Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η απάντηση στο κουίζ...


Η λύση του αινίγματος είναι η εμφανιζόμενη!
Καλομοίρα Σαράντη.


Ο λόγος που παρατέθηκαν οι όψεις της, είναι για να δούμε πρώτον πως χωρίς οικοθεσία δεν είναι δυνατόν να έχουμε μία εμπεριστατωμένη άποψη για ένα ωροσκόπιο, δεύτερον για να εκτιμηθούν συνθετικά οι όψεις ενός ωροσκοπίου, οι οποίες έχουν τη δική τους ερμηνεία και ισχύ από μόνες τους.
Τρίτον, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τους πιθανούς σχηματισμούς, τις μοίρες των πλανητών και το νόημα της καθεμίας καθώς και τα ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, ο Ερμής της γνωστής σε όλους Καλομοίρας, είναι πλουσιοπάροχος, αλλά η ίδια θεωρείται ένας «μαιντανός» που μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να εκφραστεί στα Ελληνικά.
Ο Ερμής αυτός, μπορεί να διευκολύνεται επικοινωνιακά και καλλιτεχνικά, αλλά δεν είναι αρκετό αυτό, ώστε να δώσει μια περαιτέρω ορμή.
Η Καλομοίρα είναι ικανή, συνεπής, επικοινωνιακή, αλλά λείπει κάτι που χρειάζεται πολλή μελέτη για να φανεί, αν κάποιος δεν γνωρίζει το πρόσωπο.

Η ημερομηνία γέννησής της είναι 31/1/1985 και τώρα που κάποιος θα το μελετήσει, θα ψάξει να βρει με άλλο μάτι τι είναι αυτό που ταυτίζεται με εκείνη.
Αν δούμε πως ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος είναι ο Ηλιος σε τρίγωνο με τη Σελήνη, θα είναι αυτό που της δίνει τόση ευχέρεια να εμφανίζεται παντού και να γίνετε τόσο δημοφιλής?
Γιατί η όψη του Ερμή σε ακριβέστατο εξάγωνο με Αφροδίτη, Αρη και Κρόνο, και σύνοδο με Δία δεν της χάρισε την οξύνοια που υπόσχεται;
Τι λείπει από το ωροσκόπιο αυτό, ώστε ο Ερμής να αποκτήσει μια πιο διανοητική υπόσταση;

Οι όψεις όμως που παρατέθηκαν μόνες τους, κάποιοι από εσάς τις εκτιμήσατε δεόντως.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα και πάντα πρέπει να ακολουθούν τα επόμενα και να υπάρχει γνώση αυτών.
Δηλαδή οι όψεις είναι σημαντικές από μόνες τους.
Για να εμπεριστατωθούν όμως και να υπάρξει μια ερμηνεία, πρέπει να ενταχθούν στο σύνολο.

Η προσπάθεια αυτή μιας τόσο γενικής ανάλυσης, είναι για να δούμε κάποια κομμάτια της αστρολογικής ερμηνείας και τον τρόπο που ερμηνεύουμε.

Ευχαριστούμε εδώ τον 3hronos που κατάλαβε το νόημα και ίσως ακολουθήσουν κι άλλα κουίζ με ώρες γέννησης αυτή τη φορά.

ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στη ZoyZoy και στον Prince Oliver, και
ΕΥΓΕ στο gogo - girl και στον La Pelle Noir που πέρα από την όποια μέθοδο χρησιμοποίησαν για να τη βρουν, έδωσαν μια συγκροτημένη ανάλυση.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον Ερμή παρατηρώ οτι βρισκεται στην Απόλυτη έξαρση του Αρη, στα όρια του Κρόνου αλλά και στο Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου... ο δε Δίας στον Αιγόκερω ειναι πτωτικός και επίσης, ανάλογα με την ωρα γέννησης ο Ερμής έχει πατησει στην 29η (αναιρετική) μοίρα. Αντιγράφω για το Ερμής = Αρης/Κρόνος: Κανείς δεν φαίνεται να προσέχει αυτά που προσπαθείς να κάνεις ή να πεις - δυσκολία να επικοινωνήσεις και να εκφράσεις παράπονα - ένα θύμα δειλίας. Ο Δίας απλώς διογκώνει και όντως, είναι γνωστή για τη "σπαστή" γλώσσα της, δηλαδή από το μειονέκτημα βγήκε όφελος κάτι σύνηθες άλλωστε με τους performers. Ενδεχομένως η Σελήνη κάνει 135άρα με τη σύνοδο Ερμή - Δία και αυτή η "μουλωχτή" και σίγουρα ζόρικη όψη αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί ο Ερμής είναι κυβερνήτης της.
Πάντως με την ώρα που δώσατε ο Ηλιος δεν είναι του Μεσουρανήματος αλλά του Ωροσκόπου...

gogo-girl

καψοραχη είπε...

αστο καλο σας! με λαχταρησατε!
διαβασα και εγω γυναικα που δεν τραγουδαει καλα αλλα δεν βαζει γλωσσα μεσα και ειναι και...κορμαρα(χι χι!) και ειπα Ωχ! για μενα λενε!
συγνωμη παιδια που ειμαι αλλου για αλλου αλλα εχω διαθεση παιχνιδιαρικη σημερα! (ειδικα μετα τον καυγα που ειχα στησει πριν απο ωρα στο γραφειο)
φιλια πολλα και μαζι σας ...μαθαινω και εγω!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Gogo - girl!!

Κατ' αρχήν Καλώς ήρθες και καλώς να μείνεις.
Πολλά ευχαριστούμε για την χιουμοριστική διάθεση και τις υποδείξεις που είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

ΚΑΨΟΡΑΧΗ!!!!!!!!
Εσύ είσαι γάτα στο να αναγνωρίζεις πρόσωπα.
Βλέπε Κλιντ Ηστγουντ!!!

zoyzoy είπε...

Ευχαριστώ παιδιά αλλά και'γω νέα στην ατραπό της αστρολογίας! Χρειάζεται χρόνος και μελέτη αρκετή για να βγάλεις ένα σωστό χάρτη με μια ματιά δεν μπορείς παρά πρόχειρες εκτιμήσεις να κάνεις.