Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Επιστολή του 19χρονου φονιά - μαθητή στου Ρέντη.

Ο 19 χρονος που τελικά δεν έζησε, άφησε την ακόλουθη επιστολή, ενώ είχε ανοίξει σελίδα στο διαδίκτυο, την 1η Απριλίου και δυστυχώς δεν ήταν πρωτιαπριλιάτικο αστείο.
Στο προφίλ της συγκεκριμένης σελίδας, με τίτλο "death salvation", αναφέρονται όσα και στο σημείωμα.
Στο status του είχε γράψει «θα πεθάνετε όλοι».
Επίσης στην ένδειξη «mood» της υπηρεσίας εμφανίζεται να δηλώνει εξοργισμένος, απαισιόδοξος, απογοητευμένος, θυμωμένος. Το τελευταίο μήνυμα ήταν «εξοργισμένος».

Ολόκληρο το μήνυμα:

«Δεν έχω πλεον λόγο να συνεχίσω να ζώ. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γαμ...νες ζωές σας.
Πριν πεθάνω θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε.
Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ότι έχετε ιερό.
Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Οποιοσδήπωτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια. Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντήσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται.
» Για τους περισσότερους απο εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος... Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρέων. Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου. Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελλεεινή και τρισάθλια ζωή σας - σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του...
» Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου. Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ότι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα.»


Αξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η είσοδος στην ιστοσελίδα "death salvation", στο συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόταν από τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "Free your Hate" (Απελευθέρωσε το μίσος σου) του συγκροτήματος "KMFDM". Πρόκειται για ένα γερμανικό συγκρότημα industrial rock, του οποίου η ονομασία "KMFDM" προκύπτει από τα αρχικά της γερμανικής φράσης «Kein Mehrheit Fur Die Mitleid», που στα ελληνικά σημαίνει «κανένας οίκτος για την πλειοψηφία».

Τραγούδια του ίδιου συγκροτήματος φιλοξενούσε στο δικτυακό του τόπο και ο "Έρικ Χάρις", ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στο λύκειο του Κόλουμπάιν το 1999.

Αλλά και ο "Πέκα Ερικ Αουβίνεν" δράστης της επίθεσης σε σχολείο της πόλης Τουουσούλα της Ν. Φιλανδίας, το Νοέμβριο του 2007, φαίνεται ότι είχε μία προτίμηση στο συγκεκριμένο συγκρότημα.
Σύμφωνα με την USA Today o 18χρονος Φινλανδός είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ακουγόταν το τραγούδι "Stray Bullet" των KMFDM.

Πηγή http://www.in.gr/

Εσείς πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος ήταν ψυχολογικά στα καλά του?
Ποιο ήταν τελικά το παράπονό του?
Αυτό με τα μουσικά κομμάτια δεν είναι αξιοπερίεργο?

Η μουσική που ακούμε επιδρά ή καθορίζει τον χαρακτήρα μας, ή ο χαρακτήρας μας καθορίζει τη μουσική που επιλέγουμε?

Κι όμως αυτοί, είναι συνάνθρωποί μας....

15 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερες

το παιδι δυστυχως δεν ηταν στα καλα του..
δηλαδη αν μας απορριπτουν αντι να προσπαθησουμε να βελτιωθουμε κ να γινουμε αποδεκτοι ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που θα μας εκτιμησουν,εμεις τα παραταμε κ εκτος αυτου θελουμε να παρουμε κ αλλους μαζι μας?

λκ εγω ακουω βιαιη μουσικη αλλα δεν βγηκα να καθαρισω κοσμο :P

δυστυχως ειναι πολλα τα κρουσματα κ τιποτα δεν ειναι τυχαιο..

η απαξιωση του θεσμου της οικογενειας,η παγκοσμιοποίηση,τα οικονομικα προβληματα μας εφθασαν εδω...

καψοραχη είπε...

τοση μοναξια...τοση απελπισια...τοσο σκοταδι σε μια ψυχη...τοσο μαυρο στο μυαλο ενος νεου ανθρωπου που κανονικα θα επρεπε να οργανωνεται,να ονειρευεται,να ερωτευεται,να μορφωνεται,να διασκεδαζει,να γελα,να καλαμπουριζει,να παλευει για εναν καλυτερο κοσμο(ναι σε αυτην την ηλικια ΠΡΕΠΕΙ να το πιστευεις αυτο).
Σε τι αδιεξοδο παλευε μονο του,τι σκεφτοταν τις νυχτες κοιτοντας το ταβανι,πιο χαδι ηθελε και δεν του δοθηκε ποτε,ποιος γιατρος επρεπε να σκυψει απο πανω του και δεν καλεσθηκε ποτε....
χιλιαδες ερωτησεις και δυστηχως αναπαντητες,τρεμω σκεπτομενη ποσα τετοια ατομα κυκλοφορουν διπλα στο δικο μου παιδι,διπλα μας και δεν το ξερουμε. Ειναι σκληρος ο κοσμος πια για τα παιδια...πολυ σκληρος!
Οσοι εχουμε ας αφησουμε για λιγο καριερες,περιουσιες,χρεη που μας κυνηγουν,διαφορα αλλα σκατοπραγματα εγωιστικα και ας αφουγκραστουμε λιγο την ψυχουλα τους! αλλα και οσοι δεν εχετε τα παιδια τα δικα μας κοιταξτε,και αν δειτε κατι προλαβετε,ενημερωστε μας!

Skouliki είπε...

αν ο καθε απογοητευμενος εβγαινε να σκοτωσει ολοι φονιαδες θα ειμασταν τωρα
το οτι ειναι ακομα παιδι δεν με κανει να τον λυπαμαι ισα ισα που θα επρεπε να εχει παραπανω ορεξη και θαρρος αλλα οπως ειπε ο λαπλας δεν ηταν ..

Dirty Thirty είπε...

Το ότι ήταν διαταραγμένος ψυχολογικά είναι αναμφισβήτητο.
Πιστεύω πως η απόρριψη από την κοπέλα που ερωτεύτηκε ήταν το τελειωτικό πλήγμα και το ουσιαστικό βήμα προς το τέλος.
Πολύ οργή και απελπισία χωρίς διέξοδο.
Αλλά στην καμία, τέτοια παράνοια να δικαιολογηθεί.. Στην καμία όμως.
Με τη μουσική υπάρχει ένα θέμα.
Εχετε παρατηρήσει πως ανάλογα με τη διάθεσή μας επιλέγουμε μουσική?
Αυτό είναι κομμάτι του χαρακτήρα μας και η εκάστοτε μουσική επιλογή του δίνει επιβεβαίωση.
Καλό ξημέρωμα...............

ypnos είπε...

"Η μουσική που ακούμε επιδρά ή καθορίζει τον χαρακτήρα μας, ή ο χαρακτήρας μας καθορίζει τη μουσική που επιλέγουμε?"

Αγοραζω αυτο το παπουτσι επειδη μου ειναι ανετο ή επειδη ειναι της μοδας?

Ολα ειναι θεμα επιλογης και θεμα χαρακτηρα.

Ενας ανηλικος, αδυναμος και εγωκεντρικος χαρακτηρας σιγουρα θα "επηρεαστει" απο αυτο που επιλεγει να ακουσει ή επιλεγουν αλλοι για αυτον να ακουσει, και παλι ομως σε πολυ μικρο βαθμο.
Συνηθως βρισκουν ενα ακατονητο για τους υπολοιπους τροπο ωστε να μεταφερουν την ψυχικη τους ασταθεια σε στιχους ή μελωδιες αλλαζοντας εντελως το μηνυμα ενος τραγουδιου ή συγκροτηματος.

Ακομα και σε αυτη την κατηγορια ανθρωπων (οι οποιοι δεν ειναι τοσο λιγοι οσο φανταζομαστε!), που ειναι φανταζομαι και ο "στοχος" της ερωτησης αυτης, οι παρεκτροπες δεν ειναι τοσο συχνες ή εντονες. Ο εφηβος θα προλαβει να βαλει μυαλο, θα λαβει το ανελεητο χαστουκι της ζωης και θα ξυπνησει απο την ζαλη.
Ειναι παντως σοκαριστικο που αυτη η κατηγορια "εγκληματων-ανθρωπων" ακουμπησε την χωρα μας και μαλιστα δεν εχει καμμια σχεση με την γενικοτερη κριση (οικονομικη, θεσμων κτλ).

Συστηνω ανεπιφυλακτα το ντοκυμαντερ (δεν ειναι ολα βαρετα!) "Paradise Lost" των κυριων Berlinger και Sinofski. Ακρως επικαιρο.

καψοραχη είπε...

Για να μην παρεξηγηθω δεν θελω να δικαιολογησω κανεναν αλλωστε ποια ειμαι εγω για να κανω κατι τετοιο!
μιλησα σαν μανα αλλα και σαν ανθρωπος που ειδε κατι τοσο φρικαλεο να πλησιαζει το δικο της παιδι αλλα και το καθε παιδι!
Μηπως με μεγαλυτερη προσοχη εμεις οι γονεις αυτα τα προλαβαινουμε?δεν ξερω...

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα εχω γράψει πριν απο ακριβώς 2 χρόνια ΕΔΩ τον Απρίλη 2007
και ΕΔΩ τον Νοέμβριο 2007...

Διαβάστε παρακαλώ.

tzonakos

καψοραχη είπε...

Τζονακο ανοιγεις μεγαλο θεμα!
εγω προσωπικα που δεν ημουν ποτε κατα της καταστολης (καμερες παρακολουθησης και αλλα τετοια φρουτα)αλλα υπερ της προληψης θα ελεγα να κοιταξουμε ολοι πρωτα μεσα στα σπιτια μας και πως μεγαλωνουμε εμεις τα δικα μας παιδια! ας κοιταξουμε την παιδεια μας που εχει γινει παραναλωμα των κυβερνοντων,των δημοσιων,και των κομματων! Την παιδεια και μιλωντας για παιδεια δεν εννοω μονο την μορφωση αλλα την κουλτουρα και τον πολιτισμο την ξεκινας απο την κοιλια της μανα σου!το πρωτο μαθημα δεν γινεται σε θρανιο αλλα σε σπιτικο τραπεζι που γυρω καθεται η οικογενεια και συζητα..δεν επιβαλει,δεν διατασει,δεν τρομοκρατει...απλα συζητα!και κερδιζει τοσα!η ψυχικη ισσοροπια ενος ατομου ξεκιναει απο την σχεση με τους γονεις και με το σπιτι!δεν κερδιζεται πουθενα αλλου! και αυτο το εχουμε αφησει πισω προ καιρου!ειμαστε πολυασχολοι και δεν προκανουμε!

zoyzoy είπε...

Σίγουρα ήταν άτομο "προβληματικό" το λέει και μόνος του είχε αποκομίσει στη ζωή του μόνο την απόρριψη.Δεν γεννιέται όμως ένας άνθρωπος ψυχοπαθής οι συγκυρίες τον κάνουν και η αντιμετώπισή του από τους άλλους.Πρέπει να'χεις γερές βάσεις για να σταθείς και ν'αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής και σίγουρα στράφηκε προς λάθος πρότυπα. Η εκδίκηση που'χε μέσα από κάπου πήγαζε δεν τον δικαιολογώ για την αποτρόπαια πράξη του αλλά δικάζω τον τρόπο που μεγάλωσε και βίωσε αυτή την απόρριψη ώστε να βγάλει τόσο μίσος.
Η μουσική μας εκφράζει οι στίχοι πολλές φορές αποτυπώνουν λόγια που θέλουμε να πούμε και ασφαλώς μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά ανάλογα με την ψυχική μας διάθεση,και ειδικά στην περίοδο της εφηβείας που είναι μεταβατική για τον καθένα.

καψοραχη είπε...

επειδη γλωσσα λανθανουσα ΔΕΝ λεει παντα την αληθεια και στην βιασυνη μου απανω γραφω διαφορα παλαβα στο πιο πανω σχολιο μου απλα ηθελα να πω οτι δεν ημουν ποτε ΥΠΕΡ της καταστολης......εβαλα ομως ενα χοντρο χοντρο ΚΑΤΑ και αλλοιωθηκε το συμπαν!!! αυτα....με το συμπαθειο!
η λωλοκαψοραχη

Γιωτα είπε...

Επειδη η δουλεια μου εχει να κανει με παιδια και τα τελεταια δεκα χρονια εχουν δει πολλα τα ματια και εχουν ακουσει αλλα τοσα τα αυτια μου, θα συμφωνησω με οσα γραφει η αγαπητη καψοραχη. Οι γονεις,πλεον,αδιαφορουν για τα παιδια τους.Νομιζουν οτι η αποστολη τους τελειωνει οταν εξασφαλιζουν τα υλικα αγαθα και τα χρηματικα ποσα που απαιτουνται για μια ανετη διαβιωση.Μοιραια, ξεχνανε να ασχοληθουν ουσιαστικα με τα παιδια τους και να τα γνωρισουν.Δεν υπαρχει πια οικογενειακο τραπεζι.Ολα ειναι τοσο γρηγορα και τοσο αυτοματα.Δεν υπαρχει πια συζητηση και επαφη ψυχης.Τα παιδια μεγαλωνουν μακρια απο την οικογενειακη εστια.Δυστυχως.

Astrocat είπε...

Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα ψυχολογικής διαταραχής στο παιδί αυτό, συνδυασμένη όμως με διάφορα θέματα.
Εκείνο που δεν αντέχω σε τέτοιους πρβληματικούς ανθρώπους, είναι η ζήλεια, ο φθόνος και η οργή γιια τα κεκτημένα των άλλων.
Παρόλο που νιώθω θλίψη για αυτούς, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο ΒΑΣΑΝΟ από το ψυχολογικό αδιέξοδο.
Καλυτερα που έφυγε, αλλά δυστυχώς έφυγε πολύ άσχημα και για όσους πιστεύουν στην μεταθάνατον ζωή, ο δρόμος που ακολουθεί, θα είναι δύσκολος.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

YpNOS,

Καλώς ήρθες.

ΚΑΨΟΧΡΑΧΗ,

Μάνα μητέρα μανούλα μαμά...
Γεια σου ρε τρελοκομείο.

Παιδιά,

Πολλά πολλά φιλιά.

tzonakos είπε...

Δεν ξερω, δεν άκουσα δεν έμαθα τίποτα για την οικογενειακή κατάσταση του παιδιού που σάλταρε.
Σίγουρα ειχε φορτώσει απο διάφορα και του βγήκαν ετσι και αυτο δεν ειναι καλό σημάδι οχι μόνο για οσα συνέβησαν αλλα και για το οτι το θέμα διαφημίστηκε δεόντως απο τα τρομολάγνα κανάλια της τιβι και φοβάμαι μήπως παραδειγματιστούν και άλλοι και μετά έχουμε τίποτα κάμερες στα σχολεία και αστυνόμευση των πάντων επειδη όλοι θα θεωρηθούμε δυνάμει ένοχοι, ικανοί για το απόλυτο κακό.
Ευχαριστώ που διάβασες τα προ 2 ετών δημοσιευμένα μου θέματα αγαπητή Καψορράχη.

Καλη σας μερα και καλή εβδομάδα.

amalia είπε...

το ότι ήταν προβληματικός ήταν...δεν χωρά συζήτηση, κατ΄αρχήν μη τα φορτώνουμε όλα στους γονείς (όχι ότι έχετε άδικο και δεν υπάρχουν οι πολυάσχολοι ή οι αδιάφοροι γονείς) πρίν 10 ημέρες κατά τύχη και με αφορμή το περιστατικό της Γερμανίας παρακολούθησα στο σκάι, ντοκιμαντέρ για τον "χειρότερο" τέτοιο δράστη (27 άτομα έφαγε) σε σχολείο των ΗΠΑ, ιαπωνέζικης καταγωγής και απο εύπορη οικογένεια.
Η δικαιολογία των όσων έκανε ήταν και πάλι η έλειψη στοργής, αγάπης, μπλαμπλαμπλα...
Όσοι μίλησαν για εκείνον απο μαμά-μπαμπά-δάσκαλοι-παππούς-συμμαθητές κλπ. είπαν πως όλα αυτά ήταν στο κεφάλι του και μόνο...
ο τύπος έπασχε απο επιλεκτική σιωπή (δεν γούσταρε να μιλά όχι δεν μπορούσε), αριστούχος με υποτροφίες και δε συμμαζέυεται...
Μπορώ και γώ να βγώ ότι μου έλειψε η αγάπη και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, το θέμα είναι πως άντε πια να δικαιολογήσουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Άλλο τι λέμε και άλλο τι ισχύει, αν κρίνω πως δεν έχω καλούς γονείς επειδή δε μου πήραν το νέο κινητό π.χ. αυτο δεν είναι δικαιολογία για να βγώ να θερίσω κόσμο.