Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Η αμορφωσιά του αστρολόγου Θωμά Γαζή


 
Αναδημοσιεύσαμε πρόσφατα μία σπάνια διάλεξη του «Aleister Crowley», χωρίς να τη σχολιάσουμε και αναφέροντας τη πηγή μας.
Στα σχόλια αναφέραμε γελώντας, πως ο «Θωμάς Γαζής» – κοινώς «Αστραπόθωμας» θα βρει την ευκαιρία να ξαναρχίσει τις γνωστές του σαχλαμάρες περί Σατανισμού, γιατί πώς να το κάνουμε αυτό το παιδί δεν είναι και πρωτότυπο.
Στο blog του λοιπόν κατά την πάγια τακτική του να συμπληρώνει μια παράθεση που έχει κάνει πέρσι, πρόσθεσε αμέσως μετά τη δική μας ανάρτηση την παρακάτω παράγραφο που αναφέρεται σε εμάς:

«Τιμώντας δε την πραγματική τους φύση (κρύβουν στις ψυχές τους ένα γενικευμένο μίσος για τη ζωή και τους ανθρώπους) δημοσιεύουν αφιερώματα όπως το επόμενο - στο μέγιστο θεωρητικό του σατανισμού «Aleister Crowley».
(Αναφέρεται στην ανάρτηση που βάλαμε για την απαγορευμένη διάλεξη του "Crowley" το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης).


Επειδή εκτός από γλοιώδης καταδότης είναι και αμόρφωτος, παραθέτουμε τα εξής :
1.Η αναφορά ενός σπάνιου ή συλλεκτικού κειμένου από άλλη πηγή, δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή του.

2.Κάθε άνθρωπος κρίνεται από αυτά που γράφει τη δεδομένη στιγμή.
Αν κάποιος λέει κάτι σωστό οφείλουμε να το παραδεχτούμε όποια και αν είναι η άποψή μας γι΄ αυτόν.
Στο συγκεκριμένο κείμενο ο «Crowley» αποκαθιστά τη μνήμη ενός χιλιοσυκοφαντημένου ανθρώπου του «Gilles De Rais», και βάλλει κατά της "ιεράς εξέτασης".
Επειδή ο "Θωμάς Γαζής" προφανώς δεν διαθέτει αυτή τη κοινή λογική και επειδή διαθέτει στενές σχέσεις με την "ιερά εξέταση", (αφού συνεχώς υπεραμύνεται του «πνεύματος και ηθικής»), φυσικά ενοχλείται.

3.Είναι προφανές δε πόσο αμόρφωτος είναι, γιατί ο «Crowley» εκφράστηκε σκληρά εναντίον του Χριστιανισμού, αλλά διατηρούσε το μέγιστο σεβασμό στον «Ιησού Χριστό» και δεν ήταν σατανιστής, όπως κάποιοι απληροφόρητοι νομίζουν.
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε από το σημαντικότατο έργο του «Βιβλίο 4» το παρακάτω απόσπασμα:

«Είναι εκπληκτικό ότι η συνηθισμένη φράση, «Εγώ είμαι Εγώ», διακηρύσσεται από αυτό που πάνω απ΄ όλα δεν είναι Εγώ.
Ηταν εκείνος ο Δάσκαλος, του οποίου η Θέληση ήταν τόσο ισχυρή, ώστε στην πιο ελαφρά της έκφραση οι κουφοί άκουγαν, οι άλαλοι λαλούσαν, οι λεπροί καθαρίζονταν και οι νεκροί ανασταίνονταν, εκείνος ο Δάσκαλος και κανένας άλλος, που μέσα στο αποκορύφωμα της αγωνίας του μπόρεσε να φωνάξει, «όχι η δική μου, αλλά η δική Σου Θέληση ας γίνει».


4.Επειδή διανύουμε την τρίτη δεκαετία της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ μας ενασχόλησης με το αντικείμενο, είμαστε σε θέση να ξεχωρίζουμε από χιλιόμετρα μακριά τον πραγματικό εσωτερισμό από τη σαβούρα που περιβάλλει το χώρο της Αστρολογίας και όχι μόνο.
Δεν θα ξαναγράψουμε για τις μετενσαρκώσεις στη Γαλλία, τα πράσινα ανθρωπάκια, τις καφετιέρες που περιμένουν ζεστές στο σπίτι του, τους εξωγήινους και τη πλύση εγκεφάλου με ανοησίες περί μεταφυσικής και κάρμα, που έχουμε ζήσει εμείς και πολλοί άλλοι.
Επειδή διατηρούμε ακόμη τη συμπάθειά μας στο πρόσωπο της συζύγου του «Μάρως Ιωαννίδου» (χωρίς να ξεχνάμε βέβαια αυτή της την ιδιότητα), ακόμα και αν θεωρούμε γραφικές τις περί μεταφυσικής απόψεις της, δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω.


Για να είναι σε ετοιμότητα ο «Θωμάς Γαζής», να αναρτήσει και άλλες τέτοιου είδους γελοίες παραθέσεις, προαναγγέλλουμε πως η αστρολογική ανάλυση του ωροσκοπίου του «Crowley» είναι έτοιμη από καιρό και δεν θα περιμένουμε να φτάσουμε στο ζώδιο του "Ζυγού", όπου ανήκει, για να την αναρτήσουμε.

Το ίδιο θα συμβεί με τη μελέτη και εκτενή παρουσίαση πάνω στη ζωή και το ωροσκόπιο του Ελληνα Φιλόσοφου «Γεωργίου Γκουρτζίεφ», γιατί θεωρούμε πως ήταν οι δύο μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα στη Δύση.Σημείωση :
Ευχαριστούμε τη συμμορίτισσα «Κασσάνδρα», που με μεγάλη της ευχαρίστηση, διέθεσε την απλόχερη βοήθειά της στη δακτυλογράφηση του εκτενούς μας κειμένου.

Θανάσης Ματσώτας


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ευχαριστώ συνάδελφοι, που μου δώσατε τη χαρά να συμβάλω σε αυτήν την κωμωδία που λέγεται Γαζής και επιπλέον να απολαύσω τα εξαιρετικά σας κείμενα.

Φιλούθια!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανεις για την απολυτη παρανοια που εχει κατακλυσει το μυαλο του.Μονο ειδικος πυροτεχνουργος του στρατου μπορει να απασφαλισει την βομβα που εχει στο εγκεφαλο του,οσος του εχει μεινει ακομη.....

Ανώνυμος είπε...

O Θωμακος ο Γαζης που μας ηρθε στην Ελλαδα, λογω απεριγραπτης βλακειας και αστρολογοκαπηλειας, νομιζε θα βγαλει φραγκα.Και αρχισε λοιπον στην Αστρολογια να πονταρει, στο ιντερνετ και σε περιοδικα να μοστραρει. Ετσι νομιζε τον φουκαρα θα πιασει στον αερα τον παρα. Γι αυτο λεω να τον κατσουμε στον παγκο τον τριτης διαλογης τον σαλτιμπαγκο. Στο ιντερνετ μοστραρει σε φωτογραφια οικογενειακη με υφος οκτω καρδιναλιων και μπλαζε μαζι, διαφημιζοντας τον εαυτο του σαν μεγαλος αστρολογος, μα απ οτι απεδειχθει ειναι μονο αποτυχημενος λογος. Εμαθα λοιπον πως δεινει και διαλεξεις ο Γαζης, δυο ανθρωποι ολοι κι ολοι, με το μικροφωνο μαζι.

Ανώνυμος είπε...

Vanessa,

Ακόμα γελάω...

Παιδιά, οι προβλέψεις βγήκαν αληθινές.
Ο Θωμάκος θα εξακολουθήσει αμετανόητα να γίνεται ρόμπα και το 2009.
Μα καλά μέντιουμ είστε?
χα,χα,χα,χα!

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πραγματικά πώς αυτός ο άνθρωπος έχει μούτρα να μιλάει για αστρολογία και να πιστεύει πως είναι και της προσφοράς σε αυτήν.
Μα είναι δυνατόν να διαβάζω όσα διαβάζω?
Δηλαδή έχει κάνει ένα Blog στο οποίο έχει μία ανάρτηση μόνιμη που ονομάζει Δημήτρης Κορωνάκης και η ανήθικη συμμορία (ή κάπως έτσι)και πάει και την ανανέωνει εις τους αιώνες των αιώνων αμήν με ότι ηλιθιότητα μπορεί να φανταστεί κανείς.
Να κατηγορεί για σατανιστές ανθρώπους που ακόμα και ένα μι΄κρό παιδί που θα διαβάσει τις παραθέσεις τους, θα καταλάβει τη θέση και τη νοημοσύνη τους?

Και ερωτώ ειλικρινά.
Ποιος από όσους ασχολούνται με την αστρολογία στην Ελλάδα, έχει σε εκτίμηση το Γαζή?
Για να μην αναφερθώ σε γνωστά blogs και κατόχους αυτών (να μην αναφέρω ονόματα) αλλά και σε φόρουμς (να μην αναφέρω πάλι ονόματα).
Ολοι μα όλοι έχουν καταλάβει πως ο άνθρωπος έχει βαρέσει μπιέλα αλλά εκτός αυτού είναι και γλοιώδης όπως γράψατε και απίστευτα προβληματικός.
Αν υπάρχει έστω και ένας που να διαβάσει το σχόλιό μου και έχει αντίθετη άποψη, παρακαλώ θερμά να το πει.

Skouliki είπε...

υπαρχει μια βιντεοταινια η κομπρα απο τα γιαννενα με τον ριζο

την αφιερωνω

Ανώνυμος είπε...

Αναμένω με ενδιαφέρον οποιαδήποτε άλλη αναφορά στην μοναδική προσωπικότητα του Crowley.
Ο Crowley ήταν είναι και θα είναι ακαταννόητος και διχασμένος για όλους όσους δεν μπορούν είτε από τα στεγανά τους, είτε από έλελιψη νοητικής ευλελιξίας, μα τον καταννοήσουν.
Οποιος νομίζει πως ο σατανισμός ενδιέφερε έστω και στο ελάχιστο την υψηλή νοημοσύνη του Crowley είναι μακριά νυχτωμένος και σε βαθύ σκοτάδι.
Εκείνος που μπόρεσε να περπατήσει με τόση μαεστρία πάνω στα τεντωμένα σχοινιά του εσωτερισμού και της μαγείας, είναι ο Aleister Crowley και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρήκα μια σοβαρή αντιμετώπιση εδώ.

Χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Εχει ξεφτιλιστει σε ολη τη χωρα, κανεις δεν τον παιρνει στα σοβαρα και ανοιγει μετωπα που θα του στοιχισουν και ας μην το καταλαβαινει ακομα αυτος. Αυτοαποκαλειται αστρολογος αλλα με απελπιστικα ελλειπη παιδεια, γιατι αλλιως θα γνωριζε την αληθεια για τον Crowley. Σερνοντας, ερποντας και λασπολογωντας, δεν θα πας μακρια, ερπετο.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

ευχαριστω τον κυριο Θωμα Γαζη για την διαφημιση μου στο διαδικτυο.Με οσα γραφει για το προσωπο μου με κανει ευκολη λεια για τα ψαχτηρια και ανεβαινει το ιστολογιο καθημερινα.Μια προταση να γιορταζουμε τον Θωμα την ημερα του ασωτου....της αστρολογιας.Βεβαια με αντιγραφει,ξερει αυτος,αλλα οπως ειπε και ο Χατζιδακης οι μετριοι αντιγραφουν ενω οι ευφηεις κλεβουν.

Ανώνυμος είπε...

Ουρανίτσα,
σε βρίσκω πολύ χαλαρό, αν και όλα όσα λες ισχύουν. Φυσικά δε χρειαζόσουν τον Αστραπόθωμα για να ανεβαίνει το πλουσιοπάροχο blog σου, αλλά αυτός χρειάζεται εσένα για να διατυμπανίζεται η ξεφτίλα του.
Όσο για την καινούρια του προσθετική επέμβαση, στα γενέθλιά του σκέφτομαι να του κάνω δώρο ένα παζλ με τον πύργο του κόμη Δράκουλα.

Ανώνυμος είπε...

Αχ καλε, οχι μονο εχω μελετησει τον Crowley αλλα βρισκω και τον χαρτη του τρομερα ενδιαφερον! Λετε να ...ειμαι σατανιστρια? Μου ειπαν για εναν καινουργιο Ιεροεξεταστη...τον παπα-Γαζη. Τρεχω για συγχωροχαρτι....

Ανώνυμος είπε...

Moonchild,
με την ευκαιρία που μας δίνεις μέσω του ονόματός σου, θυμάμαι την σατανιστική τελετουργία που περιγράφει ο Crowley στο ομώνυμο βιβλίο του και στην οποία δείχνει ακριβώς με ποιόν τρόπο οι εμπλεκόμενοι σ' αυτήν οδεύουν προς την απόλυτη καταστροφή. Γεννιούνται δε τεράστια ερωτήματα γιατί εμπλέκει σ' αυτήν πολύ μεγάλα και γνωστά ονόματα του εσωτερισμού -που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας- και τα "φωτογραφίζει" με μεγάλη σαφήνεια.
Επειδή τέτοιοι άνθρωποι κρίνονται από το έργο τους και όχι από τις φήμες και την παραφιλολογία, καλό είναι να προσπαθούμε να το κατανοήσουμε πριν εκφέρουμε γνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Funny Bunny,

Σταματώ τις δραστηριότητές μου ξανά, μετά την παράθεσή σου και ενθυμούμενος τα e.mail που έστελνε για το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ συν τα τηλεφωνήματα τείνω να αναγάγω το ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΠΑΠΑ - ΓΑΖΗΣ σε μία ευρεσιτεχνία ολκής.
Θυμάμαι που ζητούσε να μας διώξουν από το περιοδικό ως σατανιστές και να προσλάβουν αυτόν και απειλούσε με φακελώματα που είχε στείλει σε όλους τους αρμοδίους όπως έλεγε, υπονοώντας την αστυνομία και την εκκλησία.
Βέβαια ξεχνούσε πως και η εκκλησία τον αντιμετωπίζει κι αυτόν ως αιρετικό εχθρό, λόγω της (αποτυχημένης) ενασχόλησής του με την αστρολογία, αλλά ενεργούσε με την αρχή " Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου".

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Παραθέτουμε σχόλιο από το "συμμορίτικο" blog της Ουρανίτσας που μας άφησε ξερούς από το γέλιο.


Η εκφραση της αστρολογικης εποχης μας:

ΕΛΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΑΖΗΣ !!!!!!!

Ραδαμανθυς

11 Ιανουάριος 2009 5:28 μμ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν αυτός ο Crowley είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα του 20ου αιώνα στη Δύση, είμαι σίγουρη όμως πως ο Γαζής είναι ο πιο γραφικός αντι-αστρολόγος της αντι-αστρολογίας όλων των αιώνων.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας βρε παλιοσατανιστές, τί μου κάνετε?
Για να σας δώσει συγχωροχάρτι ο ιεροεξεταστής της συμφοράς, γράψτε κανένα κείμενο για τις δυνατότητες του "αστροζευγαρώματος" και του "αστροταιριού" και την επίδρασή τους στην σημερινή κοινωνία...
Τί Crowley και ψιλά γράμματα είναι αυτά και το μπερδεύεται το παιδί?
Λέμε τώρα!