και δεν πιστεύω ότι ακούω από οποιονδήποτε αν πρόκειται για άτομο που δεν γνωρίζω και άρα δεν έχω ιδίαν άποψη. Στις φωτογραφίες τους που έχει τύχει να δω το ζεύγος απλώς δε τους γουστάρω. Δεν είναι το στυλάκι μου και δε θα πήγαινα για συνεδρία σε αυτούς. Εγώ είμαι άνθρωπος που «κόβει» φάτσες και αυτές οι φάτσες δε μου αρέσουν. Από την επιστολή του που διάβασα αυτές τις μέρες απλώς επιβεβαιώθηκα, το ένστικτο μου πάλι λειτούργησε (κι έλεγα κι εγώ αυτό το γλοιώδες στη φάτσα που να οφείλετε; ήταν από την πολύ θρησκεία και την παρέα με το παπαδαριό τελικά). Αν όμως είναι αλήθεια όσα αναφέρονται για αυτούς γιατί σκοτίζεστε οι άλλοι (η πλευρά που παρουσιάζεται ως σοβαρή, με άποψη και γνώμη); Δεν μάθατε ακόμα ότι τα παράσιτα τα αποβάλει σταδιακά με τον καιρό ο ίδιος ο οργανισμός (στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα/σύλλογος/ σωματείο) Αφού όπως κατάλαβα είστε η πλειοψηφική τάση γιατί μπαίνετε στο παιχνίδι του και λειτουργείται με το δικό του επίπεδο (βρίζετε και …. φωνασκείτε ); Να ξέρετε πως θα σας κερδίσει οπωσδήποτε γιατί σ’ αυτό το επίπεδο που κατεβήκατε αυτός ξέρει να παίζει πολύ καλά εσείς όχι. Επίσης αν έχει τους συμμάχους που υποψιαζόμαστε όλοι ότι έχει τότε κάνατε πολύ κακή αρχή. Αν τον αγνοούσατε εντελώς θα αναγκαζόταν να ανέβει στο δικό σας –αν υποθέσουμε ότι μπορεί- και θα τον κάνατε τραμπάλα !!Κι αν είχατε φροντίσει να κάνετε σωστά τις διαδικασίες δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί σε όργανο σας ο τύπος. Υπάρχουν και για αυτό ανάλογοι τρόποι και μηχανισμοί, έξυπνα παιδιά λέτε πως είστε….

5. Κι όλα έγιναν σωστά και ξεκινάτε…. (λέμε τώρα!)
Δυο είναι τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε στον κόσμο, στους «επιστήμονες», στην εκκλησία, στο κοινό γενικά που θα αντιμετωπίσετε με την κοινοποίηση της κίνησης σας και την έναρξη των εργασιών σας. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (τελικά); ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;
Αυτά τα έχετε λύσει; Εννοώ ως προς το κοινό γενικότερα γιατί όλοι όσοι αγαπάμε την Αστρολογία και τι είναι ξέρουμε και τι νιώθουμε ξέρουμε αλλά –εγώ τουλάχιστον- δεν μπορώ να δώσω ένα σοβαρό ορισμό ούτε για το ένα ερώτημα ούτε για το άλλο. Βέβαια ούτε και για την ψυχολογία έχω ακούσει κανέναν ορισμό που να με πείθει αλλά το ζήτημα ήταν να κατοχυρωθεί ως επιστήμη αφού κατοχυρώθηκε ότι και να λέω εγώ και άλλοι ….. Αν δεν έχετε λύσει αυτό το βασικό πως σκέφτεστε να ανοίξετε και σχολή; Να δίνετε πιστοποιήσεις; Από πού και ως που; Ως τι; Ποιοι και πως;

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια......

6. Και τώρα ερχόμαστε στα πολύ δύσκολα γιατί για μένα -αν όντως ήταν σοβαρή η σκέψη και η κίνηση για τη δημιουργία αυτής της ένωσης- το πιο εύκολο από όλα ήταν να απομονώσετε άτομα σαν το Γαζή.
Ποιος είναι αστρολόγος πράγματι; Ποιόν θα εγκρίνουμε ως μέλος στην ένωση; Σε αυτό δεν μπορώ να δώσω απάντηση βέβαια αφού δεν είμαι αστρολόγος και δεν ξέρω αστρολογία τόσο όσο να το κρίνω. Όμως θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο και αυστηρώς βλακώδες να θεωρηθούν αστρολόγοι όλοι όσοι δουλεύουν στις γραμμές. Μόνο εγώ ξέρω ότι η πλειοψηφία όσων δουλεύουν εκεί δεν ξέρουν ούτε τα 12 ζώδια με τη σειρά; Μόνο εγώ έχω ακούσει δημόσια (στην τηλεόραση) να παραδέχονται άτομα ότι δεν έχουν ιδέα από αστρολογία (καλά για τη χαρτομαντεία άσε να πάει στο διάολο) και δουλεύουν τον κόσμο; Το ότι θα στείλετε προσκλήσεις σε όλους δε σημαίνει ότι εντέλει όλοι θα ενταχθούν στον επαγγελματικό σύλλογο, αυτά (τα πως και τα γιατί) συζητούνται και λύνονται πλειοψηφικά στις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις και όχι δημόσια για να γίνεστε τελικά ρεζίλι. Κάντε 10 -20 – 30 συνελεύσεις, σκοτωθείτε, βριστείτε, αλλά ξεκαθαρίστε και οριστικοποιήστε πριν βγείτε δημόσια. Θα μου πεις, μα έχουμε χρόνο για όλα αυτά; Λυπάμαι αλλά πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα (επειδή ζούμε στην Ελλάδα, αλλού θα ήταν εύκολο) και αν πραγματικά θέλετε να μη σας αντιμετωπίζει ο κόσμος σα νούμερα και τσαρλατάνους θα πρέπει να διαθέσετε πάρα πολύ χρόνο και πολύ κόπο. Επίσης αφού αγαπάτε τόσο πολύ την Αστρολογία (εκτός από τους εαυτούς σας και τους λοιπούς συναδέλφους σας) αφιερωθείτε σ’ αυτήν και πιστέψτε με, θα σας γράψει η ιστορία αυτού του τόπου.

Ευχαριστώ και για το χρόνο σας και για τη φιλοξενία.

Ι.Η.

Υ.Γ. Βρε σεις, τώρα που τα ξαναδιαβάζω μου φαίνεται πολύ περίεργο τόσο απλά θέματα να πρέπει να τα επισημαίνεις σε ανθρώπους άνω των 40, επιχειρηματίες, μορφωμένους, κ.λ.π. Μήπως μας κάνατε πλάκα με όλη αυτήν την κίνηση και εγώ τσίμπησα; Μήπως έγινε όλο αυτό για να απομονωθεί αυτός ο Γαζής; Αυτός ο έρμος ο Μπαρδόπουλος που του έχει σύρει ο Γαζής «όσα σέρνει το σάρωμα» ποιος είναι; Δεν είπε και τίποτα φοβερό ο άνθρωπος οι άλλοι λέτε χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το "3"
Διαβάστε το μετά το "2" (και δεν είναι και ανάδρομος)

3. Ας πούμε ότι έγιναν σωστά τα πρώτα 2 βήματα. Ενημερώνετε σωστά και έγκυρα τους πάντες από τον χώρο αυτό κι όχι μόνο αυτούς που ξέρετε σίγουρα ότι είναι αστρολόγοι, ούτε μόνο αυτούς που ξέρουν αστρολογία, ούτε τους φίλους ή τους γνωστούς. Όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο της μεταφυσικής (όλοι αστρολόγοι δηλώνουν έτσι κι αλλιώς) αργότερα θα ξεκαθαρίσετε την ήρα από το στάχυ αλλά σ’ αυτό το βήμα πρέπει να γίνουν όλα νόμιμα και έγκυρα. Θέλετε να σας πω και τους τρόπους; Επειδή από ότι διάβασα υπήρξαν διαφωνίες και ως προς τον τρόπο που ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι (έλεος δηλαδή λες και είστε μωρά!) Στείλτε λοιπόν φαξ ή e-mail σε όλες τις εταιρίες; Ιδιοκτήτες; Επιχειρήσεις; (ούτε ξέρω τι είναι ακριβώς αυτά) που λειτουργούν τις γραμμές 9011. Ενημερώστε με τον ίδιο τρόπο ότι και όποιον κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ασχολείται με την Αστρολογία και επίσης σε όλα τα ανάλογα έντυπα (εκεί πληρώστε καταχώρηση) με αυτόν τον τρόπο έχετε βέβαια και τα αποδεικτικά της ενημέρωσης που κάνατε και όποιος θέλει ας πει πως δεν το ήξερε. Αυτά όλα γίνονται πριν ανοίξετε σελίδα και τα συζητάτε μεταξύ σας μόνο οι ενδιαφερόμενοι στις συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σας.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε.
Μείναμε έκπληκτοι με τους μακροσκελέστατους σχολιασμούς σου, που δείχνουν να έχεις ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα.
Συμφωνούμε στα περισσότερα που αναφέρεις, σε κάποια άλλα διαφωνούμε, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Η ανωνυμία σου μπορεί να παραπέμψει στο ότι σε γνωρίζουμε, ενώ και οι δύο ξέρουμε πως αυτό δεν συμβαίνει.
Μας κάνει εντύπωση που σχολίασες στο δικό μας μπλογκ να και είσαι καλοδεχούμενος, απλά θα μπορούσες να τα γράψεις στο φόρουμ του Συλλόγου, όπου και τους αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Σε ότι αφορά εμάς δεχόμαστε την κριτική σου σαν καλοπροαίρετη και έτσι μοιάζει, αλλά θα ήταν αδύνατο να μην απαντούσαμε στις προκλήσεις του Γαζή, διότι όσο χαμηλά κι αν διακρίνεις πως πέφτουμε, από τη μία δεν αγγίζουμε τον πάτο του, από την άλλη, επίτρεψέ μας μια ελάχιστη ικανοποίηση για όλο αυτό το παραλήρημα που κι εσύ διαβάζεις από μέρος του.
Οσον αφορά το Σύλλογο, εμείς δεν παρευρεθήκαμε (κάποιοι από εμάς καλέστηκαν, κάποιοι όχι) και συμφωνούμε με όσα λες, αλλά να ξεκαθαρίσουμε πως απευθύνονται στους εμπλεκόμενους και όχι σε εμάς.
Η συμμετοχή μας στο φόρουμ και μόνο, στάθηκε αρκετή για να βγάλει το μένος του ο Γαζής, φαντάσου να είμαστε και στο ίδιο τραπέζι!
Ο Γιάννης Ριζόπουλος ακόμα και αν δεν ήταν Υδροχόος, θα καταλάβαινε κάτι τόσο εξώφθαλμο όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται τη νοημοσύνη του, γι αυτό και έπραξε με λεβεντιά, διαχωρίζοντας τη θέση του.
Ο Γιάννης Μπαρδόπουλος δέχεται συνεχώς βολές από τον Γαζή, όπως δεκάδες άλλοι που αδυνατούν να παρακολουθήσουν το χάος του.
Φυσικά και χρειάζεται μια αναθεώρηση το καταστατικό και μία επιτροπή που θα πρέπει να περνάει από κόσκινο, τα μέλη που την εκπροσωπούν.
Κανείς δεν ξυνίζει το πρόσωπό του μπροστά σε μια σοβαρή κίνηση, αρκεί να είναι σοβαρή και να φαίνεται.

Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα παιδιά.
Ασχολούμαι επισταμένως με κάθε θέμα που με ενδιαφέρει πάρα πολύ όπως η Αστρολογία για αυτό και παρακολουθώ από όσο μπορώ πιο κοντά τις εξελίξεις. Όταν όμως πρόκειται να σχολιάσω κάτι θέλω να είναι ολοκληρωμένη σκέψη και χωρίς «κενά» και αυτό απαιτεί λίγο χώρο παραπάνω….

Σχετικά με την ανωνυμία τώρα. Διάλεξα να γράψω ως ανώνυμη γιατί και εγώ πιστεύω ότι μάλλον δεν γνωριζόμαστε οπότε ή σας γράψω το όνομα ή όχι δε θα σας πει κάτι αφού δεν ανήκω και στο χώρο. Επειδή όμως ενδέχεται να συμμετέχουν εδώ κάποιοι τους όποιους έχω κατά το παρελθόν γνωρίσει τυχαία ή έχω μιλήσει ή κανένας αστρολόγος που έχω κάνει συνεδρία για αυτό έβαλα τα αρχικά μου γιατί είναι χαρακτηριστικά και γιατί όποιος με ξέρει και χωρίς να δει τα αρχικά μου ξέρει πως γράφω και πως μιλάω.

Να μη σας κάνει εντύπωση που σχολίασα εδώ. Θα μπορούσε να είναι και στης Ουρανίτσας, είχα σκεφτεί ένα από τα δυο επειδή κι εκεί και εδώ γίνεται κουβέντα για το θέμα. Κατά τη γνώμη μου σε όλες τις διαδικτυακές γωνιές που ασχολούνται με την Αστρολογία θα έπρεπε να συζητιέται το θέμα. Στο φόρουμ του συλλόγου θα πρέπει να γραφτώ ως μέλος για να γράψω και δε τους κάνω αυτή τη χάρη γιατί είναι γελοίοι. Όταν γίνουν σοβαροί μπορεί και να τους πω τη γνώμη μου. Άλλωστε ήδη 2 άτομα (ο Μέλλος και ο Βασίλης) τους έχουν κάνει σοβαρότατες επισημάνσεις από ότι διάβασα και δεν πήρανε χαμπάρι συνεχίζουνε να ονειρεύονται τη….. «μεγάλη ιδέα» στη μύτη τους μπροστά δεν κοιτάνε.
Αν μπω εκεί, θα τα γράψω πολύ χοντρά άστο καλύτερα….

Τώρα, από την ταχύτητα στη σκέψη και τη δακτυλογράφηση πρόσεξα πως στο μισό κείμενο χρησιμοποιώ άλλο πρόσωπο και στο υπόλοιπο δεύτερο πληθυντικό. Αυτό κατά λάθος έγινε, δεν απευθύνομαι σε εσάς βέβαια αλλά πιστεύω ότι και κάποιοι από αυτό το 7 μελές διαβάσανε όσα έγραψα.

Για το Γαζή τι να πω άλλο, είπαμε η φάτσα τα λέει όλα καθώς και το μαλλί της Γενοβέφας με τη στέκα !!! Για μένα οι θρησκείες, οι εκκλησίες/τζαμιά/κ.λ.π. καθώς όσοι τους εκπροσωπούν και τους πιστεύουν και υποστηρίζουν είναι μουσειακά κομμάτια πλέον. Αυτό που δε μ’ αρέσει καθόλου -και έχω προσέξει ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται έντονη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση από μερικούς αστρολόγους- είναι ότι προσπαθούν να συνδέσουν καλά και ντε τους συμβολισμούς στην αστρολογία (γιατί η αστρολογία αυτό είναι κυρίως συμβολισμός) με τους συμβολισμούς στη γλώσσα της θρησκείας. Για αυτό και πιστεύω ότι το ζήτημα του Γαζή δεν είναι μονοδιάστατο ούτε προσωπικό εντελώς.

Αυτά τα ….. «λίγα» πάλι για τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Ιουλία (για να μην υπάρχει θέμα ούτε σε αυτό)._

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα Ιουλία.
Τελικά εκεί που αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν κι άλλοι σαν τους Δημήτρη Μέλλο, τον Σωκράτη Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Ριζόπουλο, τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, που διαβλέπουν κάτι, έρχεσαι εσύ να μας δώσεις ελπίδα.
Ευχαριστούμε για την τοποθέτησή σου, ήσουν σαφέστατη και ευτυχώς που δεν γνωρίζεις τι άλλα εξακολουθεί να πράττει ο Γαζής, γιατί θα είχες φρίξει.
Οπως τον έκοψες και ακόμα τρισχειρότερα...

magika de spell είπε...

Λοιπόν, κι αφού κάναμε και τις "συστάσεις" θα σας πω και την .... πλήρη αλήθεια γιατί δεν αντέχω να κρατάω "ψέματα" με τίποτα πάνω από 1-2 ώρες!!

Είχα φτιάξει ένα λογαριασμό blogger και εγώ κάποτε με πολύ κόπο γιατί είμαι σαν "τυφλή" με το internet και βήμα βήμα, ψάξε ψάξε, βρήκα την άκρη και τον έφτιαξα και μ' αυτόν μπαίνω και στου Παπαδολιά.

Έλα ντε όμως που χθες που ήθελα να γράψω έχω ξεχάσει ΟΛΑ τα βήματα που είχα κάνει και τι πρέπει να πατήσω και τι κωδικούς είχα βάλει και άντε να τα ξανάβρισκα!!

Σήμερα που βρήκα την άκρη μπαίνω με τον κωδικό και το ψευδώνυμο μου.

Αυτά

Ιουλία

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Εμείς χαιρόμαστε ιδιαιτέρως Ιουλία, που βρήκες τους κωδικούς, γιατί φαίνονται οι παραθέσεις σου σε άλλα blogs εδώ και αρκετό καιρό και αποδεικνύεται πως είσαι αυτή που υποστηρίζεις και όχι οποισδήποτε άλλος.
Μας αρέσει ιδιαιτέρως το στυλ σου, γιατί δυστυχώς οι δημόσιες σχέσεις και τα μικροσυμφέροντα που αναπτύσσονται στο χώρο, δεν αφήνουν τους περισσότερους εμπλεκόμενους σ' αυτόν να πουν τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.
Γι αυτό πολλοί, άλλα σκέφτονται μέσα τους και άλλα γράφουν και λένε προς τα έξω. Τους εμποδίζουν επίσης όπως σωστά επισημαίνεις, να δουν πράγματα προφανή.
Επίσης αφήνουν τους επιτήδειους που λυμαίνονται τόσα χρόνια το χώρο να προσπαθούν να το παίξουν ποιοτικοί αστρολόγοι και μάλιστα τους έχουν κι από κοντά, μη χάσουν το "κελεπούρι".
Νομίζουμε ότι άνθρωποι όπως εσύ που τα λες "χύμα" και επί της ουσίας, προσφέρουν στην αστρολογία τόσα πολλά, όσο 10 σύλλογοι μαζί.

vossinakis είπε...

παιδιά, sorry αλλα όσοι ασχολούνται με την αστρολογία, γραφικά σούργελα είναι. Δεν ειναι δυνατόν να τα πιστεύετε ολα αυτά. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ασχολείστε με μια αρρώστια του Μεσαίωνα,

Laplace είπε...

Vossinakis Andreas Καλησπερα..
κ ποιος το λεει αυτο?
τσουβαλιαζεις κ ειναι ασχημο αυτο..

vossinakis είπε...

http://www.badastronomy.com/bad/misc/astrology.html

Μια ιστοσελίδα που απομυθοποιεί πολλά πράγματα (και την αστρολογία φυσικά). Εαν βεβαια επιθυμείτε να αυτοπαραμυθιάζεστε πιστεύοντας στην αστρολογία δικαίωμα σας. Το κακό είναι οτι παρασύρεται αθωος και αφελής κόσμος μαζι σας με τραγικά, μερικές φορές, αποτελέσματα

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κ. Βοσινάκη,
Μπορείτε και έχετε την ευχέρεια να μην διαβάζετε αστρολογικά μπλογκς.
Εχετε κάθε δικαίωμα, όπως κι εμείς που τα διατηρούμε.
Σεβαστή η άποψή σας, αλλά αυτός ο μηδενισμός, μας προκαλούσε πάντα μια αποστροφή.

Φιλικά.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΗΔΗ,

Που προσεγγίζει αυτό που θέλει να ξεδιπλώσει ο κ. Βοσινάκης.
Παρακαλώ τα σχόλιά σας εκεί και λάβετε υπ' όψιν σας πως ο μεγάλος αστρονόμος ΚΕΠΛΕΡ θα σας μάλωνε τώρα με όλη αυτή την απαξίωση, διότι αν δεν το γνωρίζετε ο ΚΕΠΛΕΡ υπήρξε μέγας αστρολόγος και για πολλά έτη, αστρολόγος του βασιλιά.

magika de spell είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλικότατη (!!) υποδοχή σας.
Δεν ήξερα ότι είμαι τόσο δημοφιλής στο διαδίκτυο, το αντίθετο πίστευα !!

magika de spell είπε...

Τοποθετούμε εδώ
1. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερων ότι στο blog σας συμμετέχει πολύ ενεργά ο Σωκράτης (αν δεν είναι και δικό του που είναι το πιθανότερο)
2. Γιατί μου αφαιρέθηκε ο λόγος από το myhoroscope αφού με απέκλεισαν πρώτα για να μη μπορώ και να απαντήσω.

Τοποθετήθηκα στη σελίδα με το ψευδώνυμο ενός άλλου μέλους που είναι ξαδέλφη μου και χρησιμοποιώ το κωδικό της (ionio) γιατί οι δικοί μου είναι απενεργοποιημένοι. Γιατί είναι απενεργοποιημένοι; Θα αναφερθώ στη συνέχεια.
Με κατηγόρησε ως ψεύτρα όταν είπα ότι γνωρίζει πως χρησιμοποιώ τον κωδικό της.
Επειδή λοιπόν ο Σωκράτης έχει επιλεκτική μνήμη από την οποία σβήνονται οι συμπεριφορές του που θεωρεί ότι τον θίγουν ή τον εξευτελίζουν θα τον βοηθήσω εγώ να θυμηθεί.
Πρωτομπήκα στη σελίδα του ως magikadespell, μετά από λίγους μήνες μου έκανε ο ίδιος πρόταση να ενταχθώ στους editors και αμέσως μου ζήτησε και τηλέφωνο επικοινωνίας για τα θέματα της ομάδας. Μου φάνηκε λογικό και του έδωσα ένα τηλέφωνο το οποίο όμως χρησιμοποιούσε για να μου την πέφτει ενώ καμία φορά δε συζητήθηκε τίποτα που να έχει σχέση με την ομάδα.
Επειδή ο τρόπος του μου φάνηκε εντελώς παρανοϊκός κι επειδή και αυτά που μου έλεγε δε μου πολυάρεσαν βγήκα από την ομάδα του με δική μου απόφαση.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες συνεχίστηκαν για κάποιο διάστημα και συμμετείχα πλέον συνειδητά στο παιχνιδάκι του επειδή ήθελα να διαπιστώσω αν όντως έκανα καλά που βγήκα από την ομάδα αυτή, αν όντως έκρινα σωστά ότι ο τύπος είναι «ελαφρώς» φευγάτος. Και αφού το ζητούμενο ήταν μάλλον το γκομενικό του έκανα και την ερωτευμένη για να δούμε ως που θα το πάει. Δεν το πήγε πουθενά. Στο τέλος επειδή με κούρασε όλο αυτό του έριξα και ένα βρίσιμο καλό με όλα όσα πίστευα για αυτόν και τέλειωσε το παραμύθι. Χαζολογήματα και ερωτοτροπίες μέσω τηλεφώνου και internet κάνει προφανώς και τίποτα άλλο. Επιβεβαιώθηκα λοιπόν ότι και η κρίση μου και η απόφαση μου να μη συμμετέχω στην ομάδα του ήταν σωστές.
Εντωμεταξύ όμως, στο διάστημα που παιζόταν αυτή η ιστορία ήξερε από εμένα την ίδια ότι στο site έχει γραφτεί και η ξαδέλφη μου η Αλεξάνδρα (είχαμε κουβέντα για αυτό) με τον κωδικό ionio. Στην πορεία του είχα ζητήσει να ξαναενεργοποιήσει το λογαριασμό magikadespell για να μην μπαίνω με της ξαδέλφης μου.
Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από τα παραπάνω και όποιος πιστεύει ότι λέω ψέματα να μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για να αποδείξει το δίκιο του -αν νομίζει πως έχει- όχι όμως με υποκρισία και τακτικές αποκλεισμού. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο ούτε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Αυτό που σίγουρα δεν είμαι είναι ψεύτρα. Το ψέμα, η τρέλα και η υποκρισία περισσεύουν στους περισσότερους ανάμεσα σε άλλους και σε αυτόν. Εμένα επιτρέψτε μου να κρατήσω μόνο την τρέλα.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κατά σύμπτωση, 1 λεπτό πριν δω το σχόλιό σου, διάβαζα στο "my horoscope" ένα τμήμα από αυτή τη διένεξη στην ενότητα που αναφέρεται στο σύλλογο αστρολόγων.

Ξεκινάς το σχόλιό σου ως εξής:

"Γιατί είναι ηλίου φαεινότερων ότι στο blog σας συμμετέχει πολύ ενεργά ο Σωκράτης (αν δεν είναι και δικό του που είναι το πιθανότερο)"

Έχω μεγάλο "κόλλημα" με το θέμα της ακριβολογίας.
Ο Σωκράτης Παπαγεωργίου έχει ΕΝΑ (1) και ΜΟΝΑΔΙΚΟ σχόλιο στο blog αυτό και μάλιστα αυτό έγινε πριν λίγες ημέρες. Πώς εσύ το βλέπεις αυτό ως "πολλή ενεργή συμμετοχή", θα πρέπει να μας το εξηγήσεις.

Στο σχόλιο σου ότι πιθανότατα του ανήκει το blog, θα σε διαβεβαιώσω πως αυτό δε συμβαίνει καθόλου και πως δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ τον Σωκράτη Παπαγεωργίου. Ένα δικό μας μέλος του μίλησε στο τηλέφωνο (από διαμεσολάβηση άλλου ατόμου) μόλις προχτές και αυτό ήταν όλο κι όλο.
Στα αστρολογικά fora δε συχνάζουμε, λόγω κυρίως της έλλειψης χρόνου, οπότε δεν έχουμε και ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιο από αυτά.
Κάποιοι από εμάς μάλιστα απείχαν συνειδητά για πολλά χρόνια από τα δρώμενα του χώρου ακριβώς γιατί δεν τους άρεσε και επομένως απέχουμε από κάθε είδους διαπλοκή.
Μας ενοχλεί ιδιαιτέρως η σύνδεση με οποιονδήποτε άλλον, όχι γιατί υποτιμούμε κανέναν, αλλά γιατί είναι φανερό πως έχουμε το προσωπικό μας στυλ που δε μοιάζει (καλώς ή κακώς) με κανενός άλλου στον αστρολογικό χώρο.
Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την Ουσία της αστρολογίας και τη στάση μας απέναντί της και όχι μόνο με το στυλ γραφής και το ύφος.

Αυτά για να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη και η αλήθεια όταν καταστρατηγείται εύκολα και αβασάνιστα. Για τα υπόλοιπα επιφυλασσόμαστε...

alterrizo είπε...

Με αφορμή τα όσα αναφέρει η αγαπητή "ανώνυμη" Ιουλία, ως μέλος της επταμελούς νοιώθω την ανάγκη να διευκρινήσω τα εξής:

1) Η πρώτη συνέλευση έγινε με την παρουσία δικηγόρου, η οποία και υπέδειξε τις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν σε σχέση με το καταστατικό.

Επίσης πρότεινε την ίδρυση ενός κερδοσκοπικού σωματείου, λόγω της ενισχυμένης παρεμβατικής δυνατότητας του.

Όσο για το καταστατικό που αναρτήθηκε ως πρόταση της επταμελούς, είναι μια επεξεργασμένη μορφή του καταστατικού της Ιταλικής ομοσπονδίας (CIDA).
Κανείς δεν είπε ότι είναι τέλειο και ούτε συμφωνούν όλα τα μέλη της επταμελούς με τις διατάξεις του.
Η πρόθεση μας είναι να εντοπιστούν οι αδυναμίες του και να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. Ήδη ο κ Παπαδολιάς έφερε προς συζήτηση ένα άλλο καταστατικό.

2) Ο χαρακτήρας της "Ένωσης" δεν είναι (ακόμη) καθόλου διασαφηνισμένος σε σχέση με το αυστηρά "επαγγελματικό" η όχι πλαίσιο της.
Υπάρχουν ποικίλες απόψεις, που συζητώνται και όλα είναι ανοιχτά.

Η δική μου θέση είναι ότι αρχικά δεν πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.
Ωστόσο όλοι πρέπει να κληθούν να τηρήσουν ένα θεμελιώδη κώδικα δεοντολογίας, που θα κινείται στην κατεύθυνση του σεβασμού του κοινού, της Αστρολογίας και όσων ασχολούνται με αυτήν. Αυτό είναι για μένα το μόνο κριτήριο ισότιμης ένταξης στην "Ένωση" κι όποιοι στη συνέχεια δεν το τηρήσουν, απλά δεν θα μπορούν να παραμείνουν μέλη της.

3)Πολλά από όσα προτείνει η επισημαίνει η Ιουλία (και όχι μόνο)είναι σε γνώση της επιτροπής που όμως, να σημειώσω είναι αναγκασμένη να κινείται με βραδείς ρυθμούς.

Διαφωνώ βέβαια στην "εν κρυπτώ" διαδικασία, που αφήνεται να εννοηθεί ότι θα διασφάλιζε τη λειτουργικότητα του εγχειρήματος. Πολλοί το έπραξαν στο παρελθόν, ουδείς όμως δικαιώθηκε. Τέτοιες κινήσεις γίνονται κυρίως από ...εκκολαπτόμενους προέδρους και δεν στοχεύουν παρά μόνον στο "καπέλωμα" του χώρου. Ανάλογα σωματεία-σφραγίδες υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Πιστεύω ότι μόνον ο ανοιχτός δημόσιος διάλογος μπορεί να αποκαλύψει προθέσεις και να άρει τις-δικαιολογημένες-επιφυλάξεις εκείνων που πραγματικά νοιάζονται για την Αστρολογία (και όχι μόνο για το "μαγαζάκι" η τα συμφέροντα τους).
Κι ένας τέτοιος διάλογος θέλει χρόνο και καλή προαίρεση μέχρι να αποδώσει.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Γ Ριζόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Για Αστρο-συμμορίτες:

Αφού είδατε λοιπόν την κουβέντα στο φόρουμ του myhoroscope είδατε ότι με κατηγορεί πως ότι λέω σχετικά με τη χρησιμοποίηση του κωδικού μου είναι «απολύτως ψευδές» (μ’ αρέσει που το υπογραμμίζει και με bold, από θάρρος καθόλου από θράσος μπόλικο). Λοιπόν δεν είναι καθόλου «ψευδές» και να φροντίσει να θυμάται καλύτερα.
Ο μόνος λόγος που έγραψα εδώ είναι γιατί δεν είχα άλλο βήμα και δεν χαρίζομαι σε κανέναν που με κατηγορεί άδικα (κι όχι μόνο για αυτό) ζώντας μέσα στις ψευδαισθήσεις και τις φαντασιώσεις του.
Δεν είπα με βεβαιότητα ότι του ανήκει το blog, το υπέθεσα κι αφού λέτε πως δεν είναι έτσι δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω. Σε κάθε περίπτωση πάντως σας ευχαριστώ που δεν σβήσατε το σχόλιο μου και με αφήσατε να απαντήσω σ’ αυτό που ήθελα και δεν έχω άλλο λόγο να ασχοληθώ με αυτόν τον κύριο ξανά τον οποίο ούτε εγώ έχω γνωρίσει και από το λίγο που τον έμαθα δε θέλω να τον γνωρίσω περισσότερο.


Ιουλία

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Ριζόπουλο:
Κύριε Ριζόπουλε, το γεγονός ότι απαντάτε σε μένα προσωπικά (ή μάλλον και σε μένα) με χαροποιεί γιατί με κάνει να πιστεύω ότι λάβατε υπόψη κάποιες από τις επισημάνσεις μου θεωρώντας τις καλοπροαίρετες και για αυτό απαντάτε.
Πράγματι έτσι είναι. Εντάξει, είμαι λίγο απότομη, το ξέρω αυτό και μέσα στο διαδίκτυο που ο άλλος δε βλέπει την έκφραση σου και δε σε ξέρει μπορεί ο τρόπος μου να παρεξηγηθεί.
Δε θα έπαιρνα καθόλου θέση στο ζήτημα της δημιουργίας συλλόγου/σωματείου/οργάνωσης/κ.λ.π. αν δεν έβλεπα μέσα στο φόρουμ που λειτούργησε αρχικά τις δικές σας έντονες αντιδράσεις για θέματα οφθαλμοφανή. Και αφού είδα ότι υπήρχαν αντιδράσεις εκ των έσω (γιατί δεν ήταν μόνο οι δικές σας) θέλησα να υποστηρίξω αυτήν την υγιή τάση της υπό δημιουργία ομάδας με τον τρόπο μου και επειδή δεν ανήκω στο χώρο της αστρολογίας (με οποιαδήποτε ιδιότητα) δε θα μπορούσε να μου πει κανείς εμένα πως εξυπηρετώ συμφέροντα και ομάδες.

1. Για το νούμερο ένα που αναφέρεστε: Εντάξει, είπε τη γνώμη του ο δικηγόρος. Αυτός μίλησε τεχνοκρατικά. Δεν είναι σε θέση (γιατί δεν ασχολείται και δεν είναι ο επαγγελματικός του χώρος αυτός) να ξέρει πως θα αντιδράσει ο υπόλοιπος κόσμος σε μια κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την Αστρολογία. Ένα θέμα που η Ελληνική κοινωνία λατρεύει να μισεί και να βρίζει, ας είναι καλά η θεοκρατία που έχουμε. Σ’ αυτό πρέπει νομίζω να είστε λίγο πιο προσεκτικοί, στην «εικόνα» σας δηλαδή και σ’ αυτά που υπονοεί. Λάθος επίσης είναι να χρησιμοποιήσετε σαν «φόρμα» καταστατικό συλλόγου άλλης χώρας αφού η κάθε χώρα έχει δική της νομοθεσία.

2. Δεν μπορώ να «ανακατευτώ» εδώ. Σας εύχομαι μόνο καλό κουράγιο και δύναμη γιατί όσο απλά ακούγονται τόσο και ακόμα περισσότερο δύσκολο είναι να καταλήξετε σε αποφάσεις πάνω σ’ αυτά τα θέματα.

3. Και εγώ είμαι υπέρ του ανοιχτού διαλόγου για τέτοιου είδους θέματα αλλά ειδικότερα όταν υπάρχουν και κακές προθέσεις και ύποπτες διαθέσεις μερικών είναι ο μόνος τρόπος να αποκαλύπτονται αυτός. Πόσο θα τα καταφέρετε όμως όλοι σας να μη σκοτωθείτε εντελώς στο τέλος δεν ξέρω. Ελπίζω όλα να πάνε κατ’ ευχήν στο τέλος και αυτό που θα δημιουργηθεί να είναι κάτι σοβαρό που να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον αυτούς που ασχολούνται τόσο υπεύθυνα με την αστρολογία όπως εσείς και δυστυχώς εγώ δεν τους ήξερα μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Ως προς το χρόνο που απαιτεί το εγχείρημα αυτό εγώ δε θα είχα πρόβλημα όσο καιρό και να πάρει προκειμένου να προκύψει κάτι που δε θα μας ρεζιλεύει σα χώρα στον τομέα της Αστρολογίας και θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τους «εχθρούς» της.

Τέλος, (σαν συνέχεια της τοποθέτησης μου στο myhoroscope στην οποία αντιδράσατε) να σας διευκρινίσω ότι έχουμε ακριβώς τις ίδιες απόψεις για τη χώρα που ζούμε ως προς το οικονομικοπολιτικό της σύστημα. Το ζήτημα όμως είναι πως θα επιβιώσουμε εδώ, σαν επαγγελματίες, σαν άτομα ή σαν εταιρείες νόμιμα και χωρίς προβλήματα που θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν όσοι μας εχθρεύονται ή μας ανταγωνίζονται (το σύλλογο Αστρολογίας στην προκειμένη περίπτωση και τους αστρολόγους) . Και ναι, με τη λογική του δοσίλογου του 1944 λειτουργεί ακόμα ο Έλληνας. Ειδικότερα δε οι Έλληνες που είναι αυτοκόλλητοι με την εκκλησία δεδομένου ότι κάποιες νοοτροπίες πάνε πακέτο.

Εν αναμονή των νέων εξελίξεων λοιπόν και από μένα την ευχή μου να έχετε όλοι όσοι προσπαθείτε. (πιάνει η ευχή μου, μη το γελάτε!)

Ιουλία