Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Απονομή ΟΣΚΑΡ 22/2/2009.




Η ταινία του "Danny Boyle", "Slumdog Millionaire" σάρωσε στα 81α Οσκαρ καθώς αναδείχθηκε νικήτρια σε οκτώ κατηγορίες.

Βραβείο της καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου, καλύτερης φωτογραφίας, ήχου, μοντάζ, πρωτότυπης μουσικής και τραγουδιού για το "Jai Ho", ενώ ο «Danny Boyle» τιμήθηκε με το Οσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη.

Ο «Sean Penn» και η «Kate Winslet» κέρδισαν τα Οσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου και Α’ γυναικείου αντίστοιχα για τις ερμηνείες τους στις ταινίες "Milk" και "The Reader".

Είναι η δεύτερη φορά βράβευσης για τον Sean Penn, με την πρώτη να πραγματοποιείται το 2003, για την ταινία "Mystic River".

Τα Οσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου και Β’ γυναικείου ρόλου πήγαν στον «Heath Ledger» στον οποίο απονεμήθηκε μετά θάνατον, για την ερμηνεία του ως Joker στην ταινία "The Dark Knight" και στην «Penelope Cruz» για την ερμηνεία της στην ταινία του «Woody Allen», "Vicky Cristina Barcelona".

Το Οσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο κέρδισε ο «Dustin Lance Black» για την ταινία "Milk".

Το Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας απονεμήθηκε στην ιαπωνική ταινία "Departures".

Ενα κλικ πιο κερδισμένοι όμως σε αυτή την απονομή, είναι οι «Kate Winslet» και ο σκηνοθέτης «Danny Boyle» που σάρωσε με το "Slumdog Millionaire".

Η Kate Winslet είναι Ζυγός με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στο Ζυγό, με κυβερνήτη μεσουρανήματος τη Σελήνη, σε αντίθεση με τον Δία της, η οποία δέχεται το τρίγωνο του διελαύνοντα Δία από τον Υδροχόο!!!

Το τρίγωνο αυτό το δέχεται σε ακριβείς μοίρες με τη χθεσινή μέρα και ο Ηλιος της, κυβερνήτης του 11ου οίκου (αποδοχή- κοινωνικό περιβάλλον) αλλά και ο Πλούτωνάς της!
Ο Κρόνος της βρίσκεται στο μεσουράνημα, δηλαδή αν δεν βραβεύονταν με Οσκαρ σε αυτή τη στιγμή που είχε προταθεί, θα ήταν μάλλον λάθος της μοίρας, που θα την αντάμοιβε αργότερα.

Ο Danny Boyle είναι κι αυτός Ζυγός, δυστυχώς όμως δεν έχουμε ώρα γέννησης.

Ο Δίας από τον Υδροχόο πήρε μορφή χρυσού αγαλματίδιου και έλαμψε στα χαμόγελα των κατόχων του!

simmoria.blogspot.com

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

mpravo για Σον Πεν

εγω ειμαι φαν του !

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι τρελλη φαν του Σον Πεν! Ο τυπος ειναι υπεροχος,εξυπνος,κουκλος, ηθοποιαρα....Τι αλλο να πω.Τον λατρευω!