Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Jeremy Clarkson - Ρατσιστική Ευκοιλιότητα

Ποιος είναι αυτός ο δημοσιογράφος της εκπομπής του ΒΒC «Τop Gear» με θέμα τα αυτοκίνητα και αρθρογράφος επίσης;
Τζέρεμι Κλάρκσον το όνομα (Jeremy Clarkson αγγλιστί) και σε πρόσφατο άρθρο του περιέγραψε τη χώρα μας ως «τουαλέτα».
Αλλά η διάροιά του δεν σταμάτησε εκεί.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια του γραφείου του υπουργείου Τουρισμού στο Λονδίνο, έγραψε ότι «το κορίτσι της διαφήμισης δεν μοιάζει καθόλου με Ελληνίδα, διότι δεν είχε μουστάκι». Αντέδρασε η Ελληνική κοινότητα, ο κ. Τζον Καπώνης, ο Έλληνας συντάκτης της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «London daily Νews», ετοιμάζεται να προσφύγει στην Επιτροπή Παραπόνων για Θέματα Τύπου και να καταγγείλει την εφημερίδα «Τhe Sun» για δημοσίευση παραπλανητικών πληροφοριών.

Πολύ επιεικής ο κ. Καπώνης, αυτές δεν είναι παραπλανητικές πληροφορίες, είναι ύβρεις και μικρόψυχες προσωπικές εντυπώσεις, που ο κάθε απότιστος συμπλεγματικός βρίσκει ευκαιρία να εκτοξεύει σαν κακοφτιαγμένες ρουκέτες.
Δεν είναι καν επικρίσεις, αντίθετα μοιάζουν σαν εμπειρίες, ή μήπως αποτέλεσμα φαντασιώσεων; Ατιμούλικο, γιατί δεν μας το λες ευθέως!!

Ο monsieur – servant Τζέρεμυ Κλάρκσον είναι Κριός με Σελήνη στο Ζυγό.
Το ΤΑΥ μεταξύ Σελήνης – Δία – Αφροδίτης μας κάνει να σκεφτόμαστε (πάντα σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα) πως η υπερβολή του Κλάρκσον είναι μάλλον καλοαναθρεμένη!
Μα μπορεί τώρα τέτοια φάτσα -σε σχήμα τουαλέτας- να έχει και πρόβλημα με την τριχοφυία της Ελληνίδας;
Ρε μάγκα, εδώ ο Μάρλον Μπράντο δεν είχε (ύμνησε την μελαχρινή μας Ειρήνη Παπά), εσύ που ακριβώς ζορίζεσαι;


simmoria.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μάλλον που δεν δέχτηκε ο "Μήτσος" να ξυρίσει την γάμπα πριν χαϊδέψει τον πεπονοπρόσωπο λάτρη του "ισχυρού φύλου"...
χαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.
ΕΥΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αγγλοι, Αγγλοι, Αγγλοι.
Εκτός του Byron λίγοι είναι για υπόληψη.

Ανώνυμος είπε...

Τουαλέτα γίνεται η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι για τον μοναδικό λόγο: δέχεται όλα τα ξένα απόβλητα, όπως η καούνα στη φωτό, που κατουράνε όρθια σε κάθε γωνια ,ξερνάν έξω από τα clubs και ξεβρακώνονται ουρλιάζοντας. Και αν τους κολλήσεις και μια ουρά.... τα γρούνια είναι τουλάχιστον συμπαθητικά.
Aλλωστε τους Aγγλους ποτε δεν τους είχα σε υπόληψη.

Ανώνυμος είπε...

Fanny Banny συμφωνώ και επαυξάνω.
Λαοί σαν τους Αγγλους θα έπρεπε να ζητάνε άδεια να μπάινουν στη χώρα μας.
Οσο για τον Clarkson να ακούσει λίγο CLASH Rock the Casbah, όχι μόνο Αρειες με τον Μπλερ.

Ανώνυμος είπε...

Η αποσπασματική αναφορά ίσως δεν είναι καλός βοηθός. Ο τύπος, επειδή τον έχω παρακολουθήσει, έχει πολύ χιούμορ και δεν χαρίζεται σε κανέναν, όχι μόνο στους Έλληνες.

Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δ.Μ

θα διαφωνήσω. Δεν είναι χιούμορ αυτό.
Βάζω παράθεση κοπελιάς από blog liomenoxamogelo.blogspot.com που ζει στην Αγγλία και τα λέει μια χαρά.

Ο Clarkson είναι γνωστός για τις μαλακίες που λέει - δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάνει μπούρδα. Μόλις την προηγούμενη κυριακή ήταν η τελευταία μεγάλη μπούρδα να φανταστείτε. Κάτι για οδηγούς φορτηγών - δεν ασχολήθηκα με το θέμα γιατί ήταν λίγο ηλίθιο.
Άλλο είναι να μιλάς στην τηλεόραση live και άλλο να γράφεις: όταν γράφεις μπορείς να διαβάσεις και να ξαναδιαβάσεις αυτό που έχεις γράψει άρα ο τύπος δεν έχει την δικαιολογία ότι το έκανε κατά λάθος.
Τι τον νοιάζει η Ελλάδα μωρέ; Δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει από το να ασχολείται με εμάς; Ειλικρινά τι τον νοιάζει;;; Θα μπορούσε να είχε κάνει σχόλιο για τα χιλιάδες πιο σημαντικά πράγματα που γίνονται στον κόσμο. Γιατί εδώ στην αγγλία, αν δεν τους νοιάζει μία για την Ευρώπη, φανταστείτε πόσο τους νοιάζει τι γίνεται στην μικρή μας πολύ μακρινή Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το χυδαίο μπορεί να έχει δυσδιάκριτα όρια από την σκληρή σάτιρα το καταλαβαίνω, όπως και την ευκολία με την οποία μπορεί να περάσει κάποιος από την μια πλευρά στην άλλη, συνειδητά ή ασυνείδητα.
Δύο εκπομπές του τύπου έχω δει και το χιούμορ του μου άρεσε, αλλά αυτό είναι εντελώς προσωπική εκτίμηση και επ' ουδενί δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει με τις εκτιμήσεις των άλλων. Ε, είμαι και Τοξότης, καταλαβαίνετε :)
Από την άλλη, το γεγονός ότι την "λέει" και στους συμπατριώτες του, δείχνει κάτι.
Εν πάση περιπτώσει, αν τίθεται ζήτημα ...πατριωτικόν, μαζί σας κι εγώ!
Δ. Μ.