Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Εφημερίδα Ποντίκι σε clopy paste από simmoria.blogspot


Το είδαμε κι αυτό με τον Ανάδρομο Ερμή, στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» της Πέμπτης 21 Μαίου 2009.
Αφιέρωμα στη Eurovision με τον δικό μας τίτλο!
Ενας τίτλος που όπως θα δείτε κι εσείς, μπορεί να μη μας δίνει το βραβείο ευρεσιτεχνίας, αλλά δεν είναι καθόλου συνηθισμένος, ώστε να πει κανείς ότι τυχαία επανεμφανίστηκε στον τύπο.

Ανέπτυξε λοιπόν ο αρθρογράφος της εν λόγω εφημερίδας το άρθρο, βάση του τίτλου και του νοήματος φυσικά, κλέβοντας άκομψα και σαφώς την ιδέα από εμάς (και συγκεκριμένα από τον Θανάση Ματσώτα), την οποία σκεφτήκαμε στις 17/5 και όλα ωραία και καλά.

Το «Ποντίκι» είναι μια εφημερίδα που δέχεται αναδημοσιεύσεις από πάρα πολλά blogs και άλλα έντυπα μέσα.
Μόνο που όσοι το κάνουν, δεν ξεχνούν να το αναφέρουν.
Στη δική μας περίπτωση, υποστήριξαν μεν το άρθρο μας, το έκλεψαν δε.

Μάλλον με το σκεπτικό του αριθμού αναγνωστών ενός blog, σκέφτηκαν ποιος θα το δει και αν το δει τι θα κάνει.
Το λαγωνικό του blog μας όμως που διατηρεί και ένα σημαντικό δικό του blog με τίτλο «Oυρανίτσα οφιούχος»http://ouranitsa.blogspot.com/ ανακάλυψε αμέσως το άρθρο το οποίο έχουμε στα χέρια μας.

Και ερωτούμε:Ποιοί νομίζουν πως είναι όλοι όσοι κλέβουν ιδέες άλλων και τις παρουσιάζουν σαν δικές τους;
Ακόμα και αν κάτι που διαβάζουμε κάπου μας εμπνέει (και είναι φυσικό), αν δεν έχουμε την ικανότητα να το αναπτύξουμε και να το αναδείξουμε με κάποιο άλλο τρόπο, η έμπνευση αλλάζει όνομα και λέγεται εξαπάτηση.

Πέρα από τις κινήσεις που έγιναν από εμάς προς την εφημερίδα, απευθυνόμαστε προς τους εκλεκτούς δημοσιογράφους που διαβάζουν εναγωνίως στα blogs ακολουθώντας την τελευταία δημοσιογραφική μόδα και ψάχνοντας το «διαφορετικό» στα επικοινωνιακά δρώμενα, λέγοντάς τους πως είναι άλλο η αναδημοσίευση με όνομα δικαιούχου και άλλο η δημοσίευση με όνομα κλεπτούχου.

Σαν παράδειγμα αναφέρουμε το δημοσιογραφικό blog της εκπομπής του Alpha http://studioa-blog.blogspot.com/. που από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκαν σε εμάς σεβόμενοι την δημιουργία του άλλου, πράττοντας δεοντολογικά και έντιμα.

Αυτά για να μη νομίζουν πως επειδή έχουμε ένα χόμπυ, είμαστε τυχάρπαστοι, αλλά και αδιάφοροι για τα ευτράπελα που ξαμολάνε.

6 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα..
οχι μονο οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι,αλλα γενικοτερα,νομιζουν οτι εχουν να κανουν με τιποτα κοχωλους,με τιποτα λαμογια,με τιποτα προβατα,δεν ξερω και εγω τι...

ας προσεχουν λοιπον γιατι αναυτοι εχουν μια γνωριμια,εμεις μπορει να εχουμε 11...

υπαρχουν κ πιο πονηροι απο αυτους,να το εχουν παντα στο πισω μερος του μυαλου τους..

και την πουστια κανενας δεν την αγαπησε..ποσο μαλλον τον πουστη(σε συμπεριφορα,το διευκρινιζω γιατι ολοι ψαχνονται για τσαμπουκα)

καλο ΣΚ

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Καλησπέρα!!
Συμφωνώ με την ανάρτησή σας.Σε κάθε τομέα που σου κλέβουν κάτι απο τη δική σου σκέψη,δημιουργία και την "κοτσάρουν" σαν δική τους είναι απελπιστικά μικρόψυχο και δειλό..Μου συνέβη σε σχολή συμφοιτήτρια να δηλώσει ίδιο θέμα με μένα για την πτυχιακή εργασία-που μέρες πρίν της είπα την σκέψη μου(χωρίς να ξέρω τον χαρακτήρα της-μια απλή συζήτηση στη στάση μια μέρα πριν τη δήλωση θέματος στην καθηγήτρια)..μίλησα μπροστά στο αμφιθέατρο για όλη αυτή τη σκηνή..και η καθηγήτρια δέχτηκε εμένα να οργανώσω την έρευνα αυτή.Καλό απόγευμα,φιλιά***

korinoskilo είπε...

ιιιιιιιιι!!!!!!!!!
ντροπηηηηη!!!!!
και μαλιστα απο το ποντικι!!!!

μαλλον φοβουντε μην τους κλεψετε την θεση :ρρρρρρρ
και τωρα εν μεσω κρισης που να βρουν δουλεια?

παντως πολλοι πρεπει να σοθικαν με τα μπλοκς..... περνουν μια ιδεα απο εδω μια απο κει μια απο παρα περα..... νααααα σου το κειμενο!!!

ντροπη!!

Γιώτα είπε...

Επειδή έτυχε να είμαι κι εγώ παρούσα στη σύλληψη της ιδέας, συμφωνώ πως ο τίτλος αυτός δεν είναι συνηθισμένος, αλλά χρειάζεται και ιδιαίτερο συνειρμό.
Είναι πολύ τρανταχτό για να είναι σύμπτωση, αλλά είμαι περίεργη τι θα σας απαντήσουν.
Φυσικά σύμπτωση δεν είναι και αν δει κάποιος και τα 2 άρθρα είναι πολύ τραβηγμένο.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

μια φακα υπαρχει παντου,αλλα τα μεταμοντερνα ποντικια το φτυσιμο το καταλαβαινουν σαν ευλογημενη καταιγιδα,σε εποχες ανομβριας.Στερεψαν οι πρωτοτυπες ιδεες τους,απο μισθοφορους κοντυλοφορους και ψαχνουν στο μελλον των εφημεριδων,τα ιστολογια...

καψοραχη είπε...

Καλημερα αστροπαιδα!
μου την δινει και μονο που το ακουω!γενικα σιχαινομαι τα ημιτασιον πραγματα,προτιμω το κενο παρα την απομιμηση ποσο μαλλον την μιμηση!!!!!
το ποντικι το διαβαζω χρονια τωρα,μου εκανε πολυ μα πολυ κακη εντυπωση αυτο που λετε!
καλη συνεχεια.....