Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Καραμανλής - Παπανδρέου - Προεκλογικό πανηγύρι με ξινισμένο κρασί.


Βρισκόμαστε σε προεκλογικό παραλήρημα και η ένταση είναι μεγάλη, ακόμη κι αν δεν μπορεί να συνηδειτοποιηθεί στο μέγεθός της, λόγω των καθημερινών αντιξοοτήτων που φυτρώνουν ραγδαία, σαν χορταράκια στη βροχή.

Σήμερα λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα ζητήσει επισήμως προσφυγή στις κάλπες.
Η συνέντευξη θα δοθεί το μεσημέρι σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στο Ζάππειο Μέγαρο και θα ζητήσει εκλογές «εδώ και τώρα», επισημαίνοντας ότι μόνο ο λαός μπορεί πλέον να σταματήσει την καταστροφική πορεία που ακολουθεί η χώρα.

Νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής θα καταγγείλλει τη στάση του ΠΑΣΟΚ και θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα εσωστρέφειας στη ΝΔ.

Δηλαδή μια απ’ όλα, ούτε καν χωρίς κρεμμύδι και τζατζίκι αυτή τη φορά, έτσι για να ξεμποχιάσει λίγο ο τόπος.
Οι εκλογές είναι πολύ δύσκολο να έρθουν σε αυτές τις κατακεραυνοβολημένες αστρολογικά εποχές που κατακεραυνώνουν και τα ωροσκόπια των δύο πρωταγωνιστών, αλλά και τα ωροσκόπια της ίδρυσης των κομμάτων που εκπροσωπούν.

Μέσα σε αυτή τη δυσκολία λοιπόν, οι κυβερνώντες προσπαθούν άχαρα, άκομψα και ανελέητα με όλα τα στερητικά άλφα, να κερδίσουν χρόνο με την προσδοκία να καλυτερέψει η εικόνα τους, πόσο "photoshop" άραγε μπορεί να κάνει όμορφη μια στρουθοκάμηλο;

Από την άλλη η αντιπολίτευση βιάζεται να κυβερνήσει, υποσχόμενη πως θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο φορώντας απελπισμένο και παράλληλα ευαισθητοποιημένο ύφος, που συνταιριάζεται φυσικά με το μεγαλύτερο μέρος του λαού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η τετραετία ΔΕΝ θα εξαντληθεί κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι.
Ειδικά μετά τον Σεπτέμβη του 2010 που ο Κρόνος θα κατσικωθεί πάνω από το στέμμα της ΝΔ και θα της πιέζει το στρογγυλό της κεφάλι, (η ΝΔ είναι Ζυγός) και έπειτα θα τετραγωνίσει και τον Κρόνο της, καλύτερα να έχει παραδώσει τα όπλα, ώστε να μην αξιωθεί να βιώσει κι αυτό το πατατράκ.
Την ίδια περίοδο ο Κρόνος θα είναι και σε σύνοδο με τον Κρόνο του Παπανδρέου τετράγωνο με τον Ουρανό του, αντίθεση με τη Σελήνη του, πολύ μελαγχολικό το ποτηράκι κρασί που θα πίνει.
Η γεύση του δε, είναι ξινή από τώρα, που ήδη Κρόνος και Ουρανός τετραγωνίζουν τον Ηλιο του.

Οσο για τον «ικανό» πρωθυπουργό μας αυτή την περίοδο που έχει ξεκινήσει μήνες πριν, βιώνει το Γολγοθά της ανημποριάς του να σηκώσει το βάρος του σταυρού, με τον Ηλιο του στην Παρθένο σε σύνοδο με τον διελαύνοντα Κρόνο και σε αντίθεση με τον Ουρανό.

Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή, πέφτοντας στη μαύρη τρύπα ενός αδιέξοδου, που οι διαστάσεις του είναι χαοτικές.

Μα καλά δεν υπάρχουν κάποιοι άλλοι να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους;
Φυσικά υπάρχουν και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα κι αν δεν επιτευχθεί μία κοινή αποδεκτή συμφωνία κι αν δεν εισακουστούν άλλες φωνές λαμβάνοντας σοβαρά υπ΄όψιν τα νοήματά τους, αυτό το πανηγύρι θα πάρει τη μορφή μακάβριας τελετής, όπου ο δήμιος λαός θα αποκεφαλίζει με ηδυπάθεια τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας των υποκριτών και των αναίσχυντων, προς κάθαρση και συμμόρφωση.
simmoria.blogspot.com




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία δοσμένη η περιγραφή (όπως συνηθίζετε) και συμφωνώ απολύτως με την περίπτωση του να ακουστούν οι απόψεις κάποιων επιφανών ανθρώπων, δοκιμασμένων και επιτυχημένων πολιτικών, ανθρώπων των γραμμάτων, καλλιτεχνών και όλου του φάσματος που τέλος πάντων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια στοχευμένη πορεία, αξιόλογη και αξιοπρεπή.

καψοραχη είπε...

παλι να πω ευχαριστω για τις αναρτησεις σου! συμφωνω με τους προβληματισμους σου,χθες παρακολουθουσα λιγο τα νεα και αισθανθηκα οτι εχανα τα λογικα μου με αυτα που ακουγα. Η συζητηση ειχε να κανει με τα επισοδεια του λιμανιου,δεν θα σταθω στο γεγονος,θα πω μονο οτι ο μεν κυβερνητικος αντιπροσωπος ελεγε οτι τα χημικα ειναι αμυνα(!!) ο δε εκπροσωπος της αξιωματικης αντιπολιτευσης ελεγε οτι μολις εφτασε εκει ο Παπανδρεου επρεπε να ριξουν τις ασπιδες του και τα οπλα τα ΜΑΤ και ο επικεφαλης να παει να χαιρετισει τον Γιωργακη!!!!!!(μετα ας συνεχιζαν)
δηλαδη με λιγα λογια οτι του φανει του λολοστεφανη! ΕΛΕΟΣ!
ναι υπαρχουν πολλοι που θα μπορουσαν να βοηθησουν σε αυτην την κατηφορα! φοβουνται ομως να ασχοληθουν με την πολιτικη! ΛΕΡΩΝΕΙ και ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ!

tzonakos είπε...

Εξαιρετικό θέμα.
Προσωπικά και χωρίς να μπορώ να εξηγώ αστρολογικά πραγματα, αισθάνομαι οτι "πιάνω" την αύρα πάνω απο τα κόμματα αλλα και τους ηγέτες τους.
Αυτη δεν ειναι οτι καλύτερο και πετυχημένος ο χαρακτηρισμός "ξυνισμένο" που δίνετε εσείς. Ετσι το αισθάνομαι.
Φρεσκάδα απουσιάζει, το κατι άλλο που θα έφερνε το Πασοκ δνε ενθουσιάζει κιόλας μα ειναι μια μικρούλα ελπίδα.
Η ΝΔ πιστεύω οτι για πάνω απο ενα χρόνο ακόμα θα μας πρήξει προσπαθώντας και η ίδια να ορθοποδήσει καθώς οι τριγμοί κάθε τόσο εντός της την κάνουν να πανικοβάλλεται και την ίδια στιγμή ψάχνεται να δείξει καλό πρόσωπο προς τα έξω !
Δεν ξέρω αν συμφωνούν τα άστρα αλλα αυτη την εποχή δεν βλέπω να υπάρχει και κάποιος αξιόλογος "καταλληλότερος" στον ορίζοντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου αν δεν ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως θα κερδίσει, δεν θα ζήταγε εκλογές.
Το θέμα είναι αν τις κερδίσει, θα κυβερνήσει όπως ποθούμε?