Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ανάδρομος Ερμής - Μάιος 2009


Ο Ερμής θα ακολουθήσει ανάδρομη πορεία στις 7/5 από την 1η μοίρα των Διδύμων, ως τις 30/5, που θα φτάσει στις 22 μοίρες του Ταύρου.
Από 7 έως 13/5 θα βρίσκεται στους Διδύμους, ένα ζώδιο που παρά την ανάδρομη κίνηση, ευνοεί την επικοινωνία και τη δράση.

Από τις 14/5 θα κινηθεί στο 3ο δεκαήμερο του Ταύρου, όπου θα υπάρξει αργοπορία σε θέματα που εκκρεμούν, πείσμα και επιμονή που δεν ενδείκνυνται για καμία οικονομική και συναισθηματική επιδίωξη, ειδικότερα για Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους του 3ου δεκαήμερου, όπου οι επαναπροσεγγίσεις χρειάζονται μικροσκόπιο.

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, είναι σημαντική και χρειάζεται να την εκλάβουμε σωστά προς δικό μας όφελος.
Ο ανάδρομος Ερμής - όπως και όλες οι διελεύσεις ειδικά στις ανάδρομες πορείες - έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης.
Φέρνει στην επιφάνεια κάποιες αφημένες εσωτερικές πτυχές του εαυτού μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τις λειτουργήσουμε.
Σε καθημερινό επίπεδο θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε κάτι σημαντικό στην αναδρομη πορεία του.
Θα ήταν καλύτερα να μην υπογράψουμε μια συμφωνία, να μην αρχίσουμε μια καινούργια συνεργασία, να μην αγοράσουμε ένα μεταφορικό μέσο, να μην πάρουμε μία απόφαση για τη σχέση μας, διότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση αργότερα να μετανιώσουμε.
Δηλαδή να δούμε ότι η συμφωνία ήταν ασύμφορη, η συνεργασία να διακοπεί με αναπάντεχο τρόπο, το μεταφορικό μέσο να παρουσιάσει μέσα στο εξάμηνο κάποιο πρόβλημα που θα μας ταλαιπωρήσει, ή η απόφασή μας για τη σχέση να μην ήταν σωστή, λόγω ανεπαρκών στοιχείων.
Σε βαθύτερο επίπεδο όμως, η ανάδρομη πορεία του Ερμή, είναι σημαντική και χρήσιμη, διότι μας αναγκάζει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, να σκεφτούμε τις ανάγκες μας, να δούμε τους προβληματισμούς μας, να αναλογιστούμε κάποια υπαρξιακά μας θέματα.
Παρατηρείστε τις μέρες αυτές πως είμαστε πιο ανήσυχοι, δίνοντας έμφαση στους τομείς που μας απασχολούν.
Παρατηρείστε πώς ενεργοποιούμαστε περισσότερο με ανάδρομο Ερμή και συλλογιζόμαστε πιο ώριμα τους προβληματισμούς μας.
Το μυστικό είναι να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα με την ανάδρομη κίνησή του, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.
Οπως ο Κρόνος που έρχεται να δώσει μαθήματα, έτσι και ο ανάδρομος Ερμής, τσεκάρει κατά κάποιον τρόπο τη σκέψη μας σε σχέση με το μέσα μας.
Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν καλύτερα με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή και σε αυτές τις διελεύσεις κάνουν θαύματα.
Εκείνοι που λειτουργούν καλύτερα είναι όσοι έχουν δυνατές όψεις στο ωροσκόπιο (με Ποσειδώνα, Ουρανό και Πλούτωνα) αλλά και όσοι γεννήθηκαν με ανάδρομο Ερμή.

Ο ανάδρομος Ερμής, φέρνει στο προσκήνιο σχέσεις από το παρελθόν, ή μαθαίνουμε ειδήσεις από τους γύρω μας που μας εκπλήσουν.
Παρασκήνιο και πλάνη χρειάζονται ιδιαίτερα αναπτυγμένη λογική.
Παρατηρήστε το, ανάλογα βέβαια και σε ποιον οίκο του ωροσκοπίου διελαύνει!
Σίγουρα ισχύουν οι καθυστερήσεις, η ασυνεννοησία, οι διαπληκτισμοί και μία γενικότερη κατάσταση αναβλητικότητας, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα εκλάβουμε ως γεγονότα για να λειτουργήσουμε ψύχραιμα τουλάχσιτον στην περίοδο αυτή.
Ο ανάδρομος Ερμής μας δίνει μοναδικές ευκαιρίες.
Να κοιτάξουμε τον εαυτό μας βαθύτερα, να ακονίσουμε τη σκέψη μας και να τεστάρουμε την υπομονή και τη συγκρότησή μας.

14 σχόλια:

καψοραχη είπε...

Ολα τα ειχα στην ζωη τωρα τελευταια στριμοκωλα να τωρα και ο αναδρομος να μου παρει τα πομολα απο τις πορτες!!!
και αντε εγω να βαλω φρενο σε αποφασεις(!!!)και ενεργειες(!!!) ας πουμε οτι μπορω....αυτοι που αποφασιζουν για μενα χωρις εμενα τι θα κανουν μου λετε???
αχ!αναδρομε και σπασικλα Ερμη!

Laplace είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laplace είπε...

καλημερες ξανα!
βρε παιδια ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ποτε επιτελους θα ερθουν? :P :P
ενα παραπονεμενο γκρινιαρικο ψαρακι :)

gogo-girl είπε...

Αλήθεια, με ανάδρομο Ερμή θα πουλάγατε ένα παλιό σπίτι ή ένα αυτοκίνητο σαράβαλο που θέλετε να ξεφορτωθείτε; (πουλάγατε είπα, όχι πετάγατε ή χαρίζατε ;-) )

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Go-go girl Καλημέρα.

Θα πούλαγα ένα παλιό αυτοκίνητο με ανάδρομο Ερμή, ανάλογα τις όψεις του με τον δικό μου και τον οίκο που διελαύνει.
Νομίζω πως είναι γενικότερα μια ευκαιρία η τέτοιου είδους απαλλαγή με ανάδρομο Ερμή.
Αν βέβαια μετανιώσεις για την κίνηση, ή βρεις αργότερα μια καλύτερη περίπτωση εξαρτάται από τις δικές σου όψεις.
Πάντως με ανάδρομο Ερμή αγόρασα το αυτοκίνητό μου και σε έκλειψη και σε 6 μήνες στην ενεργοποίηση αυτής, χάλασε ο εγκέφαλος και με άφησε ξημερώματα στη Μαραθώνος.
Ολα σχετικά και συνθετικά είναι.
Θέλει και λίγη διαίσθηση.

Laplace,

Ο Μάιος και η πανσέληνος για την οποία θα γράψουμε ευνοεί τα ψαράκια.
Εσύ υπομονή γιατί είσαι 3ο δεκαήμερο και έχεις όψη Κρόνου - Ουρανού.

καψοραχη είπε...

και εγω αστροπαιδο?????????
στο πηγαδι κατουρησα?????ε?????

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καψοράχηηηηηηηηηηηηη!!!
τι θες παιδί μου εσύ?
Ούτε αυτοκίνητο θα πουλήσεις, ούτε θα προβείς σε καμία άλλη κίνηση μέχρι το τέλος του μήνα.
Χαλαρά, σεμνά και ταπεινά, που λέει και ο Τζονάκος.
Αν αποφασίζει κάποιος για σένα, πχ οι τράπεζες γιατί δεν φαντάζομαι κάτι άλλο για σένα, πάλι χαλαρά, σε ότι εκκρεμεί γενικότερα!!
Οχι κινήσεις τώρα.

καψοραχη είπε...

καλα ντε....μια κουβεντα ειπαμε!!!!

Γιωτα είπε...

Χαλαρα, σεμνα και ταπεινα....το ειπε ο Tzonakos και λεω να το ακολουθησω και γω για πρωτη φορα. Το χαλαρα ,ενταξει, το ψιλοκατεχω, το ταπεινα να το παλεψω[λεμε τωρα], αυτο το σεμνα ειναι που με χαλαει....

issallos είπε...

χαχαχχαα!!! Τωρα καταλαβα γιατι βρηκαν σπασμενες τις περισσοτερρες αρχαιες Ερμες στην αγορα των Αθηνων !!!! Πολυ αναδρομος αυτος ο Ερμης !!!
Το θελει το σπασιμο του κεφαλιου του μου φαινεται !!!!

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Κατατοπιστικά και πολύ κατανοητά βρίσκω τα άρθρα σας παιδιά! :-) Ναι αν και γνωρίζω για την αναδρομικότητα αυτή και ήδη την αισθάνομαι, προσπαθώ να βάλω στην άκρη τις πιέσεις για να πάρω αποφάσεις τώρα (και μάλιστα μερικές απο αυτές αφορούν την εύρεση δουλειάς) αλλά δε ξέρω μέχρι πότε θα τα καταφέρω!!
Ταιριάζει και η ατάκα του Τζονάκου που βάλατε.
Είναι που κρατάει πολύ αυτός ο ανάδρομος βρε...Ερμή. Ολόκληρο μήνα! Να δούμε τι θα μάθουμε

soula είπε...

εξομολογησεις ευνοουνται με αναδρομο ερμη?εγω σκορπιος με ωροσκοπο υδροχοο και το αλλο ατομο τοξοτης.να δωδς κατι να ασχολειται κ να επεξεργαζεται.

Laplace είπε...

κερατωσες τον ανδρα σου σουλα?

soula είπε...

βασικα δεν ειμαι παντρεμενη απλα πριν μερικουσ μηνες εγινε μια παρεξηγηση με εναν φιλο και αναρωτιεμαι αν ειναι καταλληλη ημερα να του πω πως λυπαμαι για την συμπεριφορα μου και να το συζητησουμε.