Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

"Ομπάμα" και ξερό ψωμί ή ψωμί με ξερό "Ομπάμα"?








Η ορκομωσία και το πάρτυ για τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής πραγματοποιήθηκαν, όλοι μαζί με ψυχική ευφορία και ελπίδα, για μία νέα πορεία στην Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι καλό και υγιές να είναι κανείς καλοπροαίρετος και να ελπίζει, η θετική σκέψη είναι πάντα εποικοδομητική ΑΛΛΑ, η σκληρή πραγματικότητα, δεν πολεμάται τόσο υπέροχα!!!

Ο «Barack Obama» ορκίστηκε και θα εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο, που σημειωτέον χτίστηκε από μαύρους σκλάβους, αλλά είναι το λιγότερο αφέλεια να πιστεύουμε πως θα μπορέσει να αλλάξει σημαντικές καταστάσεις και να επουλώσει τόσες πλανητικές πληγές.

Διότι όπως βλέπουμε για αρχή, τα Αμερικανικά στρατεύματα θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το Ιράκ από τον Ιούνιο, αλλά θα μεταφερθούν στο Αφγανιστάν.
Δηλαδή η αποχώρηση σημαίνει «Αλλάζω τοποθεσία».
Επίσης ας θυμηθούμε την ομιλία του πέρσι τον Ιούνιο στο "AIPAC" (American Israel Public Affairs Committee) στην οποία γονάτισε στο Ισραήλ, ενώ διακαώς εξέφραζε την ανάγκη της Αμερικής να εξοπλίσει το Ισραήλ, ώστε να διατηρήσει τη δύναμή του και να μη χρειαστεί να έρθει ποτέ σε διαπραγματεύσεις.
Υποσχέθηκε μάλιστα σε πιθανή προεδρία του τότε, 30 δις δολλάρια για την ασφάλεια του Ισραήλ, όταν η Αμερική πεινάει και ο γνωστός ευαίσθητος πολιτικοποιημένος «Bono» των «U2» παρευρίσκεται στο πανηγύρι ελπίδας της ορκομωσίας, λέγοντας «Ναι» στο όνειρο του
«Martin Luther King».

Η απόγνωση όμως είναι ένα πανίσχυρο διεγερτικό, που εξιδανικεύει αναγκαστικά, μην έχοντας άλλη επιλογή.
Σίγουρα είναι μεγάλο ξεφόρτωμα η αποχώρηση του «Bush» και η χριστιανοφασιστική σαβούρα που κουβαλούσε οδηγώντας σε αδιέξοδο τον πλανήτη, με την άρρωστη εμμονή πως ο Θεός θέλει να πατάξει το Ισλάμ ΑΛΛΑ, το Ισραήλ παραμένει ένα τεράστιο lobby και η Αμερική το έχει ανάγκη.

Ο «Obama» είναι Λέων με ωροσκόπο Υδροχόο, ένας άξονας που δίνει οράματα και διανοητικές ευαισθησίες, με την Αφροδίτη στον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, που ντύνει ενίοτε τις προηγούμενες, με ρομαντισμό και καλοψυχία.

Το τι θα γίνει είναι ένα μυστήριο, που οικοδομείται πάνω σε εύθραυστα θεμέλια όπου χρειάζεται πάρα πολύς «ψυχικός» μόχθος, ώστε να γίνουν γερά και ακλόνητα.

Από τις παραπάνω φωτογραφίες, ποιο πρόσωπο θα επικρατήσει;;;
simmoria.blogspot.com


5 σχόλια:

καψοραχη είπε...

ουτε ξερο ψωμι ουτε Ομπαμα!
ολοφρεσκο ψωμακι δικο μου ζυμωμενο απο τα χερακια μου και το μυαλο μου ατοφιο!
παντοτε η ελπιδα πεθαινει τελευταια και "κατι" σαν να γυαλισε οταν βγηκε ο εν λογω! μονο που στην πορεια διαπιστωνω οτι ηταν "τζαμακι"στον ηλιο!
οταν βλεπεις τετοιες γελοιες φιεστες με ρωμαιους αυτοκρατορες(τα λιονταρια και οι χριστιανοι ελειπαν!)και τοσο χρημα σε περιοδο κρισης να χυνεται στους δρομους ενω αλλοι (στην μαυρη Ηπειρο κιολας που θα επρεπε να τον πονα) πεινουν τοτε καταλαβαινεις οτι τιποτα δεν αλλαξε!
απλως αντι να βλεπεις την γελοιοφατσα του κρετινου Μπους βλεπεις εναν πιο συμπαθητικο μαυρουλη! αλλα αυτο δεν ειναι σιγουρα λογος να αισθανομαστε καλα και να ελπιζουμε οσο και αν συμπαθουμε τους μαυρους!
φιλια

zoyzoy είπε...

Μα τόσα φράγκα για μια φιέστα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης!Είπαμε οτι θα αλλάξει η ιστορία μα τα ίδια γίνονται.

tzonakos είπε...

Οπως το λες.
Ειναι το λιγότερο αφέλεια να πιστεύει κανεις οτι θα αλλάξουν τα πράγματα στον πλανήτη.
Μεγάλη προβολή, μεγάλη δημοσιότητα που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατι άλλα εχουν μεγαλύτερη σημασία.
Yπερβολές και επίδειξη ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι, σας βρίσκω υπερβολικούς, αναφορικά με το κόστος της φιέστας.
Μην ξεχνάτε ότι ο "δικός μας" Michel Λιάπης, ο τέως, καλέ, του υ. Πολιτισμού, ξόδεψε 6.000.000 ευρώ (ναι, έξι εκατομμύρια ευρώ) για τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακροπόλεως, τη στιγμή που είχε τόσους απλήρωτους και απολυμένους στο υπουργείο "του".
Γιατί να μην δώσουν και τα αμερικανά 75.000.000 για τον 1ο "μαύρο" πρόεδρό τους;

Ανώνυμος είπε...

Πες τα πες τα ανώνυμε, να μας ανάψεις λαμπάκια πρωινιάτικα με τους αλήτες.